NOAPTEA MINȚII. Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, acuzați de TERORISM, eliberați din închisoare

July 2, 2016 • extremism • Views: 7629

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis eliberarea din arest preventiv a extremiștilor Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie de anul trecut de la Târgu Secuiesc, transmite Agerpres.

Vezi și TERORISM. Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, trimiși în judecată

Instanța a mai dispus ca cei doi să fie plasați în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă. Anterior, Curtea de Apel București a decis în data de 16 iunie prelungirea arestului preventiv (detalii aici).

Szocs Zoltan și Beke Istvan au fost trimiși în judecată de DIICOT pe 19 mai, fiind acuzați de instigare la infracțiunea de atentat contra unei colectivități, săvârșită în condițiile Legii nr.535/2004 — privind prevenirea și combaterea terorismului; instigare la infracțiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Prin actul de sesizare s-a reținut că, începând cu anul 2014, pe teritoriul României a fost semnalată preocuparea unor cetățeni străini și cu dublă cetățenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii naționalist-extremiste ungare “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” — HVIM pentru dezvoltarea propriilor abilități fizice, în vederea inițierii de acțiuni violente care să conducă la materializarea obiectivelor autonomiste și revizioniste promovate prin mesaj public de membrii respectivei organizații iredentiste (refacerea “Ungariei Mari”).

FOTO: Beke Istvan, Szocs Zoltan, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend