SIBIU. UDMR-istul Balázs Béla Attila, fost consilier local, găsit incompatibil de ANI

July 25, 2014 •UDMR •Views: 1891

Președintele UDMR, Kelemen Hunor (FOTO: sikerado.hu)

Președintele UDMR, Kelemen Hunor (FOTO: sikerado.hu)

25 iulie 2014

C O M U N I C A T

Incompatibilitate – BALAZS BELA ATILA, fost consilier local 

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui BALAZS BELA ATILA, fost Consilier local în cadrul Consiliului Local Mediaș, Județul Sibiu, întrucât, simultan cu deținerea funcției de consilier local, a deținut, în perioadele 23 martie – 27 iulie 2012 și 29 ianuarie 2013 – 27 ianuarie 2014, și funcția de Director în cadrul Societății Naționale de Gaze Naturale „ROMGAZ” S.A., Mediaș. 

Vezi și Viceprimarul UDMR din Păuleni Ciuc găsit incompatibil de ANI

Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de consilier local este incompatibilă cu: […] funcţia de […] director […] la […] societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”. 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

BALAZS BELA ATILA a deținut funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local Mediaș, Județul Sibiu, în perioada 20 iunie 2008 – 27 ianuarie 2014.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SIBIU. UDMR-istul Balázs Béla Attila, fost consilier local, găsit incompatibil de ANI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sibiu-udmr-istul-balazs-bela-attila-fost-consilier-local-gasit-incompatibil-de-ani/