EXCLUSIV. Amendă FABULOASĂ dată de instanță primarului UDMR din Siculeni. VEZI motivul!

November 30, 2016 • UDMR • Views: 8540

Tribunalul Harghita a admis ieri, 29 noiembrie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și a dispus amendarea primarului UDMR din Siculeni.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, scoase din primărie

Tribunalul Harghita a admis acțiunea în contencios administrativ formulată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, și a dispus amendarea primarului UDMR din localitatea Siculeni, județul Harghita, Szentes Csaba, pentru refuzul acestuia de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” de pe fațada Primăriei Siculeni.

primaria-siculeni-martie-2015

Martie 2015, Primăria Siculeni. Inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” este amplasată nelegal pe fațada Primăriei Siculeni.

 

primaria-siculeni-august-2016

August 2016, Primăriei Siculeni. Deși a fost obligat printr-o sentință definitivă, primarul UDMR refuză să îndepărteze inscripția în limba maghiară amplasată nelegal pe fațada primăriei.

În data de 17 iunie 2015 Tribunalul Harghita a pronunțat Sentința Civilă nr. 1037/2015 prin care l-a obligat pe primarul UDMR din Siculeni să îndepărteze inscripția amplasată nelegal pe fațada primăriei: „Admite acţiunea formulată de reclamanta. Obligă pârâţii să îndepărteze de pe sediul Primăriei comunei Siculeni inscripţia „Kozseghaza”. Obligă pârâţii să plătească în solidar reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 50 lei reprezentând taxă judiciară de timbru” (detalii aici). Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din luna ianuarie 2016.

În ciuda acestei sentințe definitive, primarul UDMR din Siculeni a sfidat instanța de judecată și legea și a continuat să afișeze în mod nelegal această inscripție în limba maghiară pe fațada primăriei. 

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Siculeni AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor DOCUMENT

La începutul lunii septembrie a.c. m-am adresat Tribunalului Harghita cu solicitarea de a-l amenda pe primarul UDMR pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă. Tribunalul Harghita a admis ieri acțiunea asociației pe care o conduc. Soluția pe scurt a instanței: „Admite acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL COMUNEI SICULENI – SZENTES CSABA. Aplică pârâtului PRIMARUL COMUNEI SICULENI – SZENTES CSABA amenda de 20% din salariu minim brut pe economie pe zi de întârziere pentru neexecutarea sentinţei civile nr. 1037/17.06.2015 pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul 239/96/2015, rămasă definitivă şi irevocabilă prin decizia civilă nr. 56/20.01.2016 a Curţii de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 22 februarie 2016. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29 noiembrie 2016.” (detalii aici).

După calculele mele, primarul UDMR din Siculeni este obligat acum să plătească o amendă de peste 57.000 de lei.

Cel mai probabil primarul din Siculeni va formula cale de atac împotriva sentinței Tribunalului Harghita.

FOTO: Kelemen Hunor, președinte UDMR, agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to friend