Autonomia Transilvaniei? Nu, mulțumesc! Eu nu sunt un trădător de neam

February 10, 2015 •Transilvania •Views: 43500

dan_tanasa-300x300De Dan Tanasă

Observ, deloc surprins, faptul că tot mai mulți români se alătură curentului care militează pentru autonomia Transilvaniei, a Banatului, a Moldovei și chiar a Țării Românești. Pornită din Ardeal, această propaganda pentru autonomia regiunilor istorice îmi pare foarte bine pusă la punct. Nu cred că totul e întâmplător.

Cine și de ce vrea autonomie?

Tip de 25 de ani în România o singură comunitate a clamat autonomia: maghiarii. Mai întâi au folosit termenul de „autonomie culturală” după care, treptat și bine calculat, liderii comunității maghiare din România, de la popa Tokes la UDMR, și-au dat arama pe față și au spus-o pe cea dreaptă: comunitatea maghiară din România nu se poate dezvolta fără o autonomie teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc (adică vor un ghetou etnic în care ei să fie stăpâni). Iar de mai mulți ani propaganda maghiară, bine finanțată de la Budapesta și chiar și de la București, defilează cu teoria obținerii autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc fără de care comunitatea maghiară din România ar dispărea (o minciună repetată de suficiente ori tinde să fie catalogată drept adevăr).

Vezi și TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ – filmul documentar care aruncă în aer revizionismul maghiar! Vizionează-l acum pe internet. DĂ SHARE!

Unele cercuri ale propagandei maghiare, în special extremiștii radicali grupați în jurul lui Laszlo Tokes, a PCM și a organizațiilor neo-fasciste maghiare, au început deja să vorbească de autonomia teritorială a Transilvaniei. Ceea ce personal știam de foare mult timp, și anume că așa-zisul ținut secuiesc este doar un punct de plecare către punctul terminus, autonomia Transilvaniei, începe să prindă viață. Se țintește autonomia Transilvaniei. Și nici aceasta nu e punctul terminus. Șe țintește mult mai sus, la alipirea Transilvaniei la Ungaria (un semnal de alarmă cu care rezonez, aici).

Pentru ca propaganda să dea roade e nevoie și de români

Pentru a da consitență mișcării pentru autonomia Transilvaniei propaganda revizionistă maghiară are nevoie de celelalte comunități din Transilvania, de români, de șași, evrei, romi, secui, pentru a masca astfel bătălia pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria cu bătălia pentru o Transilvanie a tuturor comunităților care trăiesc aici, o strategie mult mai digerabilă pentru vestul civilizat care s-ar putea întreba ce anume se petrece în Transilvania. Astfel, propaganda e acoperită: nu e alipirea Transilvaniei la Ungaria, e lupta pentru o Transilvanie propsperă, fără ingerința miticilor de la București. Ardelenii sunt făcuți din alt material, nu sunt nici măcar români și ca atare de ce să fie guvernați de români. Propaganda vorbește despre superioritatea intelectuală a ardelenilor și despre bogăția culturală a Transilvaniei (pe care nu o neagă nimeni) ca bază a unei autonomii a Transilvaniei. Deocamdată conceptele vehiculate sunt autonomia financiară și autonomia economică (unii lideri români ai acestei mișcări nu au negat însă autonomia teritorială și nici independeța ca viitoare obiective).

Apel la istorie în cazul steagului Transilvaniei

Bineînțeles, slavă Domnului în România libertatea de expresie este garantată. Și slavă Domnului personal sunt în totalitate pentru libertatea de expresie. Din păcate însă aici avem de-a face cu manipulări grosolane ale istoriei care se pliază perfect peste ignoranța celor care apleacă urechea la această propagandă din neștire sau prostie sau ticăloșie. Sau poate toate la un loc.

Simbol al acestei propagande găunoase pentru o Transilvanie autonomă a devenit steagul Transilvaniei, în culorile albastru, roșu și galben, pe care este reprezentată o stemă a Transilvaniei din secolul XVII. Din punct de vedre istoric, în urma Dietei de la Sebeș din 24 mai 1659, stema Transilvaniei a fost sfâșiată, fiecare dintre cele trei națiuni privilegiate preluând câte un simbol, românii nefiind „reprezentați” prin niciun simbol, ei neavând statut de națiune. Astfel, maghiarii erau reprezentați de acvila neagră, secuii de soare și lună, iar sașii de cele șapte turnuri de cetate, de culoare roșie (Transilvania/Siebenbürgen) (detalii aici).

Așadar, românii nu sunt în niciun fel reprezentați pe steagul Transilvaniei, cel cu care defilează propaganda pentru o Transilvaniei autonomă dar și foarte mulți români care au impresia că sunt ardeleni adevărați dacă defilează cu un simbol pe care ei înșiși nici măcar nu sunt reprezentați și care, mai mult, este un simbol al opresiunii românilor din Transilvania timp de sute de ani.

Un maghiar mândru de steagul Transilvaniei din care români lipsesc (FOTO: facebook.com)

Un maghiar mândru de steagul Transilvaniei, din care românii lipsesc (FOTO: facebook.com)

mircea daian sabin gherman steag transilvania

Două personaje mai vizible ale propagandei pentru autonomia Transilvaniei, ambii români cu numele, alături de steagul Transilvaniei din care românii lipsesc (FOTO: facebook.com)

Cu privire la steagul Transilvaniei și la simbolistica acestuia, l-am rugat pe istoricul clujean Vasile Lechințan, doctor în istorie, să mă ajute să înțeleg ce anume este cu acest steag fluturat de tot mai mulți români ardeleni și pentru a încerca să-i lămuresc pe naivi despre ce este vorba. Domnia sa a avut amabilitatea de a-mi transmite câteva rânduri cu privire la acest steag.

dr. Vasile Lechințan

dr. Vasile Lechințan

”Domnule Dan Tanasă,

Este o mare rușine pentru tot neamul românesc! S-a luat pe stema României o stema medievală a Transilvaniei din care lipsesc românii. Ungurii au simbol acvila neagră, secuii soarele și luna și sașii cele șapte turnuri. Steagul e luat din fondul stemei; jos galben, mijloc roșu și sus albastru. Iată așadar ce purtam noi românii ca steag: absența românilor din istoria Transilvaniei. Rușine! Rușine! Rușine.

Tinerii români,  puțini la numar, care defilează sub acest steag al Transilvaniei care disprețuieste, în continuare, peste timp, pe români, sunt de iertat, pentru că nu au știut ce fac. Cei ce vor continua, aflând acum adevărul, vor fi de neiertat în fața strămoșilor noștri și demni de dispreț și în fața străinilor, care nu acceptă din principiu să-ți trădezi neamul”.

Să punem apă limpede în pahar

Lucrurile sunt cât se poate de clare. Cine are de beneficiat de pe urma unei Transilvanii ”autonome” și chiar independente? România? Bineînțeles că nu. Congo? Nu cred! Mexic? Mă îndoiesc! Filipine? Slabe șanse! Ungaria? Budapesta nu și-a ascuns niciodată dorința de a alipi Transilvania din nou. Din contra. Revizionismul e politică de stat la Budapesta.

Ești maghiar, sas sau secui și fluturi steagul Transilvaniei? Ești liber să o faci, e dreptul tău să spui ceea ce crezi, dar nu uita că nu faci altceva decât să continui o nedreptate la adresa românilor din Transilvania. Nu poți pretinde că ești european și tolerant fluturând un simbol al oprimării și masacrării românilor din Transilvania.

Ești român și fluturi steagul Transilvaniei? Ești liber să o faci, e dreptul tău să spui ceea ce crezi, însă nu uita că tu nu ești reprezentat pe acest simbol pe care îl fluturi din prostie sau din ticăloșie. Înainte să te alături din naivitate acestui curent încearcă să te documentezi puțin. Nu te costă nimic și te poate ajuta să eviți o situația jenantă în care susții o cauză care nu te reprezintă. Dacă și după ce ai citit aceste rânduri continui să fluturi steagul Transilvaniei mă tem că ți-ai dovedit singur ticăloșia.

Sute de ani națiunea română a luptat pentru unire, nu pentru federalizare. Sute de ani în Transilvania românii au fost opresați și masacrați, națiunile conlocuitoare (magharii, sașii și secuii) refuzându-le dreptul de a exista ca națiune și de a fi egali cu ei. Ăsta este adevărul istoric. Maghiarii, sași și secuii au mai întăi a-și cere scuze și a manifesta respectul cuvenit față de românii victime ale intoleranței lor.

Evident că Transilvania este mai bogată cu toate națiunile conlocuitoare în ea. Însă ca român eu nu pot și nu vreau să uit ce s-a petrecut în Transilvania timp de sute de ani. Și fac un apel către frații mei maghiari, secui și sași să înțeleagă că revizionismul este toxic pentru toți. Sunt de acord cu autonomia în sensul descentralizării, nu în sensul în care militează propaganda maghiară și cozile de topor românești.

Dacă ai ajuns până aici cred că ar fi interesant să urmărești acest video.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

31 Responses to Autonomia Transilvaniei? Nu, mulțumesc! Eu nu sunt un trădător de neam

 1. ion cel mare says:

  draga rasa superioara a ardealului, n.ati vrea voi sa votati niste oameni care nu sunt corupti , dar e mai usor sa va intoarceti la sclavia austro ungara. Daca credeti ca ungurii sunt discriminati in tara, sa vezi tu ce o sa ti se respecte tie drepturile dupa aia ca roman.aparent romanu e prost peste tot, si in ardeal, numa ca e oleaca mai incet acolo, na 1000 de ani de sclavie te cam erodeaza:))))))), sa va duceti … cu ungurii vostri cu tot si sa ne lasati in pace sa ne vedem pasnic de dezvoltarea noastra , apropo 60 la suta din economia tarii se afla in bucuresti ilfov, mai documentativa si voi inainte sa mancati c.., o carte ceva ?, dar incet incet , nu va grabiti :))))))

 2. marius says:

  Eu sunt de acord, cata vreme acest lucru e decis prin referendum, la care participa toti romanii, nu numai cei din judetele vizate.

  • Principatul Transilvaniei a existat si va mai fi, nu va incordati pt ca dreptatea va iesi la suprafața! Noi suntem ardeleni, indiferent de nationalitate, iar in Transilvania nu pot conduce muntenii, cum nici in Moldova! Noi suntem sătui ca in numele unei fratii de limba sa fim sub papucul altora, avem istoria noastra, cu conducătorii nostri pana la acea “Mare Unire”, facuta in pripa si total in dezavantajul nostru! Am fost tot timpul negociati ca o marfa, nu pt ca suntem iubiti atât de mult ca frati ci pt locul pe care ne-am nascut! Cred ca cei care au dreptul de decizie asupra acestui teritoriu suntem noi, transilvanenii si sunt convinsă ca dreptate exista dar trebuie cautati! România pana acum 100 de ani nu a existat, au fost trei provincii, Transilvania, Moldova si Muntenia, care fiind si cea mai saraca si sub paşalâc turcesc sute de ani a devenit REGAT!!! Cum? Folosindu-se de o parte din ardeleni, multi lipsiti de scoala si prea putin intelegend ce se intampla! Apoi a inceput indoctrinarea, falsificarea istoriei si alipirea Transilvaniei la “Tara Mumă”!? Din acel moment ne-am nenorocit pt 100 de ani, dar ne-am trezit din amortire…ne vrem Tara inapoi!
   Avem oameni luminati si destoinici, nu suntem cretini sa avem nevoie de Capitala peste munti de vreme ce o lunga perioada istorica am avut-o pe a noastra! Nu se pot lipi trei istorii diverse, cu o populatie diversa, cu obiceiuri diverse in numele unui fratii inventate! Noi suntem transilvanenii, nu munteni, exact asa cum moldovenii sunt moldoveni, iar Stefan cel Mare a luptat pt neamul lor moldovenesc si noi luptam pt neamul nostru, nu pt “fratie” ci pt familie, pt ca familia noastra suntem noi, toti cei din Bazinul Carpatin! Propaganda “fratiei” este mare si interesata, dar nedreapta pt ca noi 100 de ani am fost manipulati pt interesele altora! Ramanem frati dar fiecare in casa lui ! S-au incarcat ecranele televiziunilor cu propaganda noua contra celor care s-au trezit din somn, canalele de muzica populara ii ametesc pe cei slabi in gândire cu fratii “romana” in pericol! Ce fratie? De 100 de ani de saracie? Trebuie sa fim foarte prosti sa ne gândim la un lucru inventat si la bunastarea locului in care ne-am nascut! Fara aceasta unire, Transilvania era mult mai prospera si asta contează! Iar frica de unguri nu avem pt ca suntem impreuna de mai bine de 1000 de ani si ardelenii români sunt majoritari, deci nu au fost decimati sau anihilati de nimeni, atunci care e problema cu ungurii? Cu atât mai dezvoltat este un popor cu cât mai multe culturi exista, sovinismului este cel mai periculos lucru in mentalitatea unui popor, iar noi cu asta am fost tinuti in frâu, cu frica de altii, fapt functionabil in “epoca de aur”!

 3. relu says:

  eu sunt unul din cei care a stat rezemat de borna de hotar dintre Romania si Ungaria si pe ea scria 1921

 4. Yon Rijksadelaar says:

  Uitati sa puneti punctul pe _”i”_ul istoriei ! Ardealul va fi al ungurilor doar cand vor fi de acord cu acest lucru, IULIU MANIU si cei 70 000 de soldati romani din armata imperiala austro ungara, care au defilat pe strazile Vienei cantand DESTEAPTA TE ROMANE, reinstaurand ordinea in haosul din capitala imperiului, si cand IONEL C BRATIANU si REGINA MARIA de TRIANON, de acolo din astral de unde vegheaza asupra romanismului impreuna cu Maniu si ai lui, vor spune si ei ca sunt de acord ca Ardealul lor, va putea sa ia o alta directie, daca si CLEMANCEAU al Frantei va accepta acest imposibil de acceptat tupeu al grofilor, terorizati pana la nevroza in vanitatea, inganfarea si dispretul lor antiromanesc secular,mai intai de opinca caporalului oltean ridicata in varful stindardului de pe orgoliosul parlament maghiar, apoi facuti groggy de REGINA MARIA la TRIANON! Ungurii nu pot lua Ardealul fara aprobarea lui Iuliu Maniu si armatei sale de 70 000 de romani, a lui Ionell C Bratianu si a formidabilei fascinatei Regine Maria,Steaua Balcanilor,frumusetea Europei, cea mai mare romanca a tuturor timpurilor, enlezoaica nepoata a celor mai mari doua imperii ale vremii!………..Asa ca, mai intai, ungurii sa ia aprobarea marilor romani mai sus amintiti, si apoi mai vorbim, dar pana atunci nu ar strica sa mutam capitala administrativo politica a tarii in inima Daciei Felix, iar Cetatea lui Bucur sa ramana capitala economico financiara,asa cum si alte state uzeaza de acest artificiu , recte SUA,BRAZILIA de pilda!Dar unitatea tarii ar ramane de GRANIT, daca, nepotul cel mai drag Reginei Maria, Regele Mihai, ar fi repus, cat mai repede, de parlament, in drepturile sale legitime(amintesc ca Regele Mihai nu a plecat prin referendum popular, din contra, in tara era impotrivire darza, romanii erau dusi la canalul mortii,elitele la exterminare,experimentul Pitesti care l a uluit,stupefiat pana si pe Soljenitan a existat in toata abjectia lui, iar in munti, ura impotriva bolsevismului era imensa,dovada celebrele legendare detasamente de partizani de Nucsoara si din toata tara, eroii si martirii demnitatii noastre ca neam in fata istoriei,istoriei ADEVARULUI, care nu uita si nu iarta,oricat au tot incercat comunistii tradatori de neam sa o falsifice sau sa o rastalmaceasca, lumina diamatului adevarului istoric, ingropat de securisto comunisti sub lespedele groase ale minciunilor desantate, a tzashnit din strafunduri, strafulgerand cerul constiintelor, sfasiind esafodajul de plumb al falsurilor clonarii pcr-isto-fsn-iste rolleriene- vadimiste, care au facut posibila acea duminica a orbului, care a lasat perplex occidentul, si a deschis calea celor 26 de ani de jaf securist al burgheziei comuniste devenita baronimea capitalmista de azi!

 5. Ciprian says:

  Daca stema Transilvaniei ar fi ce zici dumneata nu ar fi fost inclusa in Stema Romaniei.
  Eu ca roman din Transilvania sunt doar satul sa fiu condus de o gasca de hoti din Bucuresti, care sa centralizeze toate taxele in sud si sa le redistribuie prin Moldova si Oltenia. D’aia vrem autonomie. Vrem ca taxele nostre sa ne ajute pe noi nu pe altii. Ii ajutam si pe altii daca putem dar momentan suntem satui de jaf.
  Poti sa ma consideri tradator, dar nu uita ca din Bucuresti s-a distrus tara asta in ultimii 25 de ani nu din Ardeal.
  Johanis bun sau rau e primul presedine in ultima 100 de ani care sa fie ardelean. Asa ca nu imi zi mie de drepturile democratice ce le au romanii din transilvania ce stau in continuare sub ocupatia a ceea ce se numea odata Regatul Romaniei.

  • Dan Tanasa says:

   Informațiile mele sunt confirmate chiar și de surse independente și de istorici. Emil Boc și Ioan Rus, spre exemplu, nu sunt din Dobrogea.

   • Ciprian says:

    Tot ce vreau sa spun apropo de stema e ca:
    daca pe Stema Romaniei ca simbol al Transilvaniei ar fi doi lei afrontaţi, stând pe şapte piscuri şi ţinând în labe o spadă atunci asta ar fi stema afisata pe steagurile Transivanene, dar nu e. E stema mai sus mentionata si a fost aleasa de mai marii din Bucuresti in ’90.
    Asa ca in ideea unei miscari separatiste va fi folosita stema pe care romanii din Bucuresti au ales sa reprezinte Transilvania in ’90.

  • Florin Diaconescu says:

   CIPRIAN, Am văzut în timpul ardeleanului BOC ce bine am dus-o și cum au decurs hoțiile în țară. Dacă mai aveți răbdare 5 ani veți vedea și rezultatele lui Iohannis. Fiți fără grijă că hoții se descurcă indiferent din ce provincie sunt conducătorii.

  • @Ciprian says:

   Cipriane, sa o iau cu sfarsitul, Romania are presedinte incepand cu 1974, primul a fost oltean, al doilea muntean, al treilea e o amestecatura de romani, al patrulea e dobrogean si al cincilea e ardelean. Ce spui tu acolo cu suta de ani? Ce taxe produce Ardealul? Nu se poate intretine singur, campioni la contributia in PIB sunt orasul Bucuresti si judetele Prahova si Arges. Ca aia sunt hoti e una, dar ca noi ca neam suntem romani este alta. Nu credeam sa fie atatia oameni fara minte in Romania. Vrei sa fii ungur? Treci granita si stabileste-te in Ungaria, nu te opreste nimeni. La revolutie de ce nu ai aparat regimul comunist? Jurasei ca soldat sa aperi tara. Aveai un comandant suprem. Ori nu ai varsta? Poate esti nascut dupa… De acolo pleaca totul, de la nepasarea oamenilor, de la ei vin politicienii. Ce ai facut tu bun pentru tara aceasta?

  • Oseanul says:

   Si Germania a fost distrusa de la Berlin , si nu s-a divizat pe aceste considerente. Dar cand esti un dobitoc si vii cu astfel de fituici inoculate de cretini precum Gherman, ce sa mai zicem

  • Csilla says:

   DA ASTA E IDEEA PRINCIPALA!
   Felicitari si ma bucur ca mai sunt oameni cu vedere mai larga ,cu capul pe umeri!

  • victor victoras my faceb says:

   Ciprian, pe hotii de la Bucuresti ia trimis tot poporul, din toate partile. Te rog, nu ne jigni pe noi bucurestenii, care privim cu incredere si speranta catre Ardeal. Sti bine ca viata in Bucuresti e la fel de grea ca in toata Romania. Autonomie judeteana vrem cu totii, ideea are sustinere in popor, dar nu in randul politicienilor, pt ca nu ar mai avea bugetul gras la indemana de unde sa fure. Crezi ca noua aici in Bucuresti-Ilfov nu ne-ar place autonomia prin descentralizare? Am duce-o mult mai bine, banii n ar mai pleca spre zonele unde se incurajeaza lenea prin ajutoare sociale si asta iar pune la munca pe trantori, dar momentan ei sunt masa de manevra electorala pt pungasia politica. Am avut guvernanti din Ardeal, dar guvernarea a fost tot un dezastru, pt ca cei votati au fost tot din tagma hotilor. Am avut o sansa cu Ciolos, dar uite ca nici masa majoritara de votanti (cei care se sperie de liberalism: pensionari, asistati social) nu l-au vrut; pana si Ardealul a votat in marea lui parte cu PSD. Te rog, nu mai gandi negativ despre Bucuresti, nu numai aici sunt oameni usor de prostit cu punga electorala, ci in toata Romania. E o problema de mentalitate, dominata de principii ale generatiei ce a trait in comunism. Cand va trece aceasta generatie se vor schimba lucrurile in Romania spre bine.

  • Constantin says:

   Din investițiile străine de 70 miliarde Euro, miticii de București au ciordit vreo 42 de miliarde..Dacă ne iubiți atât de mult pe noi ardelenii, unde sunt autostrăzile de pe Valea Oltului si Valea Prahovei ? Știți ca prioritară acum pentru Ministerul Transporturilor este autostrada către Alexandria. Teleorman bineînțeles nu in Egipt.
   Oare cine e trădător?

  • GetoDacul Liber says:

   Domnule “foarte ardelean” dar de loc PATRIOT! Nu ești singurul care gândește așa, alături de ELITELE POLITICE CONDUCĂTOARE ȘI TRĂDĂTOARE ale țării. La fel de “patrioți” (MATERIALIȘTI)au fost și cei care i-au trădat pe Burebista, Decebal, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu și mulți alții, încheind cu Nicolae Ceaușescu. Un proverb din bătrâni spune:”Vai de poporul care își omoară conducătorul”. Și COZILE DE TOPOR ALE POPORULUI ROMÂN, au o vastă experiență în tehnica trădării. Dacă nu mai sutem pe locuri fruntașe în domenii în care excelam, LA TRĂDARE SUNTEM “FRUNCEA”EUROPEI. Mă așteptam la multe. Dar ca un ardelean să cugete așa ceva, nu. Dacă ești de etnie maghiară, te înțeleg. Dar dacă ești urmaș al DACILOR LIBERI, mă rog străbunului Zamolxe, să nu te ierte în veci.

  • Valeri says:

   Ce rău informat ești

 6. […] urmă cu două săptămâni mă pronunțam public, într-un editorial, cu privire la chestiunea autonomiei Transilvaniei și a steagului […]

 7. Vlaicu says:

  Sunteti totusi in eroare, eu nu cunosc niciun roman care sa doreasca autonomia Transilvaniei si nici nu am auzit. Probabil frecventam surse diferite. Mai ciudat e ca nici de secui care sa doreasca asta n-am prea auzit, disproportionat in raport cu propaganda facuta de extremistii unguri.

  Practic secuii nu vor altceva decat sa traiasca mai bine. Zgandarelile extremistilor nu au aproape niciun efect, eventual sunt un pretext pentru cativa tineri sa se mai dezmorteasca, sa-si consume energia. Pe de alta parte nivelul de viata din Ungaria e mult mai ridicat, desi tara vecina nu are aproape niciun fel de resurse si nici pamant prea bun nu are. Izbucnirile autonomiste au fost alimentate de un regim corupt si de politicieni mizeri prin insasi existenta lor.

  • @Vlaicu says:

   Vlaicule, nu stiu daca domnul Tanasa a auzit de asemenea romani, eu insa da. E un curent tot mai agresiv pe internet care sustine prostiile astea. Am vazut chiar moldoveni ce se cred superiori si solicita autonomia de exemplu a Galatiului, Brailei si Dobrogei. Serios! Sunt multi prosti pe lumea asta. De Transilvania nu mai zic. E plin de bezmetici, culmea romani, ce vor autonomie ca ei sunt miezul din dodoasca si nu e bine cu miticii de la Bucuresti. Asta e cuvantul, mitic, mitici folosit mereu cand descriu asa zisii “suboameni” din restul Romaniei.

   • kermit says:

    Ganduri rusesti ! Ganduri unguresti ! … insa … nu mor caii (romanii) cand vor rusii sau ungurii. Sigur astfele de provocari pe internet pot creea oarece nervozitate , insa demersuri de acest fel nu vor avea nici un success. Ca sa se legitimeze acesti indivizi ar trebui sa iasa in fata nu sa stea ” ascunsi” in bezna internetului… iar cand ii vom avea in fata ( daca ii vom avea) vom sti ce si cum sa facem cu ei. Cu ajutoru Domnului. Romania reintregita va dainuii pana la sfarsitul istoriei.
    P.S. Daca aruncam o scurta privire asupra Romaniei interbelice vom observa cu usurinta ca atat secaturile de la est cat si agitatii starniti de Budapesta au pus la cale tot felul de actiuni ostile impotriva Romaniei folosindu-se de tot felul de mancurti carpathini. Rezultatul acestor actiuni ? ZERO ! Lucrurile au luat o intorsatura proasta pentru Romania in 1940 nu datorita eficientei acestor besmetici din interior ci datorita celor doua puteri totalitare de la acea vreme ,URSS si Germania . Situati astazi e cu totul diferita … SUA si NATO sunt prezente in estul Europei in coasta ivanilor … iar budapesta in afara de agitatie electorala nu poate produce nimic semnificativ. Ca sa fiu sincer problema Romaniei la acest moment nu vine din afara ci din interior de la clasa politica lasa si corupta care ezita sa raspunda acestor provocari . Cam astea sunt datele problemei. Care sunt solutiile !? Prima … asanarea clasei politice romanesti , 2 . un program coerent de dezvoltare pentru Romania … 3. Intarirea pe mai departe a Parteneriatului Strategic cu SUA singura putere globala serioasa care a sprijinit Romania inca de la castigarea Independentei de Stat. Mai mult datorita evolutiilor recente de pe scena internationala America e direct interesata in stabilitatea Romaniei , in transformarea ei intr-o putere economica si militara la Marea Neagra, Totul e sa valorificam aceasta sansa istorica. Asa sa ne Ajute Dumnezeu !

 8. dacia says:

  frati romani nu disperati!
  le vine vremea veneticilor si vor ajunge sa si munceasca daca vor sa aiba din ce trai ca pana acum au taiat padurile noastre si au dus aurul apusenilor pe timpul imperiului si masacrau romanii de care le era teama mereu!
  istoria e plina de cruzimile hoardelor puse pe jaf ca de lucrat era mai greu pentru ei..decat agricultura si olarit si crescut de animale mai bine hacuirea populatiei pasnice de aici!
  si debretinul a fost romanesc si armata romana a eliberat budapesta de bolsevici iar la mohacs fugeau ungurii de rupeau pamantul in loc sa isi apere cetatea!
  ungurii nu au curaj sa se constituie in partid politic si voi vreti sa recunoasca ca sunt venituri pe aici? ei sifoneaza doar banii statului roman si fug la budapesta ca sa nu raspunda pentru faptele lor penale ..lasi au fost si lasi raman!
  ca sa prinda curaj isi tot pun busturi de criminali de razboi care masacrau romani dar ceva constructiv nu sunt in stare sa faca!

 9. […] Evident că Transilvania este mai bogată cu toate națiunile conlocuitoare în ea. Însă ca român eu nu pot și nu vreau să uit ce s-a petrecut în Transilvania timp de sute de ani. Și fac un apel către frații mei maghiari, secui și sași să înțeleagă că revizionismul este toxic pentru toți. Sunt de acord cu autonomia în sensul descentralizării, nu în sensul în care militează propaganda maghiară și cozile de topor românești. (fragment de Dan Tanasă; text integral şi sursa Blogul lui Dan Tanasă) […]

 10. man alexandru says:

  ca acesti tradatori sa traiasca in ROMANIA,bunicul meu s-a intors din primul razboi,cu o schija in picior,iar tatal meu afost prizonier da razboi,in al doilea razboi mondial intr-un lagar de munca fortata..ps..pana la regionalizare,noi romanii adevarati nu vom vota niciodata o constitutie modificata in acest sens..asa ca bai IOHANIS,mai puneti pofta-n cui!!!!!!!!!!!!!!!!!!idem sleahta de slugoi finantati de ungaria neofascista.

  • wtf says:

   Adica oamenii astia au luptat si au fost raniti ca eu sa iti platesc tie pensia si salariul si tu sa te otaresti la mine cand nu am de unde ? Asta e jaf La fel sunt raniti si cei care fura curent electric.

 11. man alexandru says:

  asa este ..secuii nu sunt unguri…jumatate sunt romani maghiarizati…ps..atunci de ce v-ati declarat unguri la recensamant????

  • Banciu Liorean says:

   Aveți dreptate. Secuii sunt, se pare, urmașii vechilor avari . Din păcate, statul român a acceptat deznationalizarea secuilor de către maghiari începând cu anul 1920. Astăzi secuii trebuie să-și câștige autonomia față de UDMR nu față de statul român.

 12. sandor says:

  Secuii nu sunt unguri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Autonomia Transilvaniei? Nu, mulțumesc! Eu nu sunt un trădător de neam"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/autonomia-transilvaniei-nu-multumesc-eu-nu-sunt-un-tradator-de-neam/