EXCLUSIV. Activiștii de la ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” participă la o conferință despre implicațiile Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții

February 12, 2014 • Rosia Montana • Views: 994

TTIP

Activiștii români din grupul Salvemos Roșia Montană – Madrid vor participa sâmbătă, 15 februarie a.c., la o conferință despre implicațiile Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (Transatlantic Trade and Investment Partnership sau TTIP).

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) reprezintă un nou punct de cotitură în privința drepturilor muncii și drepturilor civile, pentru democrația de care, deși precară, încă ne bucurăm, pentru micii fermieri și antreprenori, pentru cei care desfășoară activități independente și nu numai.

Începand din luna iunie 2013, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii negociează un tratat transatlantic de liber comerț și investiții (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Prin acest tratat se încearcă recuperarea terenului pierdut de către UE și SUA în favoarea economiilor în curs de dezvoltare (în mod special Rusia, China și India). Bineînțeles, este vorba despre pierderile pe care le suferă insituțiile financiare, companiile multinaționale și marile fondurile de investiții. Cetățenii europeni sau americani nu vor recupera nimic. Din contra, vor continua să piardă locuri de muncă, salarii, drepturi de muncă, democarație și servicii publice, și așa din ce în mai puține.

Prin acest tratat se dorește “reglementarea în jos” a legislației în domeniul social, al muncii, al mediului înconjurător, al securității alimentelor, al sănătății, industriei, libertății digitale și altele.

Activiștii români din grupul Salvemos Roșia Montană – Madrid vor prezenta problemele de mediu pe care le ridică abuzurile multinaționalelor din domeniul energiei, în mod special problematica exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică (cazul Pungești și altele) și al extragerii de aur prin utilizarea cianurilor (cazul Roșia Montană).

Printre grupurile și asociațile participante la această conferință, care va avea mai multe module și care este programată să dureze până la orele 19:00, se numără Salvemos Roșia Montană – Madrid, Ecologistas en Acción, Amigos de la Tierra, Plataforma Rural, ATTAC și Plataforma por un Nuevo Modelo Energético.

Manifestarea va avea loc în Madrid, în incinta Institutului IES Cardenal Cisneros, c/ Reyes 4, cu începere de la ora 10:00.

Mai multe detalii despre acest eveniment aici (în limba spaniolă).

Mai multe despre Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) aici.

Vezi și EXCLUSIV. Ziua Roșiei Montane sărbătorită la Madrid de grupul ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” FOTO

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend