REVOLTĂTOR. Primarul UDMR din Carei ÎȘI BATE JOC de memoria Regelui Ferdinand. Bustul Regelui, amplasat lângă o intersecţie FĂRĂ aprobarea Comisiei Monumentelor

May 7, 2015 • Carei • Views: 1652

Duminică, 10 mai 2015, de la ora 12,30, va fi dezvelit bustul Regelui Ferdinand al României  la nici 20 de metri de şoseaua pe care circulă  tirurile de pe DN19, lângă  sensul giratoriu, la umbra “tuielor” de 7-8 m ce acoperă capodopera sculptorului Gheza Vida, Monumentul Ostasului Român din Carei, transmite Buletin de Carei.

În parcurile municipiului Carei este interzisă amplasarea bustului regelui Ferdinand al României. Au fost respinse 4 locaţii propuse de iniţiatori, inclusiv  cea din parcul castelului. Motivul – ”mă  forţaţi să spun că rugămintea familiei Karolyi este să nu amplasăm pe nimeni  în  curtea castelului  înafară  de familia  lor.  Nu  forţaţi  lucruri ce nu e bine  să  forţaţi!” sunt afirmaţiile primarului de la şedinţa din 24 iunie 2014.

Județul Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Primăria municipiului Carei sunt cele care lansează invitatia. Invitatia încearca să alăture amplasarea bustului de Biserica Ortodoxă din centru deşi postamentul pregătit se află pe altă parte de drum. Biserica Ortodoxă din centru dispune de un spatiu verde generos si totuşi primăria nu a dorit amplasarea în această locatie si a preferat ca bustul să fie expus  prafului si mizeriilor dintr-o intersectie din centrul oraşului, expus pericolului de a fi agăţat de vreun Tir ce derapează  pe vreme neprielnică.

Nici până la această dată, adică 6 mai 2015, nu a fost stabilit amplasamentul EXACT al bustului, conform legilor în vigoare din România, care să permită obţinerea acordului Consiliului Municipal Carei şi apoi, pe baza acestui accept, să se întocmească documentele ce să poată fi prezentate Comisiei Zonale a Monumentelor ce are sediul la Oradea!

Astăzi, 6 mai 2015, s-a întrunit la Oradea Comisia zonală a Monumentelor dar pe ordinea de zi nu figura solicitarea de aprobare a amplasării bustului suveranului României  lângă sensul giratoriu din Carei. Nici în lunile trecute.

Consilierii UDMR au votat de principiu, în 24 iunie 2014, pentru amplasarea bustului în zona Monumentului, fără a exista nici până la această dată o schiţă cu amplasamentul  care să fie supusă votului CL.

Integral pe Buletin de Carei

Tags: , ,

One Response to REVOLTĂTOR. Primarul UDMR din Carei ÎȘI BATE JOC de memoria Regelui Ferdinand. Bustul Regelui, amplasat lângă o intersecţie FĂRĂ aprobarea Comisiei Monumentelor

  1. […] busturile personalităţilor româneşti sunt interzise în parcurile din oraş, scrie jurnalistul Dan Tănasă pe blogul său. Dacă pentru busturile lui Eminescu şi Brătianu sunt interzise în Carei, pentru bustul regelui […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend