EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor pe criterii etnice

January 25, 2016 •discriminare •Views: 3278

După primarul UDMR din Borsec, a venit rândul primarului UDMR din Miercurea Ciuc să fie amendat de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor. Primăria Miercurea Ciuc, controlată de UDMR, nu este la prima sancțiune primită pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor. 

Vezi și EXCLUSIV. Sentință ÎCCJ care dovedește cum sunt DICRIMINAȚI PE CRITERII ETNICE ROMÂNII din Covasna. ÎCCJ a anulat IREVOCABIL o decizie CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ OBLIGATORIE pentru o funcție publică într-o primărie din Covasna DOCUMENTE

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și a constatat faptul că Instituția Primarului municipiului Miercurea Ciuc, reprezentantă în acest moment de viceprimarul UDMR Antal Attila, a discriminat români pe criterii etnice prin impunerea cunoașterii limbii maghiare în mod obligatoriu pentru participanții la un concurs pentru ocuparea unui post din Primăria Miercurea Ciuc.

În luna noiembrie 2014, Primăria Miercurea Ciuc, condusă la acel moment de Ráduly Róbert-Kálmán (UDMR), a organizat un concurs pentru ocuparea unui post de consilier, clasa I, grad profesional asistent la Compartimentul de Resurse Umane și salarizare și unui post de consilier, clasa I, grad profesional debutant, funcție publică de execuție la Serviciul de urbanism și amenajarea teritoriului, din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Miercurea Ciuc. Limba maghiară a fost condiție obligatorie de înscriere la concurs pentru toți participanții. De altfel, limba maghiară este obligatorie pentru absolut toate posturile din Primăria Miercurea Ciuc, după cum am arătat aici.

În luna mai 2015, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), al cărei președinte sunt, a sesizat CNCD cu privire la această condiție discriminatorie. CNCD s-a pronunțat prin Hotărârea nr. 627/16.12.2015, după aproape șapte luni (cu încălcarea prevederilor legale care preved un termen de 90 de zile pentru emiterea unei hotărâri!), și a constatat existența discriminării pe criterii etnice a românilor doar în cazul concursului pentru postul de consilier la Compartimentul resurse umane și salarizare.

CNCD a aplicat în acest caz Primarului din Miercurea Ciuc o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru fapte de discriminare pe criterii etnice la adresa românilor. Autorul faptei este UDMR-istul Ráduly Róbert-Kálmán, care a demisionat între timp de la conducerea primăriei, fiind implicat într-un dosar penal pentru fapte de corupție.

Nu este un caz izolat

UDMR-istul Ráduly Róbert-Kálmán este un adevărat campion al faptelor de discriminare pe criterii etnice a românilor. În 2005, același Ráduly Róbert-Kálmán a fost amendat de CNCD cu 5 milioane de lei vechi pentru aceeași faptă de discriminare pe criterii etnice a românilor (detalii aici). În 2012 CNCD l-a amendat din nou pe Ráduly Róbert-Kálmán, de această dată cu suma de 600 de lei, pentru fapte de disciminare pe criterii etnice a românilor (detalii aici). În decembrie 2015 CNCD l-a sancționat cu avertisment pe același personaj într-un alt dosar în care CNCD a constatat discriminarea românilor pe criterii etnice (detalii aici).

În luna iunie 2015 CNCD a amendat cu 4000 de lei pe primarul UDMR și Consiliul Local al orașului Borsec pentru discriminarea românilor pe criterii etnice prin editarea din fonduri publice a unei publicații a Primăriei Borsec exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

În luna noiembrie 2013 CNCD l-a sancționat pe primarul extremist din Joseni, Gall Szabolcs, cu suma de 600 de lei pentru discriminarea cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

CNCD – Anunt Angajare Primaria M Ciuc by Dan Tanasă

FOTO: Kelemen Hunor, gandul.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-amendat-de-cncd-pentru-discriminarea-romanilor-pe-criterii-etnice/