RAPORT-INVESTIGAȚIE: Cum a reușit Schweighofer să fenteze România și furnizorii de lemn cu 130 de milioane euro

July 15, 2015 •anchetă •Views: 2089

130 de milioane de euro este suma cu care Holzindustrie Schweighofer a păgubit statul român și furnizorii de lemn autohton, din 2003 și până în prezent, prin folosirea tehnologiei de măsurare a volumului lemnului, denumită “clupa rotativă”, se arată într-un raport al Asociației Neuer Weg, dat publicității ieri, scrie romaniacurata.ro, preluat de Romanian Global News.

Vezi și EXCLUSIV. Ministrul Apărării, Mircea Dușa, IMPLICAT în promovarea afacerilor companiei austriece Holzindustrie Schweighofer

Conform raportului, clupa rotativă, cunoscută și sub numele de “Metoda Austriacă”, măsoară un volum de lemn cu aproximativ 10,2% mai mic decât în realitate. Această metodă, lansată în Austria, este interzisă să se folosească în Germania în contractele cu furnizorii. Raportul mai arată că furnizorilor de lemn le-au fost create daune și printr-o serie de alte metode.

“Din 2003 şi până în prezent, firma s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., cu sediul în Sebeş, jud. Alba, aparţinând lui Gerald Schweighofer, om de afaceri din Austria, utilizează în cel puţin două dintre cele trei fabrici de debitare şi prelucrare a lemnului din localităţile Sebeş/AB, Rădăuţi/SV (probabil şi Reci/CV) echipamente electronice de măsurare a lemnului rotund ce funcţionează după principiul clupei rotative.”, se arată într-un sumarul raportului.

Integral pe Romanian Global News

FOTO. Gerald Schweighofer, proprietarul companiei Holzindustrie Schweighofer (wirtschaftsblatt.at)

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "RAPORT-INVESTIGAȚIE: Cum a reușit Schweighofer să fenteze România și furnizorii de lemn cu 130 de milioane euro"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/raport-investigatie-cum-a-reusit-schweighofer-sa-fenteze-romania-si-furnizorii-de-lemn-cu-130-de-milioane-euro/