SEMNAL DE ALARMĂ! EXTREMIȘTII MAGHIARI din UDMR nu-l mai TOLEREAZĂ pe deputatul român Bogdan Diaconu

June 10, 2014 • UDMR • Views: 1011

Deputul Bogdan Diaconu și subsemnatul la conferința de presă în care a fost anunțată o propunere legislativă împotriva extremismului maghiar (FOTO: Florin Eșanu)

Deputul Bogdan Diaconu și subsemnatul la conferința de presă în care a fost anunțată o propunere legislativă împotriva extremismului maghiar (FOTO: Florin Eșanu)

UDMR a trecut la acțiuni directe împotriva deputatului PSD Bogdan Diaconu, singura voce din PSD care se mai opune acțiunilor revizioniste și profund antiromânești ale formațiunii maghiare.

Într-un mesaj preluat de agenția de presă RGN Press, Diaconu denunță public șantajul UDMR la adresa PSD în cazul său: UDMR nu mai știe cum să ne închidă gura și cum să ne pedepsească pe noi, românii care ne vrem țara întreagă și care ne împotrivim extremismului maghiar. Am citit în presă că liderii UDMR umblă cu pâra și cu șantajul la PSD, cerând excluderea mea din partid, în speranța că mă voi speria și voi tăcea. Îi avertizez pe extremiștii maghiari că nu-i vom lăsa să își facă de cap în România și să ne rupă Transilvania în bucăți.

Vezi și EXCLUSIV. UDMR, o afacere de milioane de euro anual din fonduri publice DOCUMENTE

Îi avertizez și pe liderii UDMR să nu mai umble cu mizerii pentru că se vor întoarce împotriva lor. NU, NU VOI TĂCEA INDIFERENT CE AR FACE UDMR ȘI LA CINE S-AR PLÂNGE ȘI CU CE M-AR AMENINȚA. Și vă întreb și pe voi: ne lăsăm noi intimidați de o mână de politicieni maghiari care își iau ordinele de la Budapesta? Ne speriem noi de Kelemen Hunor, de Laszlo Borbely, de Viktor Orban care le dă celor doi directive cum să își bată joc de suveranitatea României și cum să ne oprească pe noi care contracarăm atacul lor la teritoriul național și la identitatea României?

Iată și știrea care dezvăluie lucrăturile subterane ale UDMR”:

UDMR șantajează PSD ca să scape de deputatul Bogdan Diaconu

Liderul UDMR Kelemen Hunor și vicepreședintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, au declarat recent în presa de limbă maghiară că nu-l mai tolerează pe Bogdan Diaconu și legile sale anti-maghiare și că au pus în vedere PSD să-l reducă pe deputatul dizident la tăcere.

Astfel, într-un interviu acordat ieri portalului de știri Keruleti Hirhatar din Budapesta, Kelemen Hunor dezbate pe larg problema naționaliștilor români printre care îl identifică pe Bogdan Diaconu ca pe o mare problemă în interiorul coaliției de guvernare din România. Hunor spune că e în principal problema PSD să oprească atacurile deputatului Bogdan Diaconu.

La rândul său, Laszlo Borbely a declarat pe 3 iunie publicației Uj Magyar Szo din Cluj Napoca faptul că UDMR le-a transmis partenerilor din PSD că o asemenea situație ca cea a lui Bogdan Diaconu nu va mai fi tolerată și că liderii PSD i-au promis că vor vorbi cu deputatul în acest sens. Laszlo Borbely a reacționat după ce, cu doar o zi înainte, spune aceeași publicație maghiară, Bogdan Diaconu depusese la Parlament un proiect de lege împotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice și a secesionismului.

Laszlo Borbely a reiterat de altfel două zile mai târziu supărarea UDMR și a recunoscut presiunile făcute asupra PSD pentru a-l opri pe Bogdan Diaconu, într-un interviu acordat televiziuniiErdely TV (Târgu Mureș) exact pe tema legii anti-autonomie teritorială inițiate de deputatul PSD. “I-am avertizat pe partenerii de coaliție că nu vom mai tolera această situație”, spune răspicat Borbely în fața camerei de luat vederi. Aceeași declarație a fost repetată de vicepreședintele UDMR și pentru postul național din Ungaria Duna Tv, el oferind astfel asigurări la nivel înalt că Uniunea va lua măsuri împotriva politicii duse de deputatul PSD.

Surse din PSD au confirmat pentru stiripesurse.ro că UDMR a făcut presiuni asupra social-democraților pentru a-i închide gura lui Bogdan Diaconu, liderii UDMR cerând chiar excluderea din partid a acestuia. Cearta UDMR cu PSD pe tema declarațiilor publice și a proiectelor de lege ale lui Bogdan Diaconu pică într-un moment foarte prost pentru coaliția de guvernare, în care UDMR presează pentru obținerea postului de prefect al județului Mureș, dar și a unor sume importante de bani pentru ministerele și agențiile pe care le conduc reprezentații maghiarilor, așa cum stiripesurse.ro a relatat în exclusivitate. (www.stiripesurse.ro)

Tags: , , , , ,

2 Responses to SEMNAL DE ALARMĂ! EXTREMIȘTII MAGHIARI din UDMR nu-l mai TOLEREAZĂ pe deputatul român Bogdan Diaconu

 1. radu says:

  Raspunsul guvernului RO catre CNS (SZNT, Balasz, autonomistii)

  in maghiara, are cineva textul in romana ? pare interesant

  http://erdely.ma/autonomia.php?id=166416&cim=roman_kormany_semmi_nem_irja_elo_a_teruleti_autonomia_biztositasat

 2. Horea says:

  Cat timp votul privind manifestarile pro-autonomie si anti-statale anti-romanesti a cazut la vot cu o foarte larga majoritate, nu vad problema acestor “domni” unguri.
  Cu concursul tuturor fortelor politice romanesti din acest moment, proiectul lor de desfiintare a Romaniei este mai aproape de finalizare decat a fost vreodata. Iar politicienii romani se bat ca chiorii pe majoritati parlamentare, facute oricum, cu oricine, doar pentru a ajunge la ciolan.

  Sper sa mai traiesc sa ii vad judecati dupa legea strabuna, iar averile confiscate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend