Ungaria a distribuit un milion de pașapoarte diasporei sale

November 16, 2017 • Ungaria • Views: 1977

Guvernul ungar a anunțat miercuri că a eliberat în șapte ani un milion de pașapoarte membrilor diasporei maghiare stabilite în străinătate, în special în țările limitrofe, în baza unei legi controversate asupra dublei cetățenii adoptate la inițiativa premierului Viktor Orban, relatează AFP preluată de Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. Ungaria, peste 100 de MILIOANE de euro pentru diaspora maghiară. Cât alocă România?

Consecință a istoriei și a tratatelor de pace de după Primul Război, peste două milioane de unguri trăiesc în țările vecine Ungariei, care are 9,8 milioane de locuitori, notează agenția franceză de presă.

“Am înregistrat a milioana depunere de jurământ din partea unui nou cetățean ungar”, a declarat vicepremierul Zsolt Semjen la un canal de televiziune public, exprimându-și satisfacția că guvernul ultraconservator al lui Viktor Orban și-a “ținut promisiunea”.

După revenirea sa la putere în 2010, una din primele măsuri ale liderului suveranist avea să fie prezentarea unei legi ce să ofere posibilitatea maghiarilor de origine care trăiesc în special în România, Slovacia, Serbia, Croația și Ucraina să obțină naționalitatea ungară.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

One Response to Ungaria a distribuit un milion de pașapoarte diasporei sale

  1. Maria says:

    Nu am o părere ci o informație:nu sunt putini cei care si-au dorit (si au obținut) cetățenia maghiara pentru a călători fără viza in SUA si in alte tari pentru vizitarea cărora romanilor li se cere viza.Vorbesc despre cetățeni romani de etnie romană si chiar si de etnie maghiara.Eu personal cunosc foarte multe persoane care au preferat aceasta cale pentru a obține dreptul de a călători liber .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend