EXCLUSIV. Primarul din Orăștie, SOMAT de prefect să respecte LIMBA OFICIALĂ de stat DOCUMENT

March 13, 2015 •Hunedoara •Views: 2182

FOTO: zhd.ro

Primarul din Orăștie (FOTO: zhd.ro)

Prefectul județului Hunedoara a solicitat primarului municipiului Orăștie să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul unei plăcuțe comemorative amplasate pe o clădire publică.

Primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Bălan (PSD), a fost sesizat de un cetățean cu privire la faptul că pe un imobil din oraș este amplasată o placa comemorativă dedicată unei personalități locale, Kun Kocsard. Placa, amplasată de filiala locală a UDMR, este inscripționată cu încălcarea caracterului de limbă oficială de stat a limbii române, inscripția în limba maghiară fiind așezată deasupra inscripției în limba oficială de stat.

Situația ilegală nu îl deranjează pe edilul din Orăștie care, deși sesizat, a găsit argumente pentru a susține această situație ilegală. Motivul invocat de Bălan este stupid și nelegal: potrivit primarului, articolul 13 din Constituție se referă strict la faptul că limba oficială de stat în România este limba română, fără să precizeze ordinea de precădere a limbilor în care se fac înscrisurile.

Având în vedere ridicolul situației, am sesizat Prefectura Hunedoara. Prefectul Sorin-Adrian Vasilescu a solicitat primarului din Orăștie să respecte limba oficială de stat și să amplaseze o plăcuță care să fie inscripționată mai întâi în limba română.

Detalii și documente despre acest caz aici.

prefect hunedoara primar orastie Ovidiu Balan PSD lb maghiara

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul din Orăștie, SOMAT de prefect să respecte LIMBA OFICIALĂ de stat DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-din-orastie-somat-de-prefect-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat-document/