ACUZAȚII DE ÎNALTĂ TRĂDARE DE ȚARĂ. Ponta și Dușa SOMAȚI de FCRCHM să nu cedeze poligonul Armatei Române către UDMR

October 27, 2014 • Guvernul Victor Ponta • Views: 1410

Ministrul Apărării, Mirce Dușa (FOTO: evz.ro)

Ministrul Apărării, Mircea Dușa (FOTO: evz.ro)

Într-o scrisoare deschisă adresată Premierului Victor Ponta, dar și Președintelui României, Consiliului Suprem de Apărare a Țării și Statului Major General al Armatei Române, zeci de organizații ale românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, reunite în Forumul Civic al Românilor din Covasna , Harghita și Mureș cer conducerii statului român dar și conducerii Armatei să nu fie de acord cu proiectul de Hotărâre de guvern inițiată de Mircea Dușa prin care un poligon al Armatei Române, având o suprafață de aproximativ 70 de hectare este cedat Consiliului local Sfântu Gheorghe, consiliu condus de Antal Arpad, primar cunoscut pentru atitudinile și acțiunile extremiste îndreptate împotriva comunității românești din Sfântu Gheorghe, dar și împotriva statului român, transmite Romanian Global News

Romanian Global News reamintește că la 15 martie 2010, la iniţiativa primarului oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), implicat ulterior în scandalul steagurilor secuieşti, s-au strâns semnături pentru scoaterea Armatei Române din oraş. În localitate au fost amplasate panouri bilingve, care îndemnau localnicii de a semna pentru susţinerea înaintării unei adrese către autorităţile centrale, în vederea trecerii diverselor obiective ale Armatei Române în administrarea locală a municipiului. Armata deţine în localitate mai multe construcţii şi terenuri, printre care şi poligonul de 70 de hectare. “Primarul îndeamnă locuitorii oraşului să sprijine iniţiativa de preluare a terenurilor şi clădirilor aflate în patrimoniul Armatei Române“, se putea citi pe panourile amplasate în mai multe zone din oraş.

Poligonul de la Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin decret regal. Ceea ce Regele a dat Armatei Române, Dușa și Ponta vor să ia și să dea extremiștilor maghiari

Terenul pe care este amplasat poligonul MApN de la Sfântu Gheorghe nu a fost naţionalizat în perioada comunistă. Este teren cumpărat de statul român în perioada interbelică, pentru a se asigura o prezenţă militară uniformă la nivel naţional. Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin Decret Regal, constituit prin exproprieri după 1921 şi plătit în totalitate de stat, s-a restrâns în ultimii ani la 70 de hectare.

Este și SRI amestecat?

Conform surselor Romanian Global News din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice proiectul de Hotărâre este deja la avizat urmând să intre în ședința de guvern de marți.

Ceea ce este interesant este că în locul lui Mircea Dușa, proiectul de Hotărâre este semnat de către secretarul de stat din Ministerul Apărării, Otilia Sava.

Cine este Otilia Sava? Ei bine este soția șefului de cabinet a lui George Maior, Directorul SRI.

De aici încolo pot fi puse diverse întrebări: Este decizia Armatei controlată de SRI și subordonotă unor interese electorale în care șeful SRI ar obține postul de Prim ministru după alegerile prezidențiale?

Sau Mircea Dușa a fost suficient de laș ca să nu-și asume semnarea proiectului de Hotărâre inițiat de el și a pasat răspunderea?

Dacă este așa de ce îi este frică lui Mircea Dușa să își asume proiectul? Cumva s-au produs ilegalități sau au fost exercitate presiuni asupra Statului Major General pentru a aviza pozitiv proiectul? Dacă da, ar fi foarte grav și atunci DNA și Procuratura Militară ar trebui să cerceteze cazul.

Într-o discuție cu un fost șef de Stat Major al Armatei Române, cu bune relații printre generalii care conduc actualul Stat Major General, redactorii Romanian Global News au aflat informații interesante despre cum s-au petrecut lucrurile. Informațiile vor fi verificate și în cazul în care se confirmă vor fi făcute publice.

Iată scrisoarea deschisă adresată Primului Ministru de către Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș:

Excelenței Sale Domnului Victor Ponta, Prim Ministru al Guvernului României

Domnule Prim Ministru,

Declaraţiile primarului municipiului Sf. Gheorghe Antal Arpad şi articolele de presă referitoare la cedarea către Primăria Sf. Gheorghe a ultimului poligon al Armatei Române din judeţul Covasna, regiune cu potenţial separatist pe criterii etnice datorat extremiştilor maghiari din rândul cărora face parte şi Antal Arpad, îngrijorează profund comunitatea românească din județele Covasna, Harghita și Mureș.

Aceste declaraţii fac parte dintr-un şir de demersuri întreprinse în acest sens, în ultimii ani, de către administraţia publică locală, controlată perpetuu de UDMR. Astfel, la 15 martie 2010, la iniţiativa primarului oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), implicat ulterior în scandalul steagurilor secuieşti, s-au strâns semnături pentru scoaterea Armatei Române din oraş. În localitate au fost amplasate panouri bilingve, care îndemnau localnicii de a semna pentru susţinerea înaintării unei adrese către autorităţile centrale în vederea trecerii diverselor obiective ale Armatei Române în administrarea locală a municipiului. „Primarul îndeamnă locuitorii oraşului să sprijine iniţiativa de preluare a terenurilor şi clădirilor aflate în patrimoniul Armatei Române”, se putea citi pe panourile amplasate în mai multe zone din oraş.

În spiritul adevărului, subliniem faptul că terenul pe care este amplasat poligonul MApN de la Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin decret regal, nu a fost naţionalizat în perioada comunistă. Poligonul a fost constituit prin exproprieri, după 1921, şi plătit în totalitate de Statul Român. În perioada interbelică, când a fost folosit de Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu Gheorghe, poligonul era mult mai mare, fiind restrâns în ultimii ani la 70 de hectare.

Ca reprezentanți ai zecilor de organizații românești care reprezintă pe cei 400.000 de români din cele trei județe, considerăm că prin cedarea poligonului Armatei Române către un Consiliu local care nu respectă și nu reprezintă interesele celor circa 12 000 de români care locuiesc în municipiul Sfântu Gheorghe vor fi afectate atât interesele românilor din Sfântu Gheorghe cât și siguranţa naţională.

Considerăm că prin cedarea şi desfiinţarea structurilor militare din această regiune cu potenţial separatist, într-un moment în care experienţa Ucrainei arată când de importantă este pentru integritatea teritorială și pentru stabilitatea zonei păstrarea şi întărirea structurilor militare în zone cu potenţial de conflict naţionalist – extremist, este o gravă eroare care nu se justifică decât prin interese/complicități politicianiste de care Domnule Prim Ministru nu vă credem capabil.

Cu autoritatea și responsabilitățile ce vă revin pe linia asigurării siguranței naționale, vă rugăm să solicitați răspunsuri urgente la următoarele întrebări, din partea conducerii Ministerului Apărării Naţionale.

Se cunoaşte la Ministerul Apărării Naţionale că una din strategiile Budapestei în bazinul carpatic, cu precădere în Covasna şi Harghita. o reprezintă eliminarea structurilor militare şi a facilităţilor şi bazelor militare, strategie pusă în aplicare prin intermediul UDMR care permanent aflată la guvernare a determinat fiecare guvern al României la asemenea cedări în schimbul voturilor în Parlament sau în alegeri ?

Dacă răspunsul este afirmativ, cedarea ultimului poligon militar din judeţul Covasna, poate fi considerată un act de înaltă trădare al demnitarilor şi militarilor care eventual au acceptat această cedare ?

Se cunoaște la nivelul Ministerului Apărării Naționale că se intenționează mutarea obeliscului eroilor sovietici din parcul central al municipiului în poligonul militar în scopul eliberării amplasamentului pe care în perioada 1940 – 1944 a fost înalțat monumentul „steagul patriei” (maghiare) ?

Se cunoaște de catre Ministerul Apărării Naționale cum va arăta monumentul care va fi edificat pe acest amplasament odata eliberat ?

Daca acest monument, și avem informatii certe în acest sens, este unul profund antiromanesc și defăimator pentru Romania și eroii Armatei Române care s-au jertfit pentru eliberarea primului oraș românesc din Transilvania ocupată de Ungaria hortisto-fascistă, este în mod rușinos conducerea actuală a Ministerului Apararii Naționale și a Armatei Romane complice prin trădare la un act profund antiromanesc?

În consecință Domnule Prim Ministru vă rugăm să vă aduceți aminte de cele pe care le-ați promis la Adunarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, din martie 2010, de la Toplița, să luați în considerare interesele naționale dar și interesele românilor din cele trei județe și să cereți Ministrului Apărării, Mircea Dușa, să renunțe la inițierea Hotărârii de guvern prin care se cedează Poligonul Armatei Române de la Sfântu Gheorghe, care pentru noi românii din cele trei județe este mai mult decât un poligon, el reprezentând la nivel simbolic prezența Statului Român într-o zonă în care simbolurile românești și ale Statului sunt din ce în ce mai puțin prezente.

Scrisoarea este semnată în numele Consiliul Director de către Președintele FCRCHM, Prof. univ. dr. Ioan Sabău – Pop

Scrisori asemănătoare au fost adresate Președintelui României, Consiliului Suprem de Apărare a Țării și Statului Major General al Armatei Române

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend