NOAPTEA MINȚII. UDMR acordă sprijin financiar CONDAMNATULUI PENAL care l-a agresat fizic pe şeful OPC Covasna

March 9, 2018 • UDMR • Views: 1892

Filialele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Partidului Civic Maghiar (PCM) şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) Covasna au anunţat în urmă cu o săptămână, printr-un comunicat de presă comun, că acordă sprijin financiar unei persoane condamnate de instanţa de judecată la plata unei amenzi penale pentru agresarea şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Covasna, Mircea Diacon, transmite Agerpres preluat de Mesagerul de Covasna.

Vezi și DECLARAȚII INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna. O instituție a statului este comparată cu Ku Klux Klan

„Îl sprijinim pe incriminatul Leheta Lóránt Zsolt şi am strâns bani pentru a-l ajuta să plătească amenda (…) S-a produs un abuz din partea instanţei, considerăm că hotărârea adoptată în cazul şoferului de camion este injustă, deoarece a omis faptul că şeful Protecţiei Consumatorului Covasna a comis grave încălcări ale legii şi mai ales ale bunului simţ (…) Este regretabil faptul că, în cazul şefului Protecţiei Consumatorului Covasna, autorităţile au ignorat în timpul anchetei investigarea abuzului de putere, a faptei de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi mai ales a provocării într-un local unde mergi să te destinzi şi nu să faci demonstrații cu funcţia, rangul sau, de ce nu, cu gusturile muzicale”, a declarat preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, preşedintele PPMT Covasna, Balint Joszef, a precizat că „nu vrem să susţinem bătaia sau bătăuşii, ci vrem să venim în ajutorul unui concetățean al nostru căruia i s-a aplicat o pedeapsă prea severă faţă de fapta pe care a săvârşit-o”, iar liderul PCM Covasna, Kulcsár-Terza József, a menţionat, printre altele, că „este regretabil faptul că sistemul juridic român sprijină astfel de oameni, dându-le dreptate”.

Şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Covasna, Mircea Diacon, a declarat vineri pentru AGERPRES, că incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate într-o benzinărie din municipiul Sfântu Gheorghe, iar în urma loviturilor primite a suferit o fractură de piramidă nazală. Potrivit acestuia, agresorul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 1.800 de lei şi 1.000 de euro daune morale.

„Înţeleg că partidele maghiare strâng bani pentru sponsorizarea infractorilor. E jalnic (…) Să îmi arate ce abuzuri am făcut. Au depus reclamaţii şi memorii împotriva mea peste tot (…), nu cred că este vreo instituţie unde nu au depus plângeri de când sunt şeful OPC şi nu s-a confirmat nici măcar una singură. Să dea un singur exemplu, să facă publică orice sancţiune administrativă, profesională, de orice fel primită de mine în calitatea mea ocială”, a declarat Mircea Diacon.

Acesta a mai susţinut că presupune că a devenit „deranjant” pentru unele persoane, inclusiv pentru liderii politici maghiari, deoarece în ultimii cinci ani, de când ocupă această funcţie, OPC Covasna a făcut controale la instituţii şi firme care nu fuseseră „deranjate” până atunci, aplicând amenzi acolo unde au fost găsite nereguli.

Sursa: Agerpres

FOTO: Tamás Sándor, agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend