EXCLUSIV. Prefectul de Covasna REFUZĂ să-l amendeze pe primarul UDMR din Covasna pentru sfidarea unui simbol național DOCUMENT

August 28, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 1535

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Prefectul județului Covasna, Marius Popica, refuză să-l sancționeze contravențional, conform legii, pe primarul UDMR din orașul Covasna pentru refuzul ostentativ și repetat de a purta eșarfa tricoloră.

Vezi și EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță, arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna DOCUMENT

În data de 10 iulie a.c. am sesizat Prefectura Covasna cu privire la faptul că primarul orașului Covasna a încălcat prevederile Legii nr. 215/2001 prin refuzul de a purta eșarfa tricoloră în data de 10 iulie a.c. în timpul inaugurării unui centru de tineret în orașul Covasna. La evenimentul public a participat și prefectul Marius Popica, care a avut grijă să cheme presa pentru a se lăuda cu realizarea sa.

În loc să aplice legea, Popica încurajează atitudinea disprețuitoare a primarului UDMR la adresa unui simbol național. În speță, Popica ar fi trebuit să aplice prevederile art. 24 din H.G. nr. 1157/2001. În luna noiembrie 2013 primarul UDMR din Covasna, Thiesz Janos, a fost sancționat contravențional cu avertisment pentru aceeași faptă (documentul aici), motiv pentru care de această dată se impunerea sancționarea lui cu amendă pentru sfidare la adresa legii și a unui simbol național. În schimb, prefectul Marius Popica nu l-a sancționat nici măcar cu un banal avertisment, încurajând astfel bătaia de joc a UDMR-istului la adresa unui simbol național.

Având în vedere atitudinea complice a prefectului Marius Popica cu membrii UDMR, care își bat joc de simbolurile naționale (un alt caz aici), mă văd nevoit să întreb public din nou: și-a găsit UDMR sluga perfectă la conducerea Prefecturii Covasna?

10 iulie 2014, Covasna. Primarul UDMR și prefectul Marius Popica participă la inaugurarea unu centru de tineret (FOTO: facebook.com)

10 iulie 2014, Covasna. Primarul UDMR și prefectul Marius Popica participă la inaugurarea unu centru de tineret (FOTO: facebook.com)

Vezi și EXCLUSIV. Și-a găsit UDMR sluga perfectă la conducerea Prefecturii Covasna? DOCUMENTE

adresa prefect covasna marius popica dan tanasa esarfa primar covasna udmr

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Covasna REFUZĂ să-l amendeze pe primarul UDMR din Covasna pentru sfidarea unui simbol național DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-covasna-refuza-sa-l-amendeze-pe-primarul-udmr-din-covasna-pentru-sfidarea-unui-simbol-national-document/