SECESIONIST. Kelemen Hunor: Trebuie să aducem Catalonia în Ardeal

November 15, 2017 •UDMR •Views: 4960

Modelul Cataloniei, în care o parte a populației acționează pentru obținerea independenței față de Spania, este un model de urmat pentru elita politică a comunității maghiare din România. Atât pentru extremiștii radicali, reprezentați de Partidul Civic Maghiar (PCM) și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), cât și pentru extremiștii moderați reprezentați de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

Vezi și Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass Albert în Târgu Secuiesc

Dacă cei din PCM și PPMT aduc în România lideri secesioniști catalani (detalii aici) pentru a le vorbi maghiarilor din România despre autonomie și independență, UDMR afirmă cât se poate de răspicat faptul că modelul Cataloniei trebuie adus în Ardeal. Da, este vorba despre aceeași Catalonie care, după ce a obținut autonomia, acum acționează violent pentru independență.

În luna martie 2014, cu ocazia lansării candidaţilor Uniunii în campania pentru alegerile europarlamentare, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, citat de Mediafax, că Tirolul de Sud şi Catalonia trebuie „aduse în Ardeal”, îndemnând, totodată, maghiarii să meargă la vot, altfel locul europarlamentarilor maghiari va fi luat de români.

„Noi, maghiarii, am decis de o mie de ani că vom face parte din Europa. Chiar dacă simţim că UE ne dezamăgeşte, nu este o dezamăgire reală. De o Europă puternică avem nevoie şi noi, maghiarii din România, credem în Europa, avem principii comune, care ne leagă. Europa este multilingvă şi noi am luptat să putem folosi limba noastră maternă liber şi să nu o considere nimeni ca pe o limbă care se foloseşte doar în biserică. Noi trebuie să ne apărăm interesele, trebuie să aducem Catalonia şi Tirolul de Sud în Ardeal”, a spus atunci Kelemen.

Deloc surprinzător, singura reacție publică a UDMR pe subiectul referendumului pentru independența Cataloniei a fost cea prin care UDMR a condamnat violențele poliției spaniole care a încercat să oprească desfășurarea unui referendum complet ilegal (detalii aici). Nicio vorbă despre lege, nicio vorbă despre respectarea Constituției Spaniei, nicio vorbă despre organizarea ilegală a unui referendum.

Evident, UDMR și liderul Kelemen Hunor nu aveau cum să condamne ceva ce au încercat chiar și ei să facă, din fericire fără succes. Organizarea unor acțiuni menite să ducă la independența Transilvaniei este așadar undeva pe lista de priorități a UDMR. Poate nu pe primele poziții, însă cu siguranță se află imediat după obținerea visatei autonomii pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to SECESIONIST. Kelemen Hunor: Trebuie să aducem Catalonia în Ardeal

 1. George says:

  Iarãsi manipulezi! În 2014 evident Kemeen nu a vorbit de Catalonia anului 2017, cel secesionist, ci despre modelul din Spania, cu regiuni autonome. Cine are minte în ca întelege. Tu esti un manipulator ieftin.

 2. Petre says:

  Conform consitutiei tarii:
  art.1-1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
  art.54–(1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră.
  (2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege.
  Pai bine domnilor guvenanti si parlamentari acest om are juramint depus fata de tara, e platit de noi si tot el atenteaza la integritatea statului? Chiar nimeni nu vede?nimeni nu il da in judecata? nimeni nu il trimite undeva? sa-l dea fara din parlament?El denigreaza statul ,tara care ii da de mincare si voi , cei care conduceti aceasta tara ce faceti? at o sa facem noi dreptate asa cum stim mai bine…..

  • Gheorghe says:

   “o sa facem noi dreptate asa cum stim mai bine…..” Da? Cum? Numai “viteji” sunt pe net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SECESIONIST. Kelemen Hunor: Trebuie să aducem Catalonia în Ardeal"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/secesionist-kelemen-hunor-trebuie-sa-aducem-catalonia-in-ardeal/