EXCLUSIV. Limba maghiară OBLIGATORIE la un concurs pentru un post de secretar în Harghita. ANFP ignoră o sentință IREVOCABILĂ a ÎCCJ

January 29, 2015 •UDMR •Views: 4924

Birtalan József, membru UDMR și președinte ANFP ignoră o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație ți Justiție (FOTO: nava.hu)

Birtalan József, membru UDMR și președinte ANFP, ignoră o sentință irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (FOTO: nava.hu)

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează un concurs pentru ocuparea postului de secretar al comunei Sântimbru cu impunerea cunoașterii limbii maghiare obligatoriu. ANFP ignoră astfel hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție și continuă și sub noua conducere procesul de maghiarizare a administrației publice locale din Covasna și Harghita.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință a Curții de Apel Târgu Mureș: ANFP și Primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ români pe CRITERII ETNICE

Potrivit paginii oficiale a ANFP, condusă de Birtalan József (UDMR), agenția organizează concurs pentru ocuparea postului de secretar al comunei Sântimbru, județul Harghita. Printre condițiile de înscriere la concurs se numără și cunoașterea limbii maghiare la nivel avansat.

Cu privire la impunerea unei condiții de cunoaștere a limbii maghiare la concursurile pentru ocuparea posturilor de secretari de primării s-a pronunțat deja, definitiv și irevocabil, Înalta Curte de Casație și Justiție prin Decizia nr. 1438/2012 prin care a decis că impunerea cunoașterii limbii maghiare ca și condiție pentru ocuparea postului de secretar al unei UAT este ilegală (documente aici).

De altfel, ANFP a fost amendată alături de Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert (UDMR), pentru impunerea cunoașterii limbii maghiare la un concurs pentru ocuparea postului de arhitect șef (detalii aici).

În aceste condiții este de neînțeles care sunt motivele pentru care președintele UDMR al ANFP continuă să impună cunoașterea limbii maghiare pentru ocuparea posturilor din administrația publică locală din Covasna și Harghita. Să fie vorba de prostie sau de ura față de români a președintelui ANFP? Să fie vorba de o strategie bine pusă la punct de epurare etnică a românilor din administrația publică din cele două județele? Tind să cred că toate la un loc.

Concursul organizat de ANFP aici.

concurs ANFP secretar Santimbru Harghita

 

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to EXCLUSIV. Limba maghiară OBLIGATORIE la un concurs pentru un post de secretar în Harghita. ANFP ignoră o sentință IREVOCABILĂ a ÎCCJ

 1. […] ANFP, condusă de Birtalan József (UDMR), aprobase la solicitarea primarului UDMR din Sântimbru, Kencse Elod (UDMR), ca limba maghiară să fie condiție obligatorie de participare la concurs, discriminându-i astfel de cetățenii români care nu cunosc limba maghiară (detalii aici). […]

 2. Vlaicu says:

  Indivizii acestia au ramas in pusta de 1000 de ani, nu cunosc sensul expresiei UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA. Fie sunt oligofreni.

 3. […] ANFP ignoră astfel hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție și continuă și sub noua conducere procesul de maghiarizare a administrației publice locale din Covasna și Harghita, scrie Dan Tănasă pe blogul său. […]

 4. antiunguri says:

  Pana cang mai suportam umilinta la care suntem supusi in tara noastra de acesti unguri ordinari?.

 5. aurel says:

  Domnule Dan Tanase, pe buna dreptate ati fost declarat dusmanul conlocuitorilor ungro/secui, fapt adeverit si de aceasta noua postare. Sigur ca limba maghiara este obligatorie la concursul respectiv, ar raspunde Birtalan József, intr-o zona bilingva si unde, conform Constitutiei, limba romana este oficiala. Limba maghiara (ca a doua limba) este obligatorie din punct de vedere al acuratetei si cunoasterii profunde de catre concurent, un posibil nou scriitor pe care editurile maghiare abia il asteapta.
  Dincolo de mistocareala penalitatea faptului este in clar si fara echivoc iar pedepsirea se impune in respectul Legii.

 6. Burebista says:

  Este ilegal, neconstitutional si discriminatoriu. Cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada. Intr-un stat NORMAL in secunda 2, domnul presedinte ANFP ar pleca de acolo cu codita intre picioare. Daca persista in treabas aceasta cu discriminarea si epurarea etnica ar fi cazul sa discutam deszpre un ABUZ IN SERVICIU. Iar institutiile abilitate sa-si faca datoria fata de tara si neam.AMIN!

  • Dan Tanasa says:

   Aici este foarte clar vorba de abuz în serviciu.

   • Grigore says:

    Domnule Tanasă! De ce ești cârcotaș? Nu vezi că anunțul e în limba română? De atâta respect mi se înmuiară picioarele. Eu cred că te vei face vinovat, când, tura viitoare vor publica tot anunțul în limba maghiară.Pariu că domnul acesta respectat al concetățenilor noștri va rămâne în funcție și poate te va da și în judecată pentru defăimare. Atunci să te văd. Sper că simți ironia din vocea gândurilor mele.

   • Szaniszlo Lajoa says:

    Aici este clar vorba de habar n-ai!! Mai informeaza-te dragule, inainte sa agiti o apa pe care nici nu o cunosti. Nu ma mira, la cate neadevaruri indrugi ca scade increderea oamenilor in tine. A celora care au crezut vreodata o iota din idioteniile tale. Sanatate, mon cher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Limba maghiară OBLIGATORIE la un concurs pentru un post de secretar în Harghita. ANFP ignoră o sentință IREVOCABILĂ a ÎCCJ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-limba-maghiara-obligatorie-la-un-concurs-pentru-un-post-de-secretar-in-harghita-anfp-ignora-o-sentinta-irevocabila-a-iccj/