Premierul Ungariei: În 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra

December 8, 2016 • Ungaria • Views: 5599

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat joi, la Satu Mare, că Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a procedat corect pentru că nu le-a mai permis oficialilor unguri să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, el adăugând că pe 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra, iar această atitudine este onestă și față de români, transmite Agerpres.

Vezi și Liderul UDMR toarnă gaz pe foc: reacțiile oficialilor de la Budapesta din ultima vreme sunt corecte

“Eu sunt tradiționalist și cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îți asumi conflictul sincer decât să ai două fețe. În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, așadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă și către români, pentru că măcar nu îi mințim. Eu consider că diplomația maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră și onestă”, a declarat Viktor Orban.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit joi la Satu Mare cu președintele UDMR Kelemen Hunor și cu liderii județeni ai Uniunii.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

3 Responses to Premierul Ungariei: În 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra

 1. STEFANITA says:

  Sa nu se uite ca 1 decembrie comemoram in primul rand decizia istorica a romanilor din Transilvania de a se uni cu Romania.
  Mesterul Viktor Orban uita ca la 1 decembrie 1918, romanii ardeleni proclamasera deja independenta Transilvaniei fata de Ungaria si ca poporului roman i se recunoscuse prin Declaratia Wilson dreptul de a-si hotara singur soarta, fapt consfintit prin Tratatul de la Versailles.
  Pe cine e suparat acest Viktor Orban, doar pe romanii majoritari in Transivania care s-au rupt de Ungaria, sau pe toti romanii care au dorit sa traiasca in unire si care serbeaza la 1 decembrie infaptuirea acestui mare ideal?

 2. […] Vezi și Premierul Ungariei: În 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra […]

 3. Dani says:

  Bai fratilor, lamuriti-ma si pe mine va rog. Cine ii tine pe maghiari cu forta in Romania? De ce nu se duc in ungaria sa traiasca conform dorintelor si datinelor lor? Pai cica la 1 decembrie au pierdut transilvania dar de capatat cum au capatat-o initial? Despre ce rahat vorbim? A cui a fost ea initial? De la inceputuri? Domnule Orban, iti apreciem cinstea si ti-o respectam atat timp cat o tii departe de noi, in mica tarisoara in care s-au stabilit hunii, ungaria. Va rugam faceti distinctie intre huni si dacii strabuni . Dacii doar s-au aparat, niciodata nu au avut intenti de cotropire. Precum putem vedea clar, ambele popoare isi respecta obarsia si au ramas fidele idealurilor stabilite de inaintasi. Eu nu vad nimic diplomatic si nimic cinstit in astfel de atitudine zeflemitoare . Mai ales ca din asa zis-ul respect pe care il clamati ar trebui ca macar atat timp cat sunteti pe teritoriul sfant al patriei noastre sa nu incercati sa provocati cu astfel de atitudini mizerabile. Sa stiti ca se poate ajunge in europa si fara a vizita Budapesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend