Am oprit arborarea drapelului Ungariei la Sfântu Gheorghe

November 15, 2017 •Sfantu Gheorghe •Views: 4153

În urma articolului pe care l-am publicat ieri pe blog (detalii aici) și a intervențiilor mele publice la Antena 3, autoritățile au reacționat și au împiedicat arborarea drapelului Ungariei în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Vezi și SECESIONIST. Kelemen Hunor: Trebuie să aducem Catalonia în Ardeal

Anunțul arborării drapelului Ungariei în centrul municipiului Sfântu Gheorghe a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă de deputatul UDMR de Covasna, radicalul Kulcsar Terza Jozsef. Potrivit parlamentarului UDMR, drapelul Ungariei ar fi trebuit să fie arborat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe în cadrul unei expoziții cu caracter istoric.

Manifestarea a început astăzi la orele 17:00, în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe. La eveniment a fost prezent deputatul UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, și circa 300 de participanți. S-a sacndat „Jos Trianonul”.

Evenimentul marchează împlinirea a 75 de ani de la arborarea drapelului Ungariei în centrul orașului, după ocuparea Ardealului de Nord de Ungaria în urma Diktatului de la Viena din 30 august 1940.

Salut reacția autorităților care au împiedicat această insultă la adresa românilor. Reacțiile mele publice pe acest subiect la Antena 3 aici și aici. Mulțumesc Antena 3.

FOTO: Soclul pe care s-a dorit arborarea drapelului Ungariei astăzi la Sfântu Gheorghe.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to Am oprit arborarea drapelului Ungariei la Sfântu Gheorghe

 1. Stimate Domnule Tänase,felicitäri pentru tot ce faceti in virtutea dreptätii ,adevärului si pentru relatii de PACE si IUBIRE intre oameni,de ARMONIE intre romani si unguri.
  Mergeti inainte.Nu sunteti singur.

 2. john says:

  Secuii nu sunt unguri…au luptat alaturi de Mihai Viteazul in Transilvania…Dan Tanasa ar fi interesant sa prezinti istoria/portul popular in Transilvania!!! Un reper este Columna lui Traian!!

 3. Constantin says:

  Dar cu soclul ce facem ?

  • Punem o pereche de opinci…….ca sa le reamintim.

   • Opincile cu nojiţe says:

    Penntru ca să se repete povestea, avem nevoie de un general cu vână precum gen. Mărdărescu, un sergent oltean ca Iordan şi, de un căprar(caporal) ca Bivolaru… de un fluviu ce despică un oraş în două, în Buda vestică si pesta mai la est. Şi, de ce nu, de un General de ispravă ca Gen. Prezan…. şi de un Lt.-Colonel pe atunci, prin 1919, care avea să devină ceva mai târziu chiar Mareşal şi Şef de Stat, Ion Antonescu.

  • Cornel Mihalache says:

   Foarte bună întrebarea! Vin cu o variantă: dislocat și mutat în afara orașului!

 4. Adrian says:

  In sfarsit incep sa inteleaga si autoritatile ce se intampla in mintile si atitudinile oamenilor manipulati de partidele de nationalitate maghiara.Aceste partide sa se intrebe sincer ce fac ca sa le fie mai bine celor care i-au votat si familiilor lor? Sa comemoreze un atac asupra tarii asteia unde locuiesc de generatii intregi?E o nebunie curata.Sau mai bine zis e o incercare de a-i inebuni pe oameni ,din partea UDMR si a altor partide de etnie maghiara.Sper din suflet sa inteleaga oamenii de rand care locuiesc de generatii in aceste judete minunate pline de viata ca genul asta de comemorari nu sunt menite sa faca bine nimanui si sa nu mai participe la astfel de adunari si comemorari si sa nu isi mai dea votul asa de usor unor politicieni corupti,demagogi si mincinosi care promit in fiecare an marea cu sarea si luna de pe cer doar sa mai primeasca un salar bun si sa obtina privilegii si nemairespectand promisiunile facute in campaniile electorale ,evitand pe cei care i-au votat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Am oprit arborarea drapelului Ungariei la Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/am-oprit-arborarea-drapelului-ungariei-la-sfantu-gheorghe/