EXCLUSIV. USL a votat alături de UDMR în favoarea continuării MAGHIARIZĂRII străzilor și piețelor din Covasna și Harghita

August 2, 2013 • USL • Views: 1457

USL a mai bătut un cui în sicriul românilor din Covasna și Harghita

USL a mai bătut un cui în sicriul românilor din Covasna și Harghita (FOTO: mediafax.ro)

Pe 16 aprilie a.c. USL a votat, alături de UDMR și deputații minorităților, pentru respingerea unui proiect de lege care ar fi pus capăt maghiarizării străzilor și piețelor din Covasna și Harghita. Proiectul de lege, inițiat de doi PSD-iști în 2011, trecuse inițial de Senat pe vremea când PSD era în opoziție și a fost respins definitiv acum, cu PSD la putere.

Pe 1 iunie 2011 era adoptată la Senat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.63 din 29 august 2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, cu modificările şi completările ulterioare. Propunerea a fost inițiată de către senatorul PSD de Dolj Lia-Olguța Vasilescu și deputatul PSD de Harghita Mircea Dușa.

Redau mai jos forma propusă de inițiatori, așa cum a trecut ea de Senat.

Proiect schimbare denumiri comisie interministerial respins USL

Proiect schimbare denumiri comisie interministerial respins USL mirea dusa

Propunerea, adoptată în condițiile în care PSD era în opoziție la acea dată, era una foarte benefică pentru românii din Covasna și Hargita pentru că ar fi pus capăt maghiarizării denumirilor de străzi și piețe din cele două județe, maghiarizări orchestrate de ani de zile de către consiliile locale controlate de UDMR și PCM. La acea dată senatorul PSD Lia-Olguța Vasilescu mi-a confirmat faptul că informațiile publicate pe blogul meu au determinat-o să demareze această propunere legislativă.

PSD-istul Mircea Dușa nu a venit să-și susțină inițiativa legislativă care ar fi fost în beneficiul românilor din Covasna și Harghita

PSD-istul Mircea Dușa nu a venit să-și susțină inițiativa legislativă care ar fi fost în beneficiul românilor din Covasna și Harghita

Deputatul Mircea Dușa absent când trebuie să facă ceva concret, nu doar să dea din gură a pagubă, pentru românii care l-au trimis în Parlament

În luna mai a.c., în timpul emisiunii ”La ordinea zilei”, ministrul Mircea Dușa, unul dintre inițiatorii proiectului, se lăuda în direct, provocat de subsemnatul, cu adoptatea acestei legi la Senat (fișa proiectului legislativ aici). Ceea ce a omis să spună în luna mai deputatul PSD de Harghita Mircea Dușa, actual ministru al Apărării, este că proiectul inițiat de el și de fostul senator Lia-Olguța Vasilescu a fost respins în luna aprilie a.c. la Camera Deputaților, care era și camera decizională. După cum reise din stenograma ședinței, Dușa nici măcar nu s-a dus la ședință pentru a-și susține proiectul, cu atât mai mult cu cât se laudă că ar fi deputatul românilor din Harghita. Despre marile nerealizări ale deputatului PSD Mircea Dușa într-ale apărării drepturilor românilor din județul Harghita vă recomand acest link.

Președintele UDMR s-a abținut, patriotul Bogdan Diaconu a votat pentru

Bogdan Diaconu (FOTO: machiavelli.ro)

Bogdan Diaconu (FOTO: machiavelli.ro)

Împotriva respingerii proiectului de lege au votat doar deputații Andrei-Răzvan Condurățeanu (PP-DD) și Dan-Cristian Popescu (FC). Evident, nu-i bănuiesc absolut deloc de interes pentru soarta românilor din Covasna și Harghita. 329 de deputați PSD, PNL, UDMR, PP-DD și ai minorităților au votat cot la cot pentru respingerea acestei propuneri legislative. Deputatul PSD Mircea Dușa nici măcar nu apare pe lista de vot. Ca o ironie, la votul final pentru respingerea PL 389/2011 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.63 /2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, președintele UDMR Kelemen Hunor s-a abținut, în timp ce deputatul PSD Bogdan Diaconu, a votat pentru respingerea acestei modificări legislative care ar fi fost în beneficiul românilor din Covasna și Harghita (puteți consulta votul final aici). Se vede limpede că atunci când a putut să dovedescă că într-adevăr este preocupat de soarta românilor din Covasna și Harghita, patriotul Diaconu a votat cot la cot cu UDMR.

Deputatul PSD de Covasna, Horia Grama, a fost prezent la ședință și a votat cot la cot cu UDMR pentru respingerea proiectului de lege și deci împotriva celor care l-au trimis în parlament.

Deputatul PSD Horia Grama a votat împotriva românilor din Covasna (FOTO: mediafax.ro)

Deputatul PSD Horia Grama a votat împotriva românilor din Covasna (FOTO: mediafax.ro)Tags: , , , , , , , , ,

8 Responses to EXCLUSIV. USL a votat alături de UDMR în favoarea continuării MAGHIARIZĂRII străzilor și piețelor din Covasna și Harghita

 1. […] care ar fi pus capăt maghiarizării străzilor și piețelor din Covasna și Harghita (detalii aici). Cațavencu era mic copil pe lângă […]

 2. imperrio88 says:

  vor pleca jigodiile astea…..vor aparea altii care vor poza la inceput in mari patrioti pina se vor vedea la putere apoi incet,incet vor face la fel.Pina ce romanii vor avea curajul sa se opuna cu vocea si nu sa stea cu capetele plecate….nu se va schimba nimic.

 3. Shaq says:

  Oameni buni votati pe toti ca sa fie anulat votul, sau duceti-va cat mai tarziu ca sa vedeti daca deja ati votat (altcineva in locul vostru) sau nu.

 4. Cristian says:

  sa mi se usuce mana cu care am votat USL-ul la alegerile trecute…dar vor mai fi alegeri, veac pururi amin NU voi mai vota PSD, PNL, PC.

 5. George Baiatu says:

  Eu nu i-am votat pe cretinii astia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend