EXCLUSIV. CNCD, instrument de MAGHIARIZARE. Hotărâre CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ în deconcentrate, anulată DEFINITIV de ÎCCJ

February 4, 2015 •UDMR •Views: 3685

O hotărâre emisă de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care această instituție a încercat impunerea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în instituțiile și serviciile publice deconcentrate de la nivelul județului Covasna a fost anulată definitiv și irevocabil de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Cazul dovedește încă odată cum este folosită o instituție publică a statului pentru maghiarizarea zonei Covasna-Harghita. Decizia ÎCCJ impune demiterea imediată a conducerii CNCD.

Vezi și EXCLUSIV. CNCD a pierdut DEFINITIV procesul cu Academia Română. CESPE NU i-a discriminat pe maghiari

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de Csaba Asztalos Ferenc (UDMR), a ajuns o instituție publică utilizată pentru maghiarizarea administrației publice din județele Covasna și Harghita și pentru impunerea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în cele două județe.

În loc să apere comunitățile de români din cele două județe, supuse unui proces violent de epurare etnică bine pus la punct și orchestrat de UDMR, CNCD a devenit un agent al maghiarizării zonei Covasna-Harghita.

Ultima dovadă în sensul celor afirmate mai sus este Hotărârea nr. 244/01.08.2012. Un cetățean de etnie maghiară din Sfântu Gheorghe a reclamat la CNCD un număr de 55 de instituții și servicii publice deconcentrate cu sediul în municipiul Sfântu Gheorghe care nu au amplasate tăblițe cu denumirea în limba maghiară a acestora și nu au afișat informații de interes public în lima maghiară, unele dintre acestea fiind afișate exclusiv în limba română (da, în România cineva reclamă faptul că instituțiile publice afișează informații doar în limba oficială a statului!). Petentul a mai reclamat, printre altele, și faptul că angajații CFR din Racoș nu vorbesc limba maghiară.

Orbit probabil de ura interetnică împotriva românilor, cetățenul maghiar a reclamat la CNCD inclusiv organizații neguvernamentale, pe care ar fi vrut să le oblige să-și desfășoare activitatea și în limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință ÎCCJ care dovedește cum sunt DICRIMINAȚI PE CRITERII ETNICE ROMÂNII din Covasna. ÎCCJ a anulat IREVOCABIL o decizie CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ OBLIGATORIE pentru o funcție publică într-o primărie din Covasna DOCUMENTE

CNCD a admis sesizarea petentului și a stabilit faptul că ”lipsa traducerii în limba maghiară a unor informații de interes public, afișate doar în limba română sau numai parțial și în limba maghiară la instituțile Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, Serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul Covasna, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Covasna, Poliția Minicipiului Sfântu Gheorghe, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna, Direcția Județeană Covasna a Arhivelor Naționale, Curtea de Conturi a României, Direcţia Județeană pentru accize şi operaţiuni vamale Covasna, Instituţia Prefecturii Covasna, Autoritatea Rutieră Română, Poșta Română, Compania Națională de Investiții, Serviciul Județean Anticorupție Covasna, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul”, Direcția Generală a Finanțelor Publice, Agenția Județeană de Pensii Covasna, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna reprezintă discriminare (…)”.

Vezi și EXCLUSIV. DOCUMENTUL care impune DEMITEREA imediată a președintelui CNCD. Pentru ”antisemitism” 10.000 de lei amendă, pentru DISCRIMINAREA românilor din Covasna de către UDMR nici măcar AVERTISMENT

Instituțiile vizate de hotărârea CNCD au atacat hotărârea la Curtea de Apel Brașov (dosar nr. 645/64/2012) iar prin Sentința Civilă nr. 62/2013 instanța a anulat hotărârea CNCD ca fiind nelegală (detalii aici).

CNCD a formulat recurs în dosar, care a fost respins definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 23 ianuarie 2015 (detalii aici).

S-a pus astfel capăt unei hotărâri rușioane emise de CNCD prin care o instituție publică a statului român a forțat impunerea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat prin interpretarea tendențioasă și lipsită de temei legal a unei legi care permite cetățenilor de etnie maghiară din zonele în care ponderea acestora este mai mare de 20% din totalul populației să-și folosească limba maternă în raporul cu instituțiile publice dar care este utilizată de propagandă extremistă maghiară pentru a oficializa limba maghiară în Transilvania.

Haller Istavan (FOTO: hava.hu)

Haller Istavan (FOTO: hava.hu)

La această decizie rușinoasă și ilegală a CNCD au contribuit două personaje cheie în activitatea acestei instituții (fără doar și poate că rușinea acestei decizii cade pe toți cei care au semnat o astfel de hotărâre): președintele Csaba Asztalos Ferenc și Haller Istvan, membru în Colegiul Director al CNCD.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ a ÎCCJ: Primarul UDMR din Lunca de Sus DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice DOCUMENT/FOTO

Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, este membru UDMR și conduce de ani de zile această instituție. Asztalos a fost și consilier de stat numit de vicepremierul Marko Bela (detalii aici). Asztalos are deja la activ mai multe hotărâri rușioase prin care a favorizat membrii ai UDMR care au săvârșit fapte de discriminare la adresa românilor din Covasna și Harghita. CNCD-ul condus de Asztalos s-a remarcat deja prin reacții disproporționate și dublă măsură atunci când vine vorba de fapte de discriminare săvârșite de membrii UDMR la adresa românilor.

Haller Istvan, membru și el de foarte mult timp în Colegiul Director al CNCD, este fostul șef al Departamentului ”Drepturile Omului” din cadrul organizaţiei non-guvernamentale Liga Pro-Europa, condusă de Smaranda Enache, binecunoscută pentru activitate sa de promovare și susținere a autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din așa-zisul ținut secuiesc. Despre preocupările Ligii Pro-Europa și ale lui Haller Istvan aș adăuga doar faptul că președintele asociației, Smaranda Enache, este laureată a premiului Julianus, alături de europarlamentarul Laszlo Tokes și alte personaje cheie ale propagandei pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc. (detalii aici).

CNCD – HOTARAREA NR 244 01 08 2012 by Dan Tanasă

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, FOTO: dolce-sport.ro)

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. CNCD, instrument de MAGHIARIZARE. Hotărâre CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ în deconcentrate, anulată DEFINITIV de ÎCCJ

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. CNCD, instrument de MAGHIARIZARE. Hotărâre CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ în deconce… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CNCD, instrument de MAGHIARIZARE. Hotărâre CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ în deconcentrate, anulată DEFINITIV de ÎCCJ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cncd-instrument-de-maghiarizare-hotarare-cncd-care-impunea-limba-maghiara-in-deconcentrate-anulata-definitiv-de-iccj/