Când respectul dispare complet

October 14, 2014 •extremism maghiar •Views: 1819

Când respectul dispare complet

FOTO: informatiahr.ro

de Liviu C.

Sportul este o activitate care, se spune, dezvoltă trupul şi mintea. Dacă în fotbal, lupte de contact ori atletism accentul se pune pe fizic, în sporturile cu motor primează reflexele şi mintea (adică capacitatea de a gândi repede).

O altă caracteristică a sportului, indiferent de ramură, ar trebui să fie fairplay-ul. Respectul faţă de adversar, faţă de competiţia la care participi, faţă de organizatori ar trebui să fie permanent prezentă.

Când aceste două caracteristici ale sportului – inteligenţa, dar mai ales, fairplay-ul – dispar şi sunt înlocuite de atitudini aberante, atunci e mai bine să te retragi din activitate. În această situaţie se află Latyak (Gere László Kelo) şi Ági (Ágnes Erdely), adică unul dintre piloţii, respectiv copiloţii Raliului Harghitei.

Cei doi unguri au decis să-şi imprime pe maşină (pe portiere şi capotă) harta Ungariei Mari. Jumătate din aceasta e în drapelul Ungariei, iar cealaltă jumătate în drapelul secuilor. Maşina a fost prezentată, miercuri, alături de alţi bolizi, în centrul oraşului Miercurea-Ciuc, cu ocazia întâlnirii dintre fanii şi concurenţii din cadrul Raliului Harghitei.

Aşadar, cei doi „sportivi” s-au prezentat în România, la o competiţie care face parte din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, cu harta Ungariei Mari.

Cei doi indivizi, veniţi de prin Câmpia Panonică, au confundat sportul cu acţiunile separatiste, afişând, în România, un Ardeal rupt şi alipit Ungariei.

Integral pe Informația Harghitei

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Când respectul dispare complet

  1. […] una dintre cele mai mari firme de producţie şi distribuţie de apă minerală din România, promovează agresiv Ţinutul […]

  2. […] una dintre cele mai mari firme de producţie şi distribuţie de apă minerală din România,promovează agresiv Ţinutul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Când respectul dispare complet"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cand-respectul-dispare-complet/