TUPEU ȘOVIN. Drapelul României, arborat DOAR PROVIZORIU pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

September 2, 2016 •sovinism maghiar •Views: 4116

Drapelul României va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, cu ocazia manifestărilor din data de 8 septembrie consacrate eliberării oraşului de sub ocupaţie fascisto-horthystă, în semn de respect faţă de veteranii de război, a declarat joi, primarul Antal Árpád citat de Agerpres.

Vezi și REVOLTĂTOR. Drapelul României de la monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, înlocuit cu STEAGUL SECUIESC

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, ultra-șovinul și ultra-naționalistul Antal Árpád András, membru al UDMR, a menţionat că steagul nu poate fi arborat definitiv din motive tehnice, însă se va găsi o soluţie de moment pentru ca pe 8 septembrie drapelul să fie aşezat pe turla instituţiei.

Anul trecut, cu aceeași ocazie, veteranii de război au fost împiedicați, la ordinul primarului UDMR, să arboreze drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe.

Acum, același primar UDMR afirmă că drapelul României va putea fi arborat însă doar provizoriu (!).

Sfântu Gheorghe a fost primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertății. Tricolorul a fost reînalțat în acest loc pe data de 8 septembrie 1994, la 50 de ani de la eliberarea orașului Sfântu Gheorghe, în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența Ministrului Apărării Naționale, generalul Nicolae Spiroiu, în care a fost dezvelită și o placă de marmură comemorativă.

În anul 2009, Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș a propus ca steagul tricolor de pe turla Primăriei să capete statut de monument istoric, în semn de recunoștință față de jertfele ostașilor români care au luptat pentru eliberarea Ardealului de Nord.

Vezi și POTRIVIT UDMR. La Sfântu Gheorghe, drapelul României lezează ”sensibilitățile comunității maghiare”

FOTO: Antal Árpád András, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TUPEU ȘOVIN. Drapelul României, arborat DOAR PROVIZORIU pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tupeu-sovin-drapelul-romaniei-arborat-doar-provizoriu-pe-turla-primariei-sfantu-gheorghe/