EXCLUSIV. CAB, sesizată să clarifice legătura UDMR-istului Gyorgy Frunda cu Securitatea

August 7, 2015 • UDMR • Views: 1446

Curtea de Apel București a fost sesizată în cazul colaborării cu Securitatea a fostului senator UDMR Gyorgy Frunda. Agache Aurel, fiul milițianului omorât cu bestialitate de un grup de etnici maghiari din Târgu Secuiesc în timpul evenimentelor din decembrie 1989, a decis să solicite instenței să lămurească cazul legăturii lui Gyorgy Frunda cu Securitatea.

Asta după ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a găsit noi documente cu privire la relațiile UDMR-istului Gyorgy Frunda cu Securitatea. Deși din documente reiese clar faptul că Frunda a furnizat informații Securității, CNSAS a emis o nouă adeverință de necolaborare (detalii aici).

”Dacă există ceva în viața asta care mă revoltă mai mult decât minciuna este o altă formă, mai perversă, a acesteia. Și anume pozarea unora în ceea ce nu sunt de fapt. Subiectul colaborării lui Frunda Gyorgy cu Securitatea este un exemplu concludent. Să vii și să afirmi că tu nu ai furnizat informații Securității despre viața privată a semenilor tăi indiferent de faptul că te încadrezi sau nu la calitatea de colaborator al acestei odioase instituții este deja mult prea mult. Țin minte și acuma momentul când am fost cu tatăl meu la șeful securității județene Covasna într-o vizită de curtoazie și individul de la acel birou îmi explica beneficiile pe care le-aș fi avut dacă m-aș fi dus la școala de ofițeri de Securitate și am refuzat atât de ferm încât, tipul respectiv, de la o atitudine volubilă și degajată a trecut la o stare de nervozitate și o privire de gheață ce a scurtat extrem de mult șederea mea acolo. Dacă eu, un tânăr nevinovat, am putut refuza categoric orice legătură cu această instituție odioasă, indiferent de promisiunile unei vieți privilegiate și cu beneficii personale, atunci o putea face orice persoană ce nu avea un caracter duplicitar. Iar acuma sunt obligat să ascult inepțiile acestui personaj politic ce a fost în grațiile acestei instituții odioase și care după revoluție, culmea ironiei, și-a creat o imagine de apărător al drepturilor omului. Așa că am decis să atac la Curtea de Apel București corectitudinea și acuratețea deciziei CNSAS în acest caz”, a declarat Agache Aurel pe o pagină de socializare.

Dosarul în cauză poate fi consultat aici.

Tags: , , ,

One Response to EXCLUSIV. CAB, sesizată să clarifice legătura UDMR-istului Gyorgy Frunda cu Securitatea

  1. […] sesizată în cazul colaborării cu Securitatea a fostului senator UDMR Gyorgy Frunda, informează Dan Tanasă. Dionisie Aurel Agache, fiul colonelului post-mortem, erou-martir ucis cu bestialitate de un grup […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend