Steagul secuiesc, simbol al ocupării Transilvaniei de trupele maghiare conduse de Horthy Miklos

September 15, 2014 •Dan Tanasa •Views: 1684

dan_tanasa-300x300de Dan Tanasă

Steagul secuiesc, cel care stă liniștit arborat pe zeci de instituții publice ale statului român din zonele controlate politic de UDMR, a devenit de vineri un simbol al invadării Transilvaniei de trupele ungare conduse de fascistul Horthy Miklos. Așa reiese din declarația dzgustătoare a liderului PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

”Potrivit deciziei instanţei, primarul Antal Arpad era obligat ca să îndepărteze acest steag până pe data de 10 septembrie a.c. Noi nu am dorit să-i facem probleme, să fie tras cineva la răspundere, să plătească amendă, să dea declaraţii, aşa că ieri (joi – n.r.) am înlăturat steagul. Azi (vineri – n.r.) am pus în acelaşi loc un alt steag, în cinstea trupelor maghiare care în urmă cu 74 de ani au intrat în oraş, dar şi cu speranţa în libertate şi democraţie (…) Nu am pus acest steag pentru a jigni pe cineva, ci pentru că noi considerăm că secuii au dreptul să-şi arboreze propriile simboluri şi nimeni nu poate strivi limba noastră maternă, cultura noastră, simbolurile noastre”, a afirmat Kulcsar Terza Jozsef, preluat de România TV.

Așadar, steagul secuiesc nu este un simbol identitar ci un simbol al ocupației ungare în Transilvania. Dacă până acum acest lucru este subînțeles din faptul că UDMR arborează acest steag pe clădiri publice, din dorința de a arăta faptul că România împarte suveranitatea în anumite zone din Transilvania cu UDMR și Ungaria, acum totul este cât de direct și pe față. Steagul secuiesc nu este un simbol identitar al maghiarimii, ci un simbol al ocupației Transilvaniei. Iar PCM, partenerul UDMR, ridică acest steag în piețele publice din Transilvania pentru a marca invadarea Transilvaniei de către trupele ungare. Aceleași trupe care au masacrat mii de români după ce au invadat Transilvania în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940.

Deși pare greu de crezut, niciun politician UDMR și niciun ONG maghiar nu au condamnat această declarație care face propagandă dușmanilor României. În locul unui gest de respect față de românii ucuși de trupele lui Horhy Miklos, liderul PCM, susținut de tăcerea celorlalți, îi laudă pe criminalii românilor.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Steagul secuiesc, simbol al ocupării Transilvaniei de trupele maghiare conduse de Horthy Miklos

  1. man alexandru says:

    din 150000de evrei deportati,de regimul criminal,din 1940..1944.s-au intors,25000!!!intradevar au ce sarbatori!!!!basca romanii ucisi,deportati,biserici aprinse!!!!!!va rog nu-i bagati in seama pe acesti imbecili!!!!!!

  2. […] Vezi și Steagul secuiesc, simbol al ocupării Transilvaniei de trupele maghiare conduse de Horthy Miklos […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Steagul secuiesc, simbol al ocupării Transilvaniei de trupele maghiare conduse de Horthy Miklos"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/steagul-secuiesc-simbol-al-ocuparii-transilvaniei-de-trupele-maghiare-conduse-de-horthy-miklos/