EXCLUSIV. Ministerul Culturii: amplasarea bustului Regelui Ferdinand în Carei, ILEGALĂ. Primarul UDMR din Carei ȘI-A BĂTUT JOC de memoria Regelui. Prefectul de Satu Mare, complicere primarului DOCUMENTE

July 14, 2015 •Carei •Views: 2406

Bustul Regelui Ferdinand din Carei a fost amplasat fără avizele legale. Ministerul Culturii a solicitat Primăriei Carei intrarea în legalitate. Prefectul județului Satu Mare a fost complicele unei ilegalități comise de primarul din Carei.

Vezi și EXCLUSIV. La Primăria Carei, condusă de UDMR, niciun leu pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României în ultimii 15 ani

Nu mai există niciun dubiu. Amplasarea bustului Regelui Ferdinand în municipiul Carei, eveniment ce a avut loc în data de 10 mai a.c., s-a făcut prin încălcarea prevederilor legale în vigoare.

La dezvelirea bustului au participat toate oficialităţile judeţului, prefectul dr. Eugeniu Avram, deputatul Ovidiu Silaghi, preşedintele si vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Stef şi Mircea Govor și sculptorul Radu Ciobanu, cel care a realizat bsutul Regelui Ferdinand (detalii aici).

Publicația Buletin de Carei a semnalat încă înaintea amplasării bustului faptul că primarul UDMR din Carei, Kovacs Jeno, comite un abuz în acest caz deoarece nu are toate avizele legale necesare acestei amplasări. Cu toate acestea gorful din Carei a amplasat bustul după ce consilierii locali UDMR din Carei au blocat mai mult timp amplasarea acestui bust (detalii aici).

La sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), Ministerul Culturii confirmă faptul că amplasarea bustului Regelui Ferdinand a fost făcută ilegal, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (fapt semnalat deja încă din luna mai a.c., detalii aici).

Ministerul Culturii bust Rege Ferdinand Carei ADEC

 

Prefectul Eugeniu Avram, complicele grofului UDMR

Garantul respectării legii în județul Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram, a fost complicele grofului UDMR în această ilegalitate prin care edilul din Carei și-a bătut joc de memoria Regelui Ferdinand.

Din prostie, ticăloșie sau slugărnicie (poate niciuna sau poate toate trei, nu cunosc), prefectul Eugeniu Avram l-a lăsat de groful UDMR din Carei să facă ce vrea el și să se comporte în acest caz de parcă ar fi amplasat bustul lui Wass Albert nu bustul Regelui Ferdinand. Avram nu doar că nu a verificat legalitatea amplasării acestui bust, dar a și participat la eveniment personal.

Ulterior, sesizat cu privire la ilegalitate, Avram se ferește să se pronunțe oficial dacă lucrarea s-a făcut sau nu cu încălcarea legii, încercând din nou să-l acopere pe groful UDMR din Carei.

Prefect Satu Mare Eugeniu Avram bust Ferdinand Carei ADEC 1

 

Prefect Satu Mare Eugeniu Avram bust Ferdinand Carei ADEC 2

 

FOTO: nava.hu

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Ministerul Culturii: amplasarea bustului Regelui Ferdinand în Carei, ILEGALĂ. Primarul UDMR din Carei ȘI-A BĂTUT JOC de memoria Regelui. Prefectul de Satu Mare, complicere primarului DOCUMENTE

 1. Buletin de Carei says:

  Din data de 29.09.2014 si pana la data amplasarii bustului, adica 10 mai 2015, Directia Judeteana de Cultura SATU MARE nu a solicitat vreun aviz de la Comisia zonala a Monumentelor de la Oradea!
  Despre ce bune intentii vorbim atunci?
  Directia Judeteana de Cultura din Satu Mare nu a reactionat defel cand consilierii UDMR au interzis amplasarea bustului lui Mihai Eminescu in Carei. Nici Prefectura si nici Consiliul Judetean. Daca urmariti pagina oficiala a CJ Satu Mare , consecinta semnalarilor Buletin de Carei a fost radierea sa ca ziar online de la rubrica aferenta.
  Doar ca nu mor caii cand vor cainii , domnilor.
  Si va mai aducem la cunostinta ca in municipiul Carei si in judetul Satu Mare este interyisa consemnarea activitatilor ASTRA Carei. Din fericire, membrii ASTRA Carei nu sunt afectati si continua sa faca activitate dupa activitate, spre disperarea primarului udemerist si a autoritatilor judetene. Prezentarea sezătorii moţeşti la festivalul de la Mangalia a confirmat valoarea lor şi a muncii depuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Ministerul Culturii: amplasarea bustului Regelui Ferdinand în Carei, ILEGALĂ. Primarul UDMR din Carei ȘI-A BĂTUT JOC de memoria Regelui. Prefectul de Satu Mare, complicere primarului DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-ministerul-culturii-amplasarea-bustului-regelui-ferdinand-in-carei-ilegala-primarul-udmr-din-carei-si-a-batut-joc-de-memoria-regelui-prefectul-de-satu-mare-complicere-primarului-documen/