REACȚIE. Român de etnie maghiară, mesaj pentru liderul UDMR: Nu mai luați decizii în numele întregii comunități maghiare

August 7, 2017 • UDMR • Views: 3070

Szilvassy Valeriu, un român de etnie maghiară din București, a reacționat public la declarațiile antiromânești ale liderului UDMR Kelemen Hunor cu privire la Centenarul Marii Uniri.

Vezi și REACȚIE DEMNĂ. Analistul Radu Tudor, despre liderul UDMR: Un cetățean străin cu sentimente antiromânești

„Domnule Kelemen Hunor. De unde aveți Dvs. convingerea că toți Românii de Etnie Maghiară sunt lezați de apropropierea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri ? Cum ați ajuns dv să hotărâți pentru toți etnicii Maghiari ? Eu personal cunosc cetățeni de Români de Etnie Maghiară care se bucură de apropierea sărbătorii Centenarului Marii Uniri, care preferă Tricolorul în locul Steagului Secuiesc, nu îşi doresc autonomie pe criterii etnice şi țin mroțiş să trăiască in armonie cu populația majoritar Romanească. Vă rog. Nu mai luați decizii în numele întregii Comunități Maghiare. Nu ne mai reprezentați cu forța. Nu toți Maghiarii sunt membrii UDMR. Eu unul îmi ador țara cu toate defectele şi neajunsurile ei. Nu sunteți obligați să iubiți România. Da chiar aşa Dv iubiți România ? Nu cred. Dar măcar să o respectați, se poate ? Pâna una alta sunteți membru în Parlamentul României, nu în cel Ungar. Te iubesc Romanie Dodoloață 💖”, a scris Valeriu pe pagina sa de Facebook.

Vezi și IMPRESIONANT. Român de etnie maghiară la Ziua Națională în București: „Iubesc România, îi respect Constituția și integritatea teritorială”

FOTO: Szilvassy Valeriu, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

10 Responses to REACȚIE. Român de etnie maghiară, mesaj pentru liderul UDMR: Nu mai luați decizii în numele întregii comunități maghiare

 1. cornel says:

  Felicitari Valeriu si Dumnezeu sa iti ajute ca vine prigoana ungureasca peste tine (a tuturor celor 10000 de ugri care au venit prin secolul X in Panonia).UDMR si acolitii lor domnesc..c frate_in Romania de 3 decenii

 2. Secuii, care nu mai ştiu nici cine sunt, nici cine i-a asuprit în istorie, nici cine le-a făcut bine, acceptă şi participă la scenariul ruşinos al propriei manipulări. says:

  Secuii i-au adus lui Mihai Viteazu capul lui Andrei Bathory!!!

  Unde duce incultura istorică: steagul secuiesc, simbol al luptei comune a secuilor şi românilor împotriva duşmanului comun, ungurii, a fost „resuscitat” în 2004 ca o formă de luptă a ungurilor împotriva… hărţii României. Iar secuii, care nu mai ştiu nici cine sunt, nici cine i-a asuprit în istorie, nici cine le-a făcut bine, acceptă şi participă la scenariul ruşinos al propriei manipulări.

  http://www.cunoastelumea.ro/secuii-si-mihai-viteazul-au-luptat-impreuna-impotriva-ungurilor-adevaruri-deranjante/

  http://www.certitudinea.ro/articole/istorie/view/mihai-viteazu-si-secuii-lupta-comuna-impotriva-ungurilor-arborarea-primului-steag-secuiesc

 3. grigore lupulescu says:

  Baiatul asta Valeriu are mult curaj…..Personal il respect in primul rand pentru CURAJUL SAU, deoarece multi nu-l iarta (din pacate) pentru ceea ce face…….RESPECT d-le Valeriu….

 4. Keresszegi Eduard nu uita ca Secuii au luptat contra Ungurilor!! says:

  Secuii nu sunt unguri!! Secuimea actuala este o mare minciuna care va pocni ca un balon de spuma!!!!

  • grigore lupulescu says:

   Da la origine secuii nu au fost maghiari…Originea lor nu este clara, ii inca subiect de discutie…Exista teorii diverse, unele bizare (siculi=sicilieni??????)…Cea mai PROBABILA origine este cea avara….Secuii au insa si mult sange romanesc (in mod paradoxal)……Insa este ELEMENTAR sa intelegi ca la ora actuala secuii sunt parte a natiunii maghiare, fiind chiar varful sau de lance…….

   • grigore lupulescu says:

    Mai exact (conform recensamantului din 2002 ROMANIA) Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică are 19.645 credinciosi maghiarofoni ; adica 10,3% printre credinciosii greco catolici (191.556 in total) 1,4% din totalul maghiarilor. Biserica Ortodoxă Română are 28.287 de credinciosi ortodocsi maghiarofoni ; adica 2% din totalul maghiarilor……………..In concluzie cel putin 3,4 % din ungurii din Transivania au origine romaneasca INDUBITABILA…….Daca raportam la secui ponderea urca la 10%……….

    • cornel says:

     Frate au venit 10000 de ugri in Panonia in secolul X. Nici daca se inmulteau ca iepurii nu aveau cum sa ajunga 10 milioane cat are Ungaria astazi. Mare majoritate_sunt romani,germani,sarbi,slovaci_Ungurizati.Etnocidul,genocidul si holocaustul este caracterizarea ungurilor in 3 cuvinte

   • ADEVARUL DESPRE SECUI: SUNT DE ORIGINE TURCA!!! says:

    Apreciata scriitoare Guner Akmolla, careia ii datoram traducerea a numeroase capodopere ale literaturii romane in limbile turca si tatara ( Eminescu, Creanga, Gyr, etc) in dialog despre originea secuilor cu jurnalistul Codrut Burdujan.

    ADEVARUL DESPRE SECUI: SUNT DE ORIGINE TURCA!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=SbJCm4zR6ls

  • Keresszegi Eduard says:

   Și?Care e faza?Românii au luptat mereu împotriva românilor…Ștefan cel mare era spaima vlahilor,cu moldovenii lui bătea la vlahi ca la fasole considerându-i turciți.După aceeași logică moldovenii nu sunt români nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend