EXCLUSIV. LIMBA MAGHIARĂ, limba oficială de stat în Băile Tușnad

February 17, 2017 • Harghita • Views: 9047

Limba română nu este singura limbă oficială de stat pe întreg teritoriul României, așa cum ați putea crede. Există unele zone de pe teritoriul național în care România a cedat suveranitatea în favoarea activiștilor separatismului maghiar, care acționează cu acordul tacit al autorităților de la București pentru făurirea unei Ungarii mai mici în inima României.

Vezi și EXCLUSIV. Primărie din Harghita, adrese oficiale DOAR în LIMBA MAGHIARĂ

Spre exemplu, în stațiunea de interes național Băile Tușnad, limba română nu este limba oficială de stat, ci limba maghiară.

Primarul Albert Tibor, membru al Partidului Civic Maghiar, partid separatist care ar dori ca Transilvania să fie alipită Ungariei, a decis că în orașul pe care îl conduce limba maghiară este limba oficială de stat, motiv pentru care indicatoarele turistice din oraș sunt inscripționate mai întâi în limba maghiară.

Acest mod de inscripționare a indicatoarelor turistice din Băile Tușnad este perfect ilegal, după cum a stabilit deja Tribunalul Covasna care, într-o speță similară, l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să înlocuiască niște indicatoare turistice inscripționate mai întâi în limba maghiară (detalii aici).

FOTO: Băile Tușnad

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

One Response to EXCLUSIV. LIMBA MAGHIARĂ, limba oficială de stat în Băile Tușnad

  1. ion hodor says:

    Asa-e cand iti este mila de vipere,ptr ca romanul intotdeauna a fost milostiv,si a cazut de prost,de asta a fost ucis miseleste si MIHAI VITEAZUL,de asta va spun dragi HUNI,sa va duceti frumos in Panonia,ptr ca totul are o limita.Iar voi dragi lor DACI,ca sa va comvingeti mai bine ,nu uitati ce au facut Hortisti in Transilvania,cu macelul din satul IP.Nu va dorim raul HUNILOR,va rugam doar sa aveti Bun simt,si sa nu Muscati mana celui ce va crescut!O TARA AVEM ROMANI SI O CINSTE DESTEPTATI-VA CA-TI DORMIT DESTUL!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to friend