Statul ești și tu, ipocritule!

August 14, 2015 • Harghita • Views: 1853

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a declarat, joi, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că în Harghita şi Covasna comunitatea românească şi-a pierdut puterea de a influenţa deciziile majore referitoare la ea, iar statul asistă “neputincios” la discriminarea românilor, scrie mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citesc cum înaltul reprezentant al Guvernului României în județul Harghita zică să Statul asistă neputincios la discriminarea românilor din Covasna și Harghita. Cât tupeu poate avea acest personaj!

Statul ești și dumneata, domnule Andrei! Statul nu e vreo persoană de care să nu știm, ascunsă, obscură! Statul este reprezentat de oameni, de funcționari, printre care, culmea (!), te numeri și dumneata. Statul este reprezentat și de parlamentarii români din cele două județe, recte Mircea Dușa, Horia Grama și Marius Obreja. Voi sunteți cei care ar trebui să faceți ceva pentru aplicarea legii și pentru ca România să existe și în cele două județe. Voi sunteți cei care, prin atitudinea voastră ticăloasă, alimenatați discriminarea românilor și plecarea acestora din zonă. Voi sunteți cei plătiți din fonduri publice ca să le apărați drepturile românilor din cele două județe și care tolerați cu tăcerea voastră bătaia de joc la adresa românilor din județele Covasna și Harghita.

Dumneta, domnule Andrei, reprezinți Guvernul României în județul Harghita. Adică, cum ar veni, și dumneata ești Statul în județul Harghita. Te-ai remarcat în anii petrecuți în funcția de prefect doar prin atitudini slugarnice la adresa grofilor care controlează economic, administrativ și cultural județul. Ai tolerat arborarea drapelului Ungariei pe instituții publice și în spațiul public. Ai tolerat afișarea stemei Ungariei pe instituții de învățământ public. Ai tolerat arborarea ilegală a steagului secuiesc pe instituții publice. Ai tolerat afișarea inscripțiilor în limba maghiară ”Kozseghaza” și ”Varoshaza” pe instituții publice. Ai tolerat cultul scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyiro Jozsef în județul Harghita. Ai tolerat oficializarea limbii maghiare în județul Harghita.

Dacă vrei să ne arăți cât ești de curat te rog frumos să ieși public domnule Andrei și să arăți lumii câte sesizări, memorii, proiecte de lege, atenționări ai trimis șefilor dumitale la București pentru a le atrage atenția că ceea ce se întâmplă în Harghita este trădare națională și abandonarea unui teritoriu românesc în favoarea propagandei iredetiste maghiare promovate de UDMR și de alte formațiuni extremiste maghiare.

Despre faptele dumitale vorbesc zeci de documente. Și nu vorbesc deloc de bine.

FOTO: Jean-Adrian Andrei

Tags: , , , ,

One Response to Statul ești și tu, ipocritule!

  1. Serban Vasile says:

    Asa este.Pacat ca in mijlocul tarii exista astfel de jigodii care fac jocurile nesimtite ale celor care incita la violenta,la sovinism,la antinationalism,dar iau salarii banoase de la cei pe care ii blameaza! Rusine de astfel de reprezentanti, .Stau si ma intreb de ce nu a fost pedepsit exemplar Csiki care l-a spinzurat simbolic pe Avram Iancu , de ce nu se iau masuri de arestare si trimitere in puscarii pe cei care sfideaza insemnale nationale arborind steagurile ungurilor sau cel irational al tinutului secuiesc.s.a.m.d.Noi rominii suntem de vina ca permitem asa ceva!! Cum cred unele familii de maghiari ca-si vor realiza copii pe care nu-i lasa sa invete limba romina ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend