EXCLUSIV. Deși anulat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL de instanță în 2013, steagul secuiesc al județului Harghita stă arborat în sala de ședințe a CJ Harghita FOTO

March 12, 2014 • steagul secuiesc • Views: 1574

5 martie 2014. Steagul secuiesc al județului Harghita stă arborat în sala de ședințe a CJ Harghita (FOTO: borbolycsaba.ro)

5 martie 2014. Steagul secuiesc al județului Harghita stă arborat în sala de ședințe a CJ Harghita (FOTO: borbolycsaba.ro)

Guvernul Victor Ponta transmite un mesaj foarte clar: județul Harghita nu se află sub autoritatea statului român ci sub autoritatea UDMR.

În data de 26 septembrie 2013 s-a împlinit un an de când instanțele de judecată din România au tranșat definitiv și irevocabil problema steagului județului Harghita, identic cu steagul secuiesc. În data de 26 septembrie 2012 Curtea de Apel Târgu Mureș pronunța Decizia nr. 2690/R în dosarul nr. 1474/96/2011 prin care anula definitiv și irevocabil Hotărârea nr. 269/26.11.2009 a Consiliului Județean Harghita prin care steagul secuiesc a fost adoptat ca și steag al județului Harghita la propunerea președintelui Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba.

Vezi și EXCLUSIV. Cum motivează Curtea de Apel Târgu Mureș ANULAREA steagului secuiesc al județului Harghita. DOCUMENT

Deși baza legală a arborării sale pe clădirile publice ale statului român (primării, școli, grădinițe, biblioteci etc.) a fost anulată, steagul județului Harghita flutură în continuare pe clădirile publice cu acordul tacit al Guvernului Victor Ponta și concursul prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei. Totul în disprețul legii și al unei decizii definitive și irevocabile potrivit căreia steagul județului Harghita a fost anulat definitiv și irevocabil.

În totalul dispreț al legii și al unei sentințe definitive și irevocabile, Guvernul Victor Ponta refuză să impună domnia legii și să îndepărteze steagul secuiesc de pe clădirile publice ale statului român din judțul Harghita. Într-o fotografie postată pe pagina de internet a președintelui CJ Harghita, Borboly Csaba (UDMR), se poate vedea cum la începutul lunii martie a.c. steagul secuiesc al județului Harghita stătea arborat în sala de ședințe a CJ Harghita alături de drapelul României și drapelul Uniunii Europene.

Între timp, premierul Victor Ponta și viceprim-ministrul Liviu Dragnea tolerează acceastă ilegalitate și refuză să exercite autoritatea statului român în județul Harghita.

Vezi detalii și documente aici.

Tags: , , , , , ,

6 Responses to EXCLUSIV. Deși anulat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL de instanță în 2013, steagul secuiesc al județului Harghita stă arborat în sala de ședințe a CJ Harghita FOTO

 1. […] a fost anulat definitiv și irevocabil încă din luna septembrie 2012 (detalii și documente aici). Cu toate acestea, prefectul județului Harghita refuză în mod ostentativ și repetat să aplice […]

 2. […] Vezi și EXCLUSIV. Deși anulat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL de instanță în 2013, steagul secuiesc al județul… […]

 3. […] Vezi și EXCLUSIV. Deși anulat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL de instanță în 2013, steagul secuiesc al județul… […]

 4. mircea says:

  Daca erau in USA ii saltau cu trupe speciale si infundau puscaria 8 – 9 ani.

 5. ardelean cozmeni ( kozmasi aurel ) says:

  adică cum nu se află sub autoritatea statului român , jud harghita !? da ” sa schimbat conducerea ? sau cum să înșelegem acestă știre !?

 6. ilegal x2 says:

  Eu m-as uita si la tablita care sta pe perete, intre steaguri, unde se vede ca inscriptia “Consiliul Judetean Harghita” este plasata sub echivalentul ei in limba maghiara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend