ANTIROMÂN. Tokes Laszlo: „Acum e momentul autonomiei teritoriale şi al independenţei totale a Ardealului şi a Partiumului!”

July 28, 2017 • extremism maghiar • Views: 4504

Europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo a vorbit la Şcoala de Vară ”Tusvanyos”, ce a avut loc la Băile Tușnad (Harghita) în perioada 18-23 iulie, despre „genocidul maghiarilor din Transilvania început odată cu Trianonul”, transmite Gândul.

Vezi și NOAPTEA MINȚII. Vicepremierul Ungariei: Legea cetățeniei – un răspuns la „provocarea Trianon”

Ca de obicei, n-a fost uitată nici UDMR, acuzată, între altele, că „din păcate, se înţelege mai bine cu guvernul lui Victor Ponta decât cu maghiarii” şi că a ”contribuit atât la împuţinarea maghiarilor din Ardeal, care sunt acum sub 1.300.000, cât şi la colonizarea din ultimii 25 de ani a Secuimii”.

Drept concluzie, transmite Gândul, Tokes n-a mai solicitat premierului Orban, ca anul trecut, „protectorat pentru Transilvania”, ci a decretat: ”Nu mai avem la dispoziţie încă 25 de ani să aşteptăm, timpul nostru e acum, acum trebuie să acţionăm. Nu mai e timp de incertitudini, de oportunism politic, de speech-uri care vor doar îndobitocirea poporului, care ne pot fi fatale. Acum e momentul autonomiei şi al independenţei, doar independenţa naţională totală poate aduce înălţarea pentru maghiarime! Autonomia teritorială a Ardealului şi a Partiumului trebuie să se înfăptuiască, iar unitatea militară secuiască înfiinţată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie! Şi trebuie să spunem răspicat acest lucru şi în Parlamentul European, şi în toate capitalele europene!”.

Sursa și integral în Gândul

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

19 Responses to ANTIROMÂN. Tokes Laszlo: „Acum e momentul autonomiei teritoriale şi al independenţei totale a Ardealului şi a Partiumului!”

 1. anna says:

  In europa exista cinci popor latiin .ITALIA,FRANCA,PORTUGALIA,ESPAGYE si ROMANIA.Prostilor de sus trebuie invatat
  historia nu cartile voastre fara valoare faschistoide.CARTILE DE TIMPURI PUTEIT GASI LA PARIS :cärtile au o valoare
  mai mare in milliare ca tarile mici cum Ungaria sa Romania.Tu prostule de secui vorbesti de opinci esti un rusinosi si
  prost .Spune cine a fost GYULA ,sau KURSAN mai mare ca ARPAD:banda de prosti si arierati asta nu stici.Marele chef
  a murit 9o4 si ARPAD 9o7 a murit ca barbar.Nu exista Arpad haz.Cänd au intrat inträ duna si tisa au devenit auxilliari
  si au fost comandat de cei mai mari,pe szekley in West nu sunt cunoscut pentru cä erau un grupäri si in 115o au cobo-rit in transilvania cu sefi lor AJTON: Daci descendati de CELTI au intrat cu regele lor burebista inainte de jesus 44 a fost
  omärit.E PREA MULT DE SCRIS pentru prosti.Trebuie sä stiti cä incä in 194o cä Szekleri vara umblau cu picior gol.SÄ NU VORBIL DE preotul care bätea famillia sa.

 2. laur says:

  orase de romani in ungaria vorbesc romana si spun ca sunt romani invata 2 ore romana in scoli si nu au drepturi mai de loc si vii si imi spui mie ca e pamantul vostru??? ce spun istoricii vostri …..dati o logica sa inteleg ca eu nu stiu ce vreti

 3. István says:

  O manipulare grosolanã! Tôkés nu a zis nimic din asta la Bãile Tusnad!

 4. Independenta a fost declarata pe veci de Mihai Viteazu says:

  Secuii au luptat contra Ungurilor alaturi de Mihai Viteazu care a declarat pe veci Independenta!
  Tot Secuii au dorit Unirea cu Romania in 1918!
  FIDESZ Tokes Laszlo daca spui ca esti secui ia aminte cine sunt secuii si fa precum ei !!

 5. SZEKELI ALEXANDRU/TIMISOARA says:

  imi pare rau ca trebuiesa spun,ca multi,nu-si merita respectul pe cre il reclama dela semeni Asa e si cu DL tokes si din pacate si multi altii ca dansul.Inteleg sa ai grija de renumele castigat de etnia din care faci parte,dar sa-l patezi,n-ai voie din nici un motiv Traiesti intr-o comunitate in care esti minoritar,esti respectat poarta te ca atareTara in care te afli, n-a fost niciodata a ta.Ai sosit in ea,si esti recunoscut ca fiu a ei,cu drepturi egale, Poti avea orice limba materna ,dar limba tarii in hotarele careia traiestieste si a tasi trebuie sa-i cunosti limba,sa-i aperi hotarele si natiunea intreaga din interiorul ei,-si nu numai fii demn si drept,ca tara in care yraiesti,si-i esti cetatean cu drepturi pline,sa poate fi mandra de tine si sa-ti poatamandri cu tine.Nu uita ca omul cinsteste locul,si locul cinsteste omul/care-i merita acest lucru/FA ASTFEL SA MERITI CINSTIREA TA DE LOCUL IN CARE TRAIESTI

 6. Marius says:

  Ca să nu mor prost, îmi explică și mie cineva ce-i cu Partiumul ăla? Nu mă pricep, sunt din Muntenia.
  Cum adică independență națională totală și cum duce la înălțarea pentru maghiarime? Ori traducerea este defectuoasă ori autorul este defect.
  Și de ce nu mai poate aștepta încă 25 ani? Simte ceva în urină!

  • petty czirjek says:

   Partium Partium (din latină Partium regni Hungariae, în traducere „părțile regatului Ungariei”) se referă la teritoriul din afara Transilvaniei propriu-zise, recunoscut în 1541 de sultanul Soliman Magnificul ca aparținând principelui Ioan Zapolya, pretendent al coroanei regale a Ungariei în contra împăratului Ferdinand.

   În anul 1570, prin Tratatul de la Speyer, fiul lui Ioan Zapolya, Ioan Sigismund Zápolya, a renunțat la pretențiile regale și s-a numit în continuare „Transilvaniae et partium regni Hungariae princeps”, adică principe al Transilvaniei și al părții din Regatul Ungariei care i-a fost recunoscută deopotrivă de sultan și de împărat.

   Partium era constituit inițial din comitatele Maramureș, Solnocul Interior, Crasna, Bihor, Țara Chioarului, Banatul de Severin și Zarandul de est. Aceste teritorii erau conduse de Principatul Transilvaniei, dar nu aparțineau oficial acestuia. Astăzi, denumirea de Partium se referă la teritorii din actualele județe Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș din România; din județul Hajdu-Bihar din Ungaria; și din regiunea Transcarpatia din Ucraina.

   Regiunea Partium a fluctuat în timp și a fost ocupată în mare parte de trupele Imperiului Otoman în 1660, dar a revenit la Transilvania la sfârșitul secolului. În secolul XVIII (în Marele Principat al Transilvaniei) zona a scăzut în dimensiuni la Comitatul Solnocul Interior, Comitatul Crasna, regiunea Chioar și o porțiune din Zarand. Prin reorganizarea administrativă a Regatului Ungariei de la mijlocul secolului XIX, teritoriul Partium a fost încorporat în Regat.

   Prin prăbușirea și dizolvarea Imperiului Austro-Ungar și terminarea Primului Război Mondial, regiunea a fost divizată între Regatul României, Cehoslovacia și Ungaria, prin Tratatul de la Trianon din 1920.

   • Marius says:

    Solicitarea era la fentă. Am net, am google. Nu era nevoie să faci un
    másolás-beillesztés de pe Wikipedia. Nu-i așa că te doare Trianonul?

   • Mircea Alexandru, Anticretini says:

    Partium…bănuiesc ca e declinarea a doua din latină. Singurul lucru ce il respect la aberatia asta este limba latină in sine, nespecifică hunilor care sunt dpv genetic niste tâlhari.
    Vreau sa fie foarte clar pentru perversii condusi de pe vremea lui Ceauşescu si sponsorizati masiv de Ungaria pentru divizarea Transilvaniei :
    1) Planul vostru diabolic nu va da roade
    2) Chiar daca veti fi curvele Rusiei si planul vă va reuşi…noi vă vom toca sistematic pe vesnicie.
    3) Nu vă mai bazați pe deprimarea si slăbiciunile românilor ca sa vă urmati visul aberant…suntem multi şi ne mai inmultim o data si vă stârpim oricând vă veti atinge de țărişoara asta.
    4) Îi respect enorm pe ungurii nevinovati care nu se amestecă in aberatiile extremiste si apreciez că s-a mai diminuat şovinismul.

    • KJ says:

     1. nu exista nici un plan diabolic….Ungariei nu-i trebuie Transilvania….ce sa faca cu o minoritate de 5 mil. de romani? 2. -3. nu e frumos nici amenintarea cu tocatul…..nici enuntul cu stapanitul, tocmai asta-i hiba unora dintre voi, ca va ganditi numai la suprematie…eu mai sper ca stapanitorii sunteti putini si restul vom putea trai in liniste in tara noastra comuna. 4. sovinismul e arma unora, dar nu vor reusi de pe nici-o parte…desi daca mai citesc cateva comentarii imi vine greata Insa autonomiei da…autonomiei teritoriale a Transilvaniei, nu pe criterii etnice cum cred unii….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend