Nu conteaza daca esti incompetent; musai sa ramai director doar pentru ca esti ungur. Romanii nu pot fi directori…pentru ca sunt romani!

May 21, 2009 • Antal Arpad, antiromanism, Covasna, iredentism, PCM, semidoct, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism, Tinutul Secuiesc, UDMR • Views: 801

Ştire: Sfântu Gheorghe: autonomia teritorială, singura soluţie pentru Secuime
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că numai autonomia poate feri Secuimea de atitudinea Bucureştiului, care prin Ordonanţa 37 de schimbare a directorilor instituţiilor deconcentrate arată că nu doreşte defapt descentralizarea, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Antal Arpad a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va lua parte la mitingul de vineri de la Miercurea Ciuc, unde se va protesta împotriva schimbărilor directorilor de deconcentrate din Covasna şi Harghita, UDMR susţinând că numărul acestora ar trebui să respecte proporţia etnică a celor două judeţe şi, prin urmare, să fie mai mulţi maghiari în fruntea deconcentratelor.

“Acest pas al Guvernului (schimbările pe Ordonanţa 37, n.r.), cred că ne ajută în promovarea ideii de autonomie teritorială pentru Secuime. Este un semnal foarte clar din partea Bucureştiului că singura garanţie pentru Secuime de a-şi rezolva problemele este gospodărirea proprie, pentru că Bucureştiul oricând poate lua o decizie şi schimba toţi şefii deconcentratelor şi să pună în locul lor oameni ce au mai puţină legătură cu această comunitate din Covasna”, a declarat Antal Arpad.

Primarul de Sfântu Gheorghe a mai spus că numai Ţinutul Secuiesc poate şti de ce are nevoie, criticând totodată Guvernul, care prin acţiunile sale nu dovedeşte că ar dori o descentralizare reală.

“Spunem că vrem descentralizare, dar avem parte de numiri politice”, a mai spus Antal Arpad, care consideră că angajaţii ministerelor nu vor defapt o descentralizare care le-ar pune în pericol propriile locuri de muncă.

Primarul de Sfântu Gheorghe a subliniat că nu crede că “portofoliul inteligenţei aparţine vreunui partid politic sau vreunei etnii”, criticând faptul că mulţi dintre noii directori de deconcentrate din judeţul Covasna, susţinuţi de PD-L şi PSD provin din zona Întorsurii Buzăului, zona cu cea mai mare concentraţie de etnici români din judeţul Covasna.

UDMR Covasna a chemat populaţia din judeţ să meargă vineri la Miercurea Ciuc, pentru a lua parte la mitingul împotriva schimbării directorilor de deconcentrate susţinuţi de UDMR, plecarea urmând a se face cu cinci sau şase autobuze. Potrivit UDMR, nu este normal ca în judeţele Covasna şi Harghita, unde populaţia maghiară este majoritară, la conducerile deconcentratelor să fie numiţi români care nici măcar nu cunosc limba maghiară. În judeţul Covasna, PSD a efectuat schimbări la şapte dintre cele 19 deconcentrate ce i-au revenit în urma negocierilor politice cu PD-L, acesta din urmă schimbând conducerile a 11 dintre cele 19 instituţii aflate pe lista sa.

Autor : Monica RIZEA(AMOSNEWS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend