EXCLUSIV. Inscripția în LIMBA MAGHIARĂ ”Kozseghaza” înlăturată de pe fațada Primăriei Sărmășag DOCUMENT

August 6, 2014 •UDMR •Views: 2203

Președintele UDMR, Kelemen Hunor (FOTO: sikerado.hu)

Președintele UDMR, Kelemen Hunor (FOTO: sikerado.hu)

Prefectul județului Sălaj, Ionel Ciunt, mi-a comunicat faptul că ilegalitățile existente la nivelul Primăriei Sărmășag au fost remediate.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul Jean-Adrian Andrei REFUZĂ să aplice legea în cazul inscripțiilor ”Kozseghaza” amplasate pe fațada primăriilor din Harghita. DOCUMENT/FOTO

La începutul lunii iunie a.c. aduceam în atenția opiniei publice (detalii aici) faptul că primarul comunei Sărmășag, Dombi Attila János (UDMR), are probabil impresia că conduce o instituție publică a administrației publice din Ungaria, nu din România. Astfel, Dombi nu afișează stema României pe fațada clădirii conform prevederilor H.G. nr. 1157/2001 și nu arborează două drapele ale României la intrarea în sediul instituției, așa cum prevede același act normativ.

Denumirea localității este inscripționată exclusiv în limba maghiară pe fațada primăriei, Sarmaság, cu accentul specific limbi maghiare, denumirea în limba română lipsind de pe instituție, fapt ce constituie o încălcare a Constituției României care prevede faptul că singura limbă oficială de stat în România este limba română. De asemenea, pe instituție nu sunt afișate plăcuțele care să conțină denumirea instituției.

Pe clădire este amplasată sintagma ”Kozseghaza”, specifică administrației publice din Ungaria și care nu are ce căuta pe instituțiile publice din România. În acest sens există deja o sentință definitivă și irevocabilă (documentul aici).

Urmare unei sesizări a subsemnatului, la începutul lunii iulie a.c. prefectul Ionel Ciunt mi-a comunicat faptul că a solicitat primarului din Sărmășag să respecte legea (documentul aici).

Acum, prefectul Ionel Ciunt mi-a comunicat faptul că situația a fost remediată și îmi expediază o fotografie în acest sens.

Prefectura Salaj Dan Tanasa Primaria Sarmasag UDMR

Prefectura Salaj Dan Tanasa Primaria Sarmasag UDMR  foto

P.S.: Îl felicit pe prefectul Ionel Ciunt pentru promptitudine și demnitate!

Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Inscripția în LIMBA MAGHIARĂ ”Kozseghaza” înlăturată de pe fațada Primăriei Sărmășag DOCUMENT

  1. radu says:

    Asta chiar a fost corectata, adica fara obisnuitele tergiversari si apoi lucruri doar pe jumatate facute.Deci se poate.Felicitari, Dane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Inscripția în LIMBA MAGHIARĂ ”Kozseghaza” înlăturată de pe fațada Primăriei Sărmășag DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-inscriptia-in-limba-maghiara-kozseghaza-inlaturata-de-pe-fatada-primariei-sarmasag-document/