EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita reclamat la CNCD de președintele PSD Gheorgheni pentru DISCRIMINAREA ROMÂNILOR DOCUMENT

Borboly Csaba (UDMR), președintele CJ Harghita

Borboly Csaba (UDMR), președintele CJ Harghita

Președintele Consiliului Județean Harghita (CJ), Borboly Csaba (UDMR), a fost reclamat azi la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către președintele organizației PSD Gheorgheni, Marius-Grațian Benchea, după ce Borboly a declarat că în Harghita fondurile publice ale CJ Harghita se împart pe principiul proporționalității etnice.

”Consider discriminare acest fapt, deoarece C.J. ar trebuii sa dea bani pe proiecte si nu pe criterii etnice. Datorita acestor decizii frauduloase ale Consiliului Judetean Harghita, localitatile populate de romani primesc doar un total de 13% din intreg bugetul C.J. Harghita, procent insuficient pentru a se dezvolta fiecare comuna in masura egala. Solicit ca sa declarati deciziile si declaratiile Domnului Presedinte al Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba ca fiind discriminatorii la adresa locuitorilor romani din Harghita”, se arată în sesizarea adresată azi CNCD de către președintele PSD Gheorgheni.

Prefectul de Harghita sesizat și el

De asemenea, președintele PSD Gheorgheni a adresat o sesizare și prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, prin care îi solicită acestuia să intervină în proiectul ”mini-autonomiei” oferită de CJ Harghita românilor din nordul județul Harghita.

”Doresc să sesizez că mini-autonomia oferită de către CJ HARGHITA pentru localitățile majoritar românești din Harghita este împotriva art. 1 din Constituția României. Totodată, vă rog să luați măsuri în privința acestui lucru și să verificați legalitatea acestui demers al CJ Harghita, care este discriminatorie și este menită din punctul meu de vedere de a-i pune într-o situație imposibilă pe românii din județul Harghita și se poate crea un precedent periculos la adresa integrității naționale. Mai doresc să menționez că legea descentralizării a fost respinsă însuși de CCR, deci acest demers al CJ Harghita este neconstituțional”, se arată în sesizarea adresată prefectului de Harghita.

CNCD fonduri publice criterii etnice Borboly Csaba PSD Gheorgheni Marius Gratian Benchea

 

3 Responses to EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita reclamat la CNCD de președintele PSD Gheorgheni pentru DISCRIMINAREA ROMÂNILOR DOCUMENT

  1. Alex says:

    Benchea ăsta are iniţiative interesante şi cred că nici prin vis n-ar putea să-l acuze cineva de-a fi “antimaghiar”. Sper să nu dezamăgească şi el cum au făcut-o mulţi politicieni locali.

  2. Costel says:

    Pârăște un ungur, Borboly Csaba, unui… ungur, Csaba Asztalos?
    Parcă și văd răspunsul: „Am verificat faptele reclamate de dvs și n-am găsit nimic în neregulă. Ba din contră, considerăm chiar că etnicii unguri din zonă sunt discriminați de acuzele dvs și vă amendăm cu 50.000 lei”.

    Cât despre prefectul de Harghita, Jean Adrian Andrei, câte lucruri au fost publicate despre el cu acțiuni profund anti-românești, cum poate cineva să mai creadă că va lua acțiune contra extremiștilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>