REVOLTĂTOR. Drapelul României, INTERZIS la Sfântu Gheorghe de primarul UDMR

September 8, 2015 •Sfantu Gheorghe •Views: 8295

Drapelul României este interzis la Sfântu Gheorghe. Participanții la manifestările de azi de la Sfântu Gheorghe cu prilejul aniversării a 71 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația Ungariei au fost împiedicați să arboreze drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, transmite Antena 3.

Angajați ai Primăriei Sfântu Gheorghe, condusă de UDMR-istul Antal Arpad, i-au împiedicat pe participanți să arboreze drapelul României.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertății. Tricolorul a fost reînalțat în acest loc pe data de 8 septembrie 1994, la 50 de ani de la eliberarea orașului Sfântu Gheorghe, în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența Ministrului Apărării Naționale, generalul Nicolae Spiroiu, în care a fost dezvelită și o placă de marmură comemorativă.

În anul 2009, Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș a propus ca steagul tricolor de pe turla Primăriei să capete statut de monument istoric, în semn de recunoștință față de jertfele ostașilor români care au luptat pentru eliberarea Ardealului de Nord. Anul acesta, Primăria Sfântu Gheorghe a început lucrările de reabilitare a clădirii și a coborât steagul de pe cupolă.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

14 Responses to REVOLTĂTOR. Drapelul României, INTERZIS la Sfântu Gheorghe de primarul UDMR

 1. vlad says:

  Ne pierdem timpul cu papagalii amiralului fara flota. Idioti si iredentisti cate vor ceva ce n-a fost niciodata al lor, macar ca ungurii lor nu reprezinta nici o cincime din populatia Ardealului.

  “maaaaaamicaaaa, spune-i lui nenea arpad si lu’ nenea soros sa-mi cuuumpeee juuucalia asta ahaaahaaaa…..ca nu ma opresc din plan!

 2. […] legea”, deasupra intrării principale, prin urmare consideră că nu poate fi sancționat pentru nearborarea drapelului național și pe turla instituției, cum au cerut veteranii de război, transmite […]

 3. […] deasupra intrării principale, prin urmare consideră că nu poate fi sancționat pentru nearborarea drapelului național și pe turla instituției, cum au cerut veteranii de război, transmite […]

 4. Zseta says:

  Eu am o singură nedumerire cvasi tehnică. Până la urmă unde este prevederea normativă, legală care impune arborarea tocmai pe turla primăriei? După cum se vede din poză actul arborării este îndeplinit la intrarea în primărie.

  • Dan Tanasa says:

   Nu-mi trebuie lege specială ca să arborez drapelul României pe turla unei primării din România. Lăsați-o mai moale cu propaganda asta horthyistă.

 5. bogdan bobolea says:

  Maestre Tivadar, mă simt nevoit să fac o confesiune pentru că ai sărit calul extrem de mult prin mesajul scris de tine. Mama mea avea în vene sânge unguresc (de la mama ei) şi polonez (de la tatăl ei). Eu am sânge de român (sângele tatălui meu a fost mai puternic). Am învăţat limba maghiară înainte de a învăţa limba română. Bunica mea (unguroaică) a trăit în Petroșani. Ea avea un vecin cam de vârsta bunicii mele căruia eu îi spuneam “Tordai bacsi”. În copilăria mea acesta a încercat să mă îndoctrineze să îi urăsc pe români: îmi povestea cum a luptat el în primul război mondial, cum au tăiat rudele lui găini pentru soldații din Austro-Ungaria şi cât de mult îi urau ei pe soldații români. Norman Finkelstein (https://www.youtube.com/watch?v=C0CulhsQkTA) sau Brother Nathanael (https://www.youtube.com/watch?v=fGTp1Q162Gw) știu din propria experiență cum este să ţi se inoculeze ura împotriva altor persoane. Voi, majoritatea ungurilor din România ați fost şi sunteți spălați pe creier de către niște maeștrii manipulatori. Îmi e milă de voi pentru că nu sunteți în stare să trăiți normal. Veți trăi toata viața într-o „supă de ură” împotriva noastră a românilor. Nu puteți să mai gândiți rațional, căci mecanismele mentale care v-au fost activate din fragedă copilărie sunt amplificate de către liderii voştri religioși şi politici de aici din România cât şi de cei din Ungaria. Veţi fi mereu „carne de tun”.

 6. […] de război au fost împiedicați azi să arboreze drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe. Veteranii vroiau să […]

 7. Tivadar says:

  Steagul Romaniei in Transilvania ? Ce sa caute ? Foarte bine a facut primarul de acolo. Liga Transivaniei Democrate , pt asta si lupta, desfiintarea tuturor simbolurilor romanesti, si readucerea celor maghiare si germane acolo unde le este locul. Cine i-a pus pe bosorogii aia sa vina aici in Transilvania ? Ne-au cerut noua acordul ?

  • Cititorul says:

   Sfantu Gheorghe a fost este si va fi oras romanesc.Transilvania a fost este si va fi pamant romanesc.Pentru cei care nu au citit o pagina de istorie adevarata in viata lor nu pot decat sa ii compatimesc pentru indolenta si prostia ce ii caracterizeaza.Primarul din Sfantu Gheorghe este cetatean roman de etnie maghiara si are obligatia de a respecta Constitutia Romaniei si legile ei.Nerespectarea legii trebuie pedepsita imediat .Rog institutiile abilitate ale statului roman sa se autosesizeze si sa il cheme in judecata pe primarul Municipiului Sfantu-Gheorghe.

   • Florin Popescu says:

    Pina in 1918 Transilvania nu a apartinut de Romania, deci nu era pamint romanesc. Dupa 1918,da, devine teritoriu romanesc si apartine celor care au locuit si locuiesc aici indiferent de etnie. Nu scrieti tot felul de aberatii, nu va mai bateti in replici ieftine, doar de dragul de a scrie ceva, nu va mai dati destepti nici tu Janos si nici tu Ioane, pt ca nu veti schimba cursul istoriei, nu depinde de noi si nici nu va depinde de noi. Chestia aia murdara, cu “sa mearga acasa ” ba unul, ba celalalt, da dovada de mediocritate,incultura si de o imaturitate crasa. Cititi,cititi, cititi…ca nu doare.

    • hans says:

     Pana in anul 800 a fost locuita de romani. Deci e pamant romanesc. Pe aceeasi logica infecta pe care o prezinti tu, mai Ianos zis Popescu !

    • CODRUT says:

     Florin Popescu, alias Szaniszlo Lajos , mai esti si imvecil pe deasupra . folosind aceleasi replici, sub nume romanesc cu cele de pe profilul real maghiar . Trimiti pe altii sa citeasca cand tu esti un incult motoriu . Inafara de a ne trimite la istoria scrisa de farsorii istorici maghiari, mai stii ?

  • Raluca says:

   Transilvania a fost si e pamant romanesc. Noua romanilor nu ne trebuie acordul vostru pentru a trai acolo, in schimb voua da. Aveti obligatia morala sa respectati legea romaneasca traditiile si obiceiurile noastre. Daca nu va convine puteti pleca in tara voastra. Cu tot respectul.

  • Ardeleanu' says:

   No`așe, domne dragă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Drapelul României, INTERZIS la Sfântu Gheorghe de primarul UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-drapelul-romaniei-interzis-la-sfantu-gheorghe-de-primarul-udmr/