RESPECT. Elevi de la şcolile româneşti din Miercurea Ciuc au oferit mărţişoare colegilor de la şcolile maghiare

March 2, 2018 • social • Views: 1087

Mai mulţi elevi de la şcolile româneşti din Miercurea Ciuc au oferit, joi, mărţişoare colegilor de la şcolile maghiar semn de prietenie, în cadrul unui proiect derulat la iniţiativa Asociaţiei Comunitare Româneşti din municipiu, transmite Agerpres preluat de Mesagerul de Covasna.

Vezi și RESPECT. Doi români de etnie maghiară pentru România

Dis de dimineaţă, elevii din clasa a II-a de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, îmbrăcaţi în port popular românesc, făcut ultimele pregătiri înainte de a merge la Colegiul Naţional „Márton Áron” din Miercurea Ciuc, acolo unde erau aşteptaţi de colegii lor din clasele a XI-a şi a XII-a.
„Am pregătit mărţişoare pentru copiii de la secţia maghiară, pentru că aşa este tradiţia”, spune Alexandra, iar colegul său Bogdan, adaugă că va merge la colegii lui de la şcolile maghiare, pentru a le ura „O primăvară frumoasă!”.

Copiii din ciclul primar au început să pregătească mărţişoarele în urmă cu trei săptămâni, ajutaţi de doamnele învăţătoare, pentru a oferi un simbol al belşugului, al prieteniei şi pentru a le aduce zâmbetul pe buze elevilor din şcolile maghiare.

„Am început să lucrăm la aceste mărţişoare în urmă cu trei săptămâni, am lucrat cu mare drag şi bucurie toţi cei din ciclul primar, profesori şi elevi, pentru că este întotdeauna o bucurie să oferi un mărţişor şi este o bucurie să ne păstrăm obiceiul nostru de a oferi mărţişorul, care simbolizează noroc şi belşug. (…) Oferim mărţişoare colegilor noştri profesori şi elevilor de la şcolile cu predare în limba maghiară din oraş, ca simbol al prieteniei noastre, pentru că trăim împreună în această comunitate şi mărţişorul, cu siguranţă, aşa cum am văzut şi anul trecut, le va aduce un zâmbet pe buze şi fericire în suflet”, a declarat învăţătoarea Violeta Craioveanu.

La rândul său, directoarea Colegiului Naţional „Octavian Goga”, Magdalena Dumbravă, a punctat faptul că este vorba de „un simbol al tradiţiilor româneşti şi un pas spre o mai bună şi mai frumoasă comunicare, făcut cu mare drag către colegii noştri profesori maghiari şi elevii acestora”.

Integral în Mesagerul de Covasna

Mai multe foto aici.

FOTO: Informația Harghitei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend