NOAPTEA MINȚII. România aduce refugiați din Turcia, 3,5 milioane de români lucrează afară

May 17, 2017 • refugiați • Views: 7055

Comisia Europeană a menționat marți România printre statele membre ale UE cărora le solicită să intensifice ritmul primirii refugiaților, conform cotelor obligatorii decise în septembrie 2015, dar a evidențiat totodată că România se pregătește să preia în scurt timp refugiați direct din Turcia, în baza acordului încheiat de UE cu Ankara, transmite Agerpres.

Vezi și NOAPTEA MINȚII. Moscheea de la București va fi construită. Iohannis zice că ea oferă mai multe garanții de securitate

În prezentarea celui de-al 12-lea raport privind stadiul implementării cotelor obligatorii de refugiați, Comisia notează că în perioada scursă de la publicarea ultimului raport încă 2.078 de refugiați au fost relocați în statele UE (1.368 din taberele din Grecia și 710 din cele din Italia), astfel că la data de 12 mai numărul total al refugiaților redistribuiți conform acestui mecanism a ajuns la 18.418.

Conform deciziei Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din septembrie 2015, adoptată prin majoritate calificată, ar trebui relocați în total 160.000 de refugiați într-un termen de doi ani. Statele UE s-au angajat ulterior să preia alți 22.000 de refugiați din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania și Liban.

Vezi și SONDAJ. 84,6% dintre români nu sunt de acord ca refugiații/ imigranții să se stabilească în România

În recomandările înscrise în raportul difuzat marți, Comisia Europeană menționează că Spania, Belgia și Croația trebuie să sporească preluarea refugiaților atât din taberele din Italia, cât și din Grecia, în timp ce România, Germania și Slovacia trebuie să sporească primirea refugiaților aflați în taberele din Grecia, iar Franța a celor din taberele din Italia.

În ceea ce privește relocările efectuate din Turcia în baza acordului încheiat cu guvernul de la Ankara, până în prezent numărul refugiaților preluați direct din această țară a ajuns la 5.695, iar angajamentele statelor UE conform acestui acord au ajuns la 25.040 de refugiați. În raportul Comisiei este menționat că Romania se pregătește să preia în scurt timp pentru prima dată refugiați din Turcia în baza acestui mecanism.

Potrivit datelor prezentate marți de executivul comunitar, până în prezent România a preluat conform cotelor obligatorii 568 de refugiați (respectiv 523 din taberele din Grecia și 45 din cele din Italia). Cota alocată României este de 4.180 de refugiați.

FOTO: flux24.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

5 Responses to NOAPTEA MINȚII. România aduce refugiați din Turcia, 3,5 milioane de români lucrează afară

 1. Media says:

  Realitatea este ca 3 mil Români , ne-au lăsat la greu . Am putea și noi ajuta , in aceasta criza umanitara globală , dacă :
  1) legea actuala care împiedica acest lucru , deși realitatea e ca avem un deficit grav , mai ales in vest
  Acum un patron vrea sa angajeze orice extracomunitar , este obligat sa plăteasca salariul mediu , cazare și masa
  2) satele sunt goale , le dam casele abandonate , o sapa di gata

 2. IN AFARA DE BLA BLA PE INTERNET NIMENI SAU APROAPE NIMENI NU STIE SAU NU POATE SA FACA CEVA CONCRET PENTRU A SCHIMBA IN BINE SOARTA NEAMULUI ROMANESC
  ESTE NEVOIE DE OAMENI HOTARATI DE PATRIOTI ADEVARATI IN SLUJBA UNEI MISIUNI SFINTE
  REANTREGIREA NATIONALA IN VECHILE HOTARE DE LA 01.12.1918
  ASA CA HAI SA LASAM DEZBINAREA SI SA NE UNIM IN CUGET SI SIMTIRE PENTRU BINELE NEAMULUI ROMANESC
  FAPTE NU VORBE !

 3. Un ostas al lui Vlad Tepes says:

  In tara noastra islamul a fost alungat cu singele stramosilor nostrii!

  Sper ca nu au uitat de Vlad Tepes!

  • Daniel says:

   Nu mai poate madam Merkel de Vlad Tepes al nostru, de istoria sau de valorile tarii noastre…Atata timp cat il are pe Klaus, om de baza, bun executant, lucrurile sunt rezolvate, e o chestiune doar de timp. Oricum, ,,vointa poporului” nu are valoare decat la alegeri, dar si atunci este doar o amagire, rezultatele fiind tot cele dorite de ei!

   • costel says:

    Cred ca domnul Daniel are dreptate. O doare-n cot pe Angela de noi iar Iohanis este un pion care se inchina in fata “reginei” . Referitor la moscheie,nu sunt de acord. Cand vom avea si noi biserica crestina la Istanbu ,poate as accepta ideia.Pina atunci sa ne aducem aminte ca cei care s-au jertfit pt apararea ortoxismului in tara noastra au fost moldovenii,muntenii si transilvanenii neaosi si mai putin sasii ,secuii si alte nationalitati care mai mult se ocupau cu petrecerile in timp ce turcii si tatarii erau pe la granite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend