„Defăimarea” lui Dragnea te poate costa 100.000 de lei. Defăimarea imnului și a drapelului național NU te costă nimic

February 9, 2016 • Parlamentul Romaniei • Views: 5966

„Defăimarea” PSD și a lui Liviu Dragnea te poate costa 100.000 de lei. Batjocorirea drapelului sau a imnul național al României nu te costă absolut nimic.

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi „Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi, transmite Mediafax.

Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca „fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.

Potrivit formei adoptate în octombrie 2015 la Senat, prin grup social se înțelege „categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiții culturale, apartenență politică, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilități, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA”.

Cu alte cuvinte, inginerul Liviu Dragnea, unicul autor al acestei propuneri legislative adoptate la Senat, vrea să-i amendeze pe cei care ar putea face afirmații de genul „parlamentarii sunt hoți” sau „PSD-iștii sunt comuniști”. Inginerul Liviu Dragnea, fără absolut nicio formare profesională în domeniul științelor sociale, bagă un pumn în gura celor care l-ar putea deranja cu comentarii „defăimătoare”. Cum era de așteptat, senatorii au votat în favoarea acestui proiect. Deputații au mărit, în comisii, cuantumul amenzilor. Urmează votul final în Camera Deputaților. Cel mai probabil, propunere legislativă va trece. E în joc onoarea liderului PSD, inginerul Liviu Dragnea.

Sensibilitățile lui Dragnea mai presus de simbolurile naționale

În timp ce inginerul Liviu Dragnea este foarte sensibil la „defăimarea” grupului social din care face și el parte, clasa politică care a adus România la sapă de lemn, în România nu există un cadru legislativ care să pedepsească defăimarea țării, a neamului românesc, batjocorirea imnului național sau a drapelului național al României. Sensibilitate lui Dragnea este protejată de un caru legal. Imnul național și drapelul național al României nu sunt protejate în niciun fel.

În noiembrie 2014 scriam despre faptul că infracțiunea de ofensă adusă unor însemne a fost scoasă din Codul Penal. Publicam atunci o rezoluție a Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii din care reieșea faptul că batjocorirea imnul național al României nu este pedepsită în niciun fel. Un etnic maghiar a batjocorit imnul național al României arătând semne obscene în timp ce imnul național al României era intonat la Sfântu Gheorghe în Sala Polivalentă. Procurorii nu l-au sancționat în niciun fel pentru că Parlamentul României, instituția aia în care activează și inginerul Liviu Dragnea, a decis că batjocorirea imnului național al României nu merită sancționată în niciun fel.

Practic, oricine poate în acest moment să batjocorească drapelul național al României sau imnul național fără să fie sancționat în niciun fel. Oricine poate lua un drapel al României de pe un stâlp și-l poate arunca un noroi. Presa de limbă maghiară din Transilvania e plină de articole prin care se neagă istoria românilor și originile etnice ale neamului românesc. L-a interesat pe Dragnea acest lucru? Deloc. Nu există în acest moment în România o legislație care să pedepsească defăimarea României, a neamului românesc, a drapelului sau a imnului național.

În timp ce inginerul Liviu Dragnea e sensibil la modul în care presa sau opinia publică vorbește despre politicieni, care trebuiesc musai doar lăudați, o țară întreagă a rămas stupefiată la auzul veștii că în România nu există carul legal care să permită intonarea imnului național pe stadioanele patriei la competițiile sportive interne. L-a interesat pe inginerul Liviu Dragnea acest lucru? Absolut deloc!

Abia după ce am publicat mai multe materiale care au stârnit interesul opiniei publice, fiind distribute de mii de cetățeni pe rețelele de socializare, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a inițiat un proiect de modificare a legii privind arborarea drapelului național în sensul în care imnul național să poată fi intonat pe stadioane la competiții sportive interne. Proiectul inițiat de Lipă prevede, în premieră, sancțiuni cu amendă în cazul în care nu este respectat momentul solemn al intonării imnului național. Proiectul vine să reconfirme faptul că batjocorirea imnului național și a drapelului național nu este pedepsită în niciun fel în România în acest moment.

FOTO: Liviu Dragnea, evz.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to „Defăimarea” lui Dragnea te poate costa 100.000 de lei. Defăimarea imnului și a drapelului național NU te costă nimic

 1. Bogdan Bobolea says:

  Ofensova Noii Dezordini Mondiale continua.

  Vom ajunge sa traim intr-o lume asemanatoare cu cea din filmele Fahrenheit 451 si Equilibrium.

  Ceea ce se intampla la noi se intampla si in alte tari:

  Franta

  http://www.zerohedge.com/news/2016-02-08/france-just-enshrined-its-state-emergency-constitution

  Japonia

  http://www.japantimes.co.jp/news/2016/02/09/national/politics-diplomacy/minister-warns-that-government-can-shut-down-broadcasters-it-feels-are-biased/#.Vrs_O_l97C3

  Israel

  http://rense.com/general96/israelcensor.html

 2. Sektor says:

  ‎Petru Borodi‎

  Nu defăimez !1
  Nu defăimez ! gunoaiele prin sine
  s-au defăimat de când sunt lepădate,
  cum aș putea să defăimez satane
  când ele, prin firesc, îmi sunt spurcate ?!

  Voi defăimați a noastră Sfântă Țară
  a Neamului Principii voi le răsturnați
  voi, derbedei mult bravi pentru ocară
  voi toate ați distrus și Legea ați stricat !!

  Mișelnic voi, ca dracul ce vi tată
  călcați cei Demnitate, nouă Sfânt
  ca Trădătorii-ați jefuit voi Neamul
  voi jeg din iad nimic n-aveți ce-i Sânt !!

  Purtați averi din jaf, corupții și trădare
  vânduți sunteți și făr de Demnitate
  cum aș pute să v-aduc defăimare
  când vă defăimă chiar a voastre fapte !!

  Ce rost ar fi ca să mă tem de norme
  care, precum gunoaiele, duhoare fac
  Pe cei ce-s lași ?? poate să-i înspăimânte
  ca și pe cei ce-a linge goz le plac !!

  io-i fi nătâng ! Au poate-am Nebunia
  de a rostii la Goz că-aievea-i Goz !!
  Frumos mi cel Nătâng ce-n Nebunie,
  cu Demnitate, mătură ce-i Goz !!

  Mi silă, câ văd pe Jilțuri numai Gozuri
  doar derbedei, nemernic și stricate
  ci Trăsnet, aș voi să ardă cești nevolnici
  potop de smolă-ncinsă cadă peste ei !!

  Jenă mi-ar fi de mine și-a mea viață
  de-aș conveni cu-această Nebunie
  care Gunoaie, Scârbele sus înalță,
  dar pe-nțelepți s-asculte nu prea știe !!

  Aros din Milet (ia amu ni !)

  P.S.
  Voi, Frații mei nu ascultați de mine
  poate-n Păcat și-n Nebunie Scriu
  da astă normă de *Lez-Gunoime*
  tot numai Gozul lumii poate-a porunci !!

  O Doamne ! dac-ar fi să-mi dai putere,
  lumină mie, la-i mei Frați și la Surori,
  tunet din nori n-ar curăța scursoare
  cum noi UNIȚI am face-o și-ăste ori !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend