Kelemen Hunor a rămas fără „Steaua României”

November 15, 2017 • UDMR • Views: 1960

Kelemen Hunor a rămas fără „Steaua României”. Decizia luată de Consiliul de Onoare al Ordinelor vine în urma declarațiilor defăimătoarea la adresa României făcute în ultima vreme de liderul UDMR. Decizia finală aparține președintelui Klaus Iohannis, transmite Antena 3.

Vezi și Nu Catalonia e modelul UDMR, ci Kosovo

Costin Georgescu, președintele Consiliului a declarat în emisiunea La Ordinea Zilei, de la Antena 3 motivul pentru care i s-a retras ordinul „Steaua României”: „În primul rând, am să vă spun că Consiliul de onoare este format din șapte membrii care judecă și analizează cazurile privind solicitări ale altor membri din cadrul consiliului, care consideră că alți membrii nu-și respectă calitățile de posesor al ordinului Steaua României. Din partea unui cavaler al ordinului s-a primit o solicitare în privința lui Kelemen Hunor care încălcă Constituția. De exemplu, nerespectarea zilei de 1 decembrie”.

„Din cei șapte membrii, au fost șase prezenți, cinci au votat pentru și unul s-a abținut. Votul a fost secret. Noi nu judecăm politic, suntem cetățeni ai României și purtători de Steaua României. Conform legii înaintăm decizia președintelui care prin decret poate retrage, dacă nu dă acest decret, nu se retrage”, a mai spus Georgescu.

FOTO: gandul.info

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: ,

One Response to Kelemen Hunor a rămas fără „Steaua României”

  1. Victor Rotaru says:

    Nu stiu , totusi , ce merite deosebite a avut de a primit-o… toti liderii astia maghiari numai autonomie au in cap… Sunt curios daca autoritatile din Ungaria le-au acordat Steaua Ungariei ( sau ceva similar ) la cata dezbinare si ura propavaduiesc acesti asa zisi lideri ai asa zisului tinut secuiesc in Transilvania ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend