Noi declarații obraznice ale vicepremierului Ungariei la adresa României

January 2, 2017 • Ungaria • Views: 14296

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat într-un interviu difuzat duminică de postul de radio Kossuth că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali din România și asupra unor școli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri “menite să intimideze”, potrivit MTI citată de Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat în România

În interviu, Semjen s-a referit la situația cetățenilor de etnie maghiară din România, Serbia, Slovacia și Ucraina și a spus că până la finalul mandatului actualului Executiv, Ungaria va acorda cetățenie unui număr de peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare și că niciun Guvern nu a cheltuit mai mult pentru a-i ajuta pe aceștia să își păstreze identitatea lingvistică și culturală.

Cu privire la situația minorității maghiare din România, vicepremierul Zsolt Semjen a spus că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali și asupra unor școli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri “menite să intimideze”. El a mai spus că lupta împotriva corupției este importantă, dar că este “absurd” că lideri maghiari au fost acuzați de fapte de corupție “pe baze evident false”

FOTO: superiorhirek.hu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: ,

4 Responses to Noi declarații obraznice ale vicepremierului Ungariei la adresa României

  1. […] Vezi și Noi declarații obraznice ale vicepremierului Ungariei la adresa României […]

  2. Tolea says:

    Da de ce ungurii din România trebuie să aibă drepturi suplimentare. Nu le ajung drepturile pe care le au în calitate de cetățeni români?

  3. […] Vezi și Noi declarații obraznice ale vicepremierului Ungariei la adresa României […]

  4. Mitru says:

    Eu sint adeptul drepturilor cetatenilor romani si unguri pe baza de reciprocitate intre Romania si Ungaria ,aceasta politica trebuie folosita in comisii parlamentare comune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend