NOAPTEA MINȚII. Fără limba MAGHIARĂ nu te poți angaja în Poliția locală Satu Mare

July 31, 2017 • discriminare • Views: 3262

Discriminare la Satu Mare. În una dintre instituțiile de stat din municipiul Satu Mare nu poți lucra dacă nu ști ungurește, transmite Gazeta de Nord-Vest.

Vezi și SENTINȚĂ ÎCCJ. Președintele CNCD pierde DEFINITIV într-un dosar în care a acoperit un primar UDMR din Sălaj care îi discrimina pe români. CNCD obligată să plătească daune morale

Recent, Poliția locală Satu Mare anunța că va organiza concurs pentru ocuparea a 15 posturi vacante și anume

-2 funcţii publice specifice de execuție -poliţist local clasa I, grad profesional asistent
-2 funcţii publice specifice de execuție -poliţist local clasa I, grad profesional debutant
-3 funcţii publice specifice de execuție -poliţist local clasa III, grad profesional principal
-3 funcţii publice specifice de execuție -poliţist local clasa III, grad profesional asistent
-5 funcţii publice specifice de execuție -poliţist local clasa III, grad profesional debutant

Pe lângă condițiile legale, vechime și studii, angajatorul, instituție subordonată Primăriei Satu Mare, impune și două condiții specifice.

Pentru două funcții specifice de execuție de polițist local clasa III grad profesional principal și pentru două funcții publice specifice de execuție de polițist local clasa III grad profesional debutant, se solicită capacitatea de exprimare în limba maghiară cel puțin la nivel de bază (conversație) și permis de conducere categoria B. Condițiile specifice sunt eliminatorii.

Integral pe Gazeta de Nord-Vest

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

11 Responses to NOAPTEA MINȚII. Fără limba MAGHIARĂ nu te poți angaja în Poliția locală Satu Mare

 1. Nu uitati Secuii din Székelyföld / Ținutul Secuiesc au luptat contra Ungurilor says:

  Numai sunt declarati Secui in Székelyföld / Ținutul Secuiesc ! Iar secuii sunt de origine turca!
  Si cei care zic ca sunt secui sa stie ca Secuii au luptat contra Ungurilor si tot Secuii au dorit Unirea cu Romania in 1918!!

 2. Silviu Caraba says:

  Stiti bine ca nu sint maghiar, dar aici sincer au dreptate !!!! Cum ai putea sa fi inteles de localnicii de acolo, daca nu le cunosti limba ? Stiu ca o sa spuneti ca localnicii v-a trebuii sa invete limba romana, dar pana invata ei, cum te vei intelege cu cei de acolo ?

  • Deci se recunoaste ca sunt cetateni romani care nu stiu romaneste says:

   Ar trebui sa le ia cetatenia romana celor care nu stiu romaneste! Se poate folosi un interpret …
   In SUA totii trebuie sa stie engleza!!!

  • Cătălin says:

   Stai jos, nota 4. Ești pe dinafară, joci în alt film. Eu sunt sătmărean și îți spun că în Satu Mare peste 60% sunt etnici români, doar primarul e maghiar pentru că așa e legea electorală, foarte proastă, poți câștiga din primul tur cu 30%, deoarece românii au câte 10 candidați iar maghiarii doar unul.

 3. Boris Rdm says:

  Nu stiu ce fac romani puri din zonele respective …..la o asa ,,Bagabonteala” parlamentară….ma astept in 2 ani sa tranversam propia tară cu pasaport ….regret profund ca nu m am nascut in acele meleaguri romanesti ….dar timpul poate imi ofera ocazia de a ma muta totusi …..ce spuneti fratilor ? Facem un efort in a ne muta resedinta …?

 4. Marius says:

  Mi-am aruncat un ochi pe saitul cncd și stupoare, președinte este Asztalos Csaba Fenenc. Oare și distinsul domn este vorbitor nativ de maghiară?

 5. Marius says:

  Bănuiesc că deja s-a făcut sesizare către CNCD, biroul teritorial Mureș. Ar fi stupid ca și în CNCD Mureș să fie tot cetățeni români vorbitori și de maghiară. Și conducătorului instituției trebuie să i se facă plângere penală. Ar fi la fel de stupid ca plângerea să fie instrumentată de un procuror și el vorbitor de limbă maghiară. Subiectul este extrem de sensibil mai ales că nu se poate purta un dialog civilizat. Doi adulți vorbitori doar de română sunt incapabili să-și schimbe convingerile, de fapt ei monologhează, darămite un vorbitor doar de română cu un vorbitor și de maghiară. O problemă majoră o au politicienii și mai cu seamă vorbitorii doar de limbă română din zonă. Nereacționând, tolerează aceste discriminări devenind complici. Deoarece suntem membrii unei comunități europene eu propun ca limbi oficiale în România să fie limba româna și limba engleză, să existe învățământ doar în aceste două limbi. Etnicii maghiari pot învăța ori în limba română ori în limba engleză. La cerere. Vi se pare obraznică propunerea mea, dragi vorbitori nativi de limba maghiară? Anunțul de angajare să condiționeze cu limba engleză, ca să nu fie discriminați nici vorbitorii nativi de română, nici vorbitorii nativi de maghiară.

 6. Ioan says:

  Ma prietene,Romania =pamant romanesc nici o data unguresc.Nu va convine aici plecati cu totii in ungaria,nu va duce dor-ul nimeni.

 7. Oare toti politistii stiu si romana? says:

  Cum la primarii exista functionari care nu stiu limba romana (pentru ca nu sunt obligati) ne punem intrebarea :

  Oare toti politistii stiu si limba romana?

  • athlos says:

   Dk. nu stie romana nu are ce cauta in politie! Aici suntem in Romania!

  • Silviu Caraba says:

   SIncer au dreptate !!!! Cum ai putea sa fi inteles de localnicii de acolo, daca nu le cunosti limba ? Stiu ca o sa spuneti ca localnicii v-a trebuii sa invete limba romana, dar pana invata ei, cum te vei intelege cu cei de acolo ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend