ANTIROMÂN. CNMR cere retragerea cetățeniei române a președintelui UDMR, Kelemen Hunor

August 7, 2017 • UDMR • Views: 1983

Coaliția Națională pentru Modernizarea României transmise printr-un comunicat de presă, preluat de ActiveNews că a luat act cu stupoare de declarațiile deputatului UDMR Kelemen Hunor referitoare la sărbătorirea Centenarului. Organizația neguvernamentală  solicită retragerea cetățeniei președintelui UDMR.

Vezi șiANALIZĂ. Cinci motive de bun simț pentru care UDMR este o organizație extremistă, șovină și antiromânească 

„Deși înțelegem pe deplin și susținem necondiționat valorile europene de toleranță și conviețuire inter-etnică în interiorul aceluiași stat, condamnăm ca revoltătoare și instigatoare la nerespectarea legii declarațiile președintelui Uniunii Democrate Maghiare din România”, se precizează în comunicatul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, organizație care mai anunță că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamemtul României față de „aceste declarații cu o mare putere de penetrare ideologică la nivelul comunității maghiare”. „Reprezintă un gest de nesupunere civică și nerecunoașterea statului român, a legilor, istoriei, culturii și identității naționale”, se mai arată în comunicat.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României consideră că declarațiile liderului UDMR sunt grave pentru că acesta „își neagă apartenența la poporul și statul român. „Solicităm public președintelui Uniunii Democrate Maghiare din România să demisioneze din Parlamentul României și să clarifice de urgență apartenența acestuia la statul român. În caz contrar vom propune Autorității Naționale pentru Cetățenie să retragă în conformitate cu prevederile legale cetățenia română d-lui Hunor Kelemen”, se arată în comunicat.

CNMR îl mai acuză pe Kelemen Hunor că instigă populația română de etnie maghiară la nerespectarea legilor țării prin refuzul personal de a respectă Constituția României și data 1 Decembrie 1918 ca Zi Națională a tuturor românilor. „În acest caz vom seziza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentul României”, mai precizează CNMR.

„Printr-o abordare de cetățean străin, atacă statul român din interior și nedreptățește poporul român pentru eforturile extraordinare făcute în 27 de ani pentru asigurarea TUTUROR condițiilor necesare păstrării limbii, culturii și identității minorității maghiare. Mai mult chiar, Statul Român a mers până la limita discrimanarii pozitive, determinând izolarea și migrarea populației de etnie română din acele zone”, susține CNMR.

FOTO: Kelemen Hunor, gandul.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

 

Tags: , , ,

5 Responses to ANTIROMÂN. CNMR cere retragerea cetățeniei române a președintelui UDMR, Kelemen Hunor

 1. Trebuie sa facem o petitie de cerere de retragerea cetateniei romane lui Hunor Kelemen says:

  Bineinteles ca se poate retrage cetatenia unui tradator de tara!

  Trebuie sa facem o petitie de cerere de retragerea cetateniei romane lui Hunor Kelemen and Company!

 2. grigore lupulescu says:

  Hai sa fim seriosi, sa nu devenim penibili……..O cetatenie dobindita prin nastere nu se poate retrage…..Nu conform dreptului international…….E drept ca ascultand mesajul lui Hunor intelegem sensul expresiei CULMEA TUPEULUI insa trebuie sa-l combatem democratic, civilizat……Trebuie sa-i spunem ca azi NIMENI nu-i intangibil, infailibil sau olimpian si ca atitudinea sa nu are nimic constructiv……Sa-i amintim mai ales ca traim in MILENIUL III si deci NIMENI nu poate fi considerat STAPANUL………..

  • 2luntri says:

   Asa e, nu se poate retrage, dar putem sa facem si noi ce au facut si alte tari: sa se interzica cetatenia multipla.
   O sa fie hilar cand membrii UDMR si alti cetateni neloiali acestei tari, o sa aibe de ales intre a ramane cetateni maghiari sau a renunta de bunavoie la cetatenia romana, dar si la calitatea de PARLAMENTAR, DEPUTAT, PRIMAR, SECRETAR DE STAT, FUNCTIONAR PUBLIC etc. al Romaniei.
   Eu zic ca e in interesul nostru sa ii ajutam sa ia aceasta decizie.

  • viper says:

   unde vezi tu democratie astia nu stiu decit de frica altfel ni se urca in cap si nu vreau sa ma trezesc cu un fel de kosovo in mijlocul Romaniei.da i se poate lua cetatenia prin o lege data de parlament pt tradatori instigatori la destramarea statului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend