EXCLUSIV. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Culturii: 7,3 milioane de lei pentru monumentele maghiare din Covasna și Harghita, 90.000 de lei pentru Sarmizegetusa Regia DOCUMENTE

March 6, 2014 •UDMR •Views: 3350

Vicepremierul Kelemen Hunor le râde în nas românilor

Vicepremierul Kelemen Hunor le râde în nas românilor.

Cultura românilor a căzut din nou în responsabilitatea UDMR, motiv pentru care voi face apel la arhivă și voi publica din nou două documente foarte relevante cu privire la interesul manifestat pentru cultura românilor de către Kelemen Hunor, viceprim-ministru și ministru al culturii în Guvernul Victor Ponta.

Vezi și Kelemen Hunor, solidar cu edilul din Miercurea Ciuc: Condiţia cunoaşterii limbii maghiare e justificată şi legală

În primul rând, arăt care au fost alocările bugetare de la Ministerul Culturii pentru monumentele din Covasna și Harghita în precedentul mandat al lui Kelemen Hunor, 2009-2012, în fruntea Ministerului Culturii: 2% pentru monumentele româești, 98% pentru cele monumentele maghiare.

În 2011 am solicitat Ministerului Culturii si Patrimoniului National, condus de UDMR-istul Kelemen Hunor, situatia alocarilor bugetare pentru restaurarea monumentelor din judetele Covasna si Harghita. Situatia de mai jos este halucinanta… Alocarile bugetare pentru monumentele din judetele Covasna si Harghita in precedentul mandat al actualului ministru al culturii, UDMR-istul Kelemen Hunor, sunt de 7.385.427 lei pentru monumentele maghiare si de doar 141.720 lei pentru monumentele romanesti din cele doua judete. Daca ne raportam la perioada 2004-2009, alocarile bugetare sunt de 4.564.553 lei pentru monumentele maghiare si de doar 250.640 lei pentru monumentele romanesti din zona Covasna-Harghita.

 

Ministerul Culturii UDMR Kelemen Hunor Dan Tanasa fonduri monumente Covasna Harghita
Ministerul Culturii UDMR Kelemen Hunor Dan Tanasa fonduri monumente Covasna Harghita 1
Ministerul Culturii UDMR Kelemen Hunor Dan Tanasa fonduri monumente Covasna Harghita 2
Ministerul Culturii UDMR Kelemen Hunor Dan Tanasa fonduri monumente Covasna Harghita 3
Ministerul Culturii UDMR Kelemen Hunor Dan Tanasa fonduri monumente Covasna Harghita 4
Ministerul Culturii UDMR Kelemen Hunor Dan Tanasa fonduri monumente Covasna Harghita 5

În al doilea rând, arăt care au fost alocările bugetare din fondurile Ministerului Culturii în precedentul mandat al lui Kelemen Hunor în cazul Sarmizegetusa Regia. În timp ce a turnat peste 7,3 milioane de lei in monumentele maghiare din Covasna si Harghita, UDMR-istul Kelemen Hunor nu a găsit decât 90.000 de lei pentru finanțarea complexului dacic de la Sarmizegetusa Regia (perioada 2010-2011).

Kelemen Hunor fonduri Sarmizegetura Regia 1
Kelemen Hunor fonduri Sarmizegetura Regia 2
Kelemen Hunor fonduri Sarmizegetura Regia 3

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to EXCLUSIV. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Culturii: 7,3 milioane de lei pentru monumentele maghiare din Covasna și Harghita, 90.000 de lei pentru Sarmizegetusa Regia DOCUMENTE

 1. […] O altă sursă de finanțare a comunității maghiare din România o reprezintă bugetele ministerelor și ale altor structuri guvernamentale. Zeci de milioane de euro se scurg în fiecare an către proiecte destinate exclusiv comunității maghiare din România. Un exemplu este cel al zecilor de milioane de euro din bugetul Ministerului Culturii care s-au scurs către proiecte destinate exclusiv comunității maghiare din România (exemple aici și aici). […]

 2. […] Vezi și EXCLUSIV. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Cult… […]

 3. […] 4. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Culturii: 7,3 … […]

 4. […] Vezi și EXCLUSIV. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Cult… […]

 5. […] 24% iar parohiile comunității maghiare din Covasna sunt finanțate și din alte surse (exemplu aici și […]

 6. marius says:

  asadar, statuile criminalilor nazisti, incercarea de a aduce in Romania cenusa puturoasa a nazistului ala, sau promovarea iredentismului e facuta pe banii mei, la fel cum eu platesc translator pentru ca un ungur e suficient de nesimtit ca sa nu invete limba tarii in care traieste ori pentru orgoliul bovin al unuia care vrea ca 94% din populatie sa plateasca pentru ca 6% sa proveasca la un post TV intr-o limba straina.

 7. Gherasim Catalin says:

  Este ceva normal. Banii provenitzi din impozitele platite de oamenii din acele regiuni sa fie cheltuitzi cum vor. sil la ce vor ei. Nu sa ajunga in sud unde se vor evapora.

  • Gherase says:

   Esti mai prost decat prevede legea, “Gherasime”!

   In articol se spune clar ca pentru monumentele apartinand minoritatii maghiare s-au alocat 7 MILIOANE de lei. Pentru complexul Sarmisegetusa Regia au fost alocati 90 MII lei. Adica de vreo 78 de ori mai putin.

   “Nu sa ajunga in sud unde se vor evapora.”
   Treci din nou la scoala si invata geografia. Sarmisegetusa Regia nu este in sud, ci in centrul tarii. Poate ai vrut sa spui de sudul “tinutului tau secuiesc”, iar pentru asta te invit sa-ti iei de mana alesii Tokes, Hunor si restul de unguri si sa mergeti invartindu-va pana in sudul Budapestei, unde va puteti evapora.

  • imperrio88 says:

   Gherasime dupa cum scrii este evident ca ortografia iti este straina la fel si cultura geografica dar sa trecem peste aceste aspecte.Datorita unor specimene cu o mentalitate identica cu a ta a fost si inca este posibil ca acesti maghiari sa obtina ce isi doresc…adica sa se rupa de tara asta si sa se alipeasca la Ungaria,apropo….stii cumva unde este Ungaria?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Culturii: 7,3 milioane de lei pentru monumentele maghiare din Covasna și Harghita, 90.000 de lei pentru Sarmizegetusa Regia DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cum-a-impartit-banii-udmr-istul-kelemen-hunor-in-precedentul-mandat-la-ministerul-culturii-73-milioane-de-lei-pentru-monumentele-maghiare-din-covasna-si-harghita-90-000-de-lei-pentru-sarm/