ÎNFIINȚAT ILEGAL LA SOLICITAREA UDMR. Instanța a anulat decizia ISJ de înființare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

June 14, 2017 •justitie •Views: 3654

Secția de contencios administrativ a Tribunalului Mureș a anulat, în primă instanță, decizia emisă de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) prin care s-a înființat Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș și prin care s-au transferat clase la această unitate școlară de la alte două instituții de învățământ, transmite Agerpres.

Vezi și PROTEST. Cum este DISTRUS Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș, la comanda UDMR

Potrivit portalului instanței, Tribunalul Mureș a admis acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul municipiul Târgu Mureș în contradictoriu cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și cu Liceul Teologic Romano-Catolic și a anulat Decizia nr. 1385/31.08.2015 emisă de ISJ Mureș.

Hotărârea nr. 479/2017 a Tribunalului Mureș poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Decizia nr. 1385/31.08.2015 emisă de ISJ Mureș prevede, la articolul 1 că, începând cu anul școlar 2015-2016, se înființează Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș prin divizarea parțială a Liceului Teoretic Bolyai Frakas și a Colegiului Național Unirea.

Vezi și AM AVUT DREPTATE. Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, înființat ILEGAL la comanda UDMR

La art. 2, acest document prevedea că, începând cu data emiterii documentului, filiera vocațională romano-catolică de la Liceul Bolyai Farkas se transferă la acest liceu nou înființat, precum și clasele I-VIII cu predare în limba maghiară de la Colegiul Național Unirea.

În luna noiembrie 2016, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostului șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, Ștefan Someșan, și a fostului director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, Zsolt-Jozsef Tamasi, pentru modul în care a fost înființată unitatea de învățământ.

Integral pe Agerpres

FOTO: Kelemen Hunor, liderul UDMR, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to ÎNFIINȚAT ILEGAL LA SOLICITAREA UDMR. Instanța a anulat decizia ISJ de înființare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

  1. UDMR el insusi funcționează perfect ilegal. says:

    UDMR el insusi funcționează perfect ilegal pentru ca este un ONG care nu ar trebui sa faca politica!!
    Dar pentru UDMR totul este posibil!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ÎNFIINȚAT ILEGAL LA SOLICITAREA UDMR. Instanța a anulat decizia ISJ de înființare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/infiintat-ilegal-la-solicitarea-udmr-instanta-a-anulat-decizia-isj-de-infiintare-a-liceului-teologic-romano-catolic-din-targu-mures/