EXCLUSIV. Sentință a Judecătoriei Târgu Mureș: arborarea steagului secuiesc pe clădiri PARTICULARE încalcă prevederile Legii nr. 185/2013

October 7, 2014 • steagul secuiesc • Views: 2596

Foto: Agerpres

Foto: Agerpres

Tokes scapă de amendă dar rămâne cu avertisment. Arborarea steagului secuiesc pe clădiri particulare, ilegală.

Judecătoria Târgu Mureș a admis azi, în parte, acțiunea Asociației EMNT Egyesulet din Târgu Mureș prin care aceasta solicitase instanței anularea amenzii primite în luna decembrie 2013 pentru arborarea steagului secuiesc pe sediul său din municipiul Târgu Mureș.

În luna decembrie 2013 Asociației EMNT Egyesulet din Târgu Mureș, condusă de europarlamentarul Laszlo Tokes, a fost amendată de Poliția Locală cu suma de 30.000 de lei pentru faptul că a refuzat să dea jos steagul secuiesc arborat pe sediul său din Târgu Mureș. În aplicarea amenzii, Poliția Locală Târgu Mureș a invocat prevederile Legii nr. 185/2013, urmare unei sesizări a consilierului local Olimpiu Sabău-Pop (detalii aici).

Asociația condusă de Tokes a contestat amenda la Judecătoria Târgu Mureș (dosar nr. 95/320/2014). Instanța mureșeană a admis azi acțiunea asociației, a anulat procesul verbal de amendare însă a menținut sancțiunea cu avertisment, ceea ce înseamnă că arborarea steagului secuiesc în spațiul public este ilegală.

Tags: , , , , ,

2 Responses to EXCLUSIV. Sentință a Judecătoriei Târgu Mureș: arborarea steagului secuiesc pe clădiri PARTICULARE încalcă prevederile Legii nr. 185/2013

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Sentință a Judecătoriei Târgu Mureș: arborarea steagului secuiesc pe clădiri PARTICU… […]

  2. […] Vezi și EXCLUSIV. Sentință a Judecătoriei Târgu Mureș: arborarea steagului secuiesc pe clădiri PARTICU… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend