Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, declarație REVOLTĂTOARE la adresa românilor: Este ciudat ca românii să sărbătorească Unirea Moldovei cu Țara Românească la Sfântu Gheorghe

January 23, 2015 •UDMR •Views: 6253

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe Antal Arpad Andras (FOTO: facebook.com)

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe Antal Arpad Andras (FOTO: facebook.com)

Cu două zile înaintea unei sărbători naționale importante pentru români, ziua de 24 ianuarie, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe face o nouă declarația jignitoare la adresa românilor. Liderul UDMR a declarat că este ciudat ca românii să sărbătorească Unirea Moldovei cu Țara Românescă la Sfântu Gheorghe.

Vezi și STUPEFIANT. UDMR iese de la guvernare și amenință cu VĂRSARE DE SÂNGE după modelul Târgu Mureș ’90

Potrivit cotidianului Mesagerul de Covasna, în contextul unei discuţii despre aprobarea activităţii de defilare cu un tricolor de 150 de metri în data de 24 ianuarie, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a explicat că o astfel de acţiune, atâta vreme cât nu va fi atrage „alţii de la nu ştiu ce mişcări legionare”, va fi întotdeauna aprobată de către municipalitate.

„Sincer vă spun, dacă cineva consideră că este bine să facă aşa,  eu nu o să fiu cel care să nu autorizeze aşa ceva. Mai ales dacă sunt oameni ai locului. Dacă o să fie alţii de la nu ştiu ce mişcări legionare, mă deranjează. Fiecare, de ziua lui, se manifestă. Este o situaţie ciudată pentru că vorbim de unirea Moldovei cu Ţara Românească şi ne dăm mari patrioţi în acest sens în Sfântu Gheorghe, dar trec peste asta”, a declarat ieri primarul oraşului, Antal Arpad, citat de Mesagerul de Covasna.

Antal Arpad nu este la prima declarația jignitoare la adresa românilor. În luna decembrie a anului trecut Antal a amenințat public Guvernul României cu un nou conflict interetnic similar celui care a avut loc la Târgu Mureș în martie 1990 (detalii aici). Premierul României Victor Ponta a cedat amenințării și l-a schimbat din funcție pe prefectul de Covasna.

În 2006, în timp ce era deputat în Parlamentul României, Antal i-a amenințat pe românii din Covasna și Hargita cu soarta sârbilor din Kosovo, masacrați de albanezi, dacă România nu v-a acorda autonomia teritorială pe criterii etnice maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș (detalii aici).

Declarația de ieri a lui Antal Arpad reprezintă o nouă jignire la adresa națiunii române și a istoriei românilor. În loc să manifeste respect față de sărbătorile românilor, Antal Arpad jignește sărbătorile naționale ale românilor. Românii nu pot sărbători ce vor la Sfântu Gheorghe sau în Covasna și Harghita pentru că cele două județe nu aparțin României, în opinia liderului UDMR și a UDMR în general. În Covasna și Harghita pot defila liberi doar organizațiile neo-fasciste maghiare și pot fi afișate doar simbolurile Ungariei Mari.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, declarație REVOLTĂTOARE la adresa românilor: Este ciudat ca românii să sărbătorească Unirea Moldovei cu Țara Românească la Sfântu Gheorghe

  1. […] În 2006, în timp ce era deputat în Parlamentul României, Antal i-a amenințat pe românii din Covasna și Hargita cu soarta sârbilor din Kosovo, masacrați de albanezi, dacă România nu v-a acorda autonomia teritorială pe criterii etnice maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș . sursa. http://www.dantanasa.ro/primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-declaratie-revoltatoare-la-adresa-romanilo… […]

  2. […] Vezi și Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, declarație REVOLTĂTOARE la adresa românilor: Este ciudat ca r… […]

  3. bogdan bobolea says:

    Crezi ca are sens sa iei legatura cu Avocatul Poporului ? Eu i-am scris odata atunci cand Metrorex a cumparat rame de metrou mai late. Mi-au raspuns. Iti trimit pe mail.

  4. andrei says:

    dar gruparile extremiste maghiare ce vin an de an acolo suint admise????? daca njuu va place domnule primar prin ormania de ce nu va folositi al doilea pasaport si sa va deplasati acolo unde va sintiti bine?
    nu e pacat de sanatatea voastra sa va chinuiti prin romania urand romanii cand aveti neamurtile in alta parte si va asteapta cu drag???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, declarație REVOLTĂTOARE la adresa românilor: Este ciudat ca românii să sărbătorească Unirea Moldovei cu Țara Românească la Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-declaratie-revoltatoare-la-adresa-romanilor-este-ciudat-ca-romanii-sa-sarbatoreasca-unirea-moldovei-cu-tara-romaneasca-la-sfantu-gheorghe/