Victor Ponta, românii masacrați de unguri te așteaptă să le aprinzi și lor o lumânare!

August 5, 2014 •Dan Tanasa •Views: 4044

dan_tanasa-300x300de Dan Tanasă

Victor Ponta s-a sucit, întocmai ca Traian Băsescu. Dacă atunci când era în opoziție a afirmat, chiar în județul Harghita, la Toplița, că ”ținutul secuiesc nu există”, duminică Victor Ponta a fost invitat oficial al României în așa-zisul ținut secuiesc la comemorarea unor secui uciși de austrieci în urmă cu 165 de ani în Pasul Cașin.

Ponta a dovedit, definitiv, faptul că demnitatea națională nu este o valoare la care ține și că nu are absolut nicio limită atunci când vine vorba de concesii făcute liderilor UDMR. Aceiași lideri care militează activ pentru secesiunea așa-zisului ținut secuiesc.

Premierul României, Victor Ponta, a participat umil, ca un simplu invitat într-o țară străină, la o comemorare care a avut loc în județul Harghita și la care erau afișate sute de drapelele ale Ungariei și steaguri secuiești, în timp ce în zonă flutura doar un drapel al României.

Mai mult chiar, Victor Ponta le-a dat ocazia organizatorilor evenimentului public să-și bată joc de premierul României chiar de la început. În timp ce imnul de stat al Ungariei a fost interpretat de o fanfară locală, imnul de stat al României a fost pus într-o variantă înregistrată. Iar Ponta nu a avut absolut nicio problemă. Aflat în campanie electorală, Ponta a salutat chiar în limba maghiară, în speranța că urmașii secuilor uciși de austrieci vor vota cu el la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Calculul electoral al prezidențiabilului Victor Ponta este foarte simplu: bazinul său electoral este concentrat în Moldova, Muntenia și Oltenia. Singurele voturi pe care Ponta se poate baza în Transilvania sunt cele ale electoratului UDMR, motiv pentru care Victor Ponta nu are absolut nicio problemă să facă pe plac formațiunii extremiste maghiare.

Doar că nu suntem cu toții orbi în fața ticăloșiei premierului Victor Ponta. Pentru că doar ticăloșia poate justifica prezența premierului Victor Ponta la comemorarea unor secui uciși de austrieci în condițiile în care secuii și maghiarii i-au asuprit secole de-a rândul pe românii din Transilvania. Doar trădarea națională poate justifica prezența premierului Victor Ponta la comemorarea unor secui în condițiile în care secuii s-au opus brutal idealului național al românilor din Transilvania și au pus umărul la masacrarea a zeci de mii de români după 1848. Doar stupiditatea și fățărnicia l-au putut motiva pe Victor Ponta să participe la acest eveniment în condițiile în care liderii UDMR nu participă la niciun eveniment public organizat de Ziua Națională, Ziua Drapelului sau Ziua Imnului.

De când e în funcție, premierul Victor Ponta nu a participat la nicio comemorare a românilor masacrați de unguri la Ip și Trăznea sau în alte părți ale Transilvaniei. Duminică însă, Victor Ponta a participat, alături de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la comemorarea unor secui omorâți de austrieci acum 165 de ani. Victor Ponta nu are timp însă pentru românii masacrați de unguri în Transilvania pentru simplul fapt că românii din Transilvania nu votează PSD și nici Victor Ponta.

Sper însă într-o solidaritate a românilor din Oltenia, Muntenia și Moldova cu românii din Transilvania atât de grav insultați de Victor Ponta și PSD.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

17 Responses to Victor Ponta, românii masacrați de unguri te așteaptă să le aprinzi și lor o lumânare!

 1. […] Vezi și Victor Ponta, românii masacrați de unguri te așteaptă să le aprinzi și lor o lumânare! […]

 2. NICI NU ESTE SIGUR CA MAGIARII TOTI IL VOR VOTA,ATATA TIMP CAT ARE UN CONTRACANDIDAT DE ETNIE GERMANA!!

 3. allenatore says:

  ponta fara voturile maghiarilor in turul 2 nu poate fi presedinte. asa a fost si cu basescu. sunt un procent prea mare sa-si permita politiceanul roman sa-l ignore si sa-i dea cu flit inaintea unui tur de scrutin

  • Dan Tanasa says:

   Da, toți politicienii români ignoră votul milioanelor de români care nu mai votează pentru că s-au scârbit de mizeria promovată de 25 de ani de toată clasa politică.

 4. […] Victor Ponta s-a sucit, întocmai ca Traian Băsescu. Dacă atunci când era în opoziție a afirmat, chiar în județul Harghita, la Toplița, că ”ținutul secuiesc nu există”, duminică Victor Ponta a fost invitat oficial al României în așa-zisul ținut secuiesc la comemorarea unor secui uciși de austrieci în urmă cu 165 de ani în Pasul Cașin. Ponta a dovedit, definitiv, faptul că demnitatea națională nu este o valoare la care ține și că nu are absolut nicio limită atunci când vine vorba de concesii făcute liderilor UDMR. Aceiași lideri care militează activ pentru secesiunea așa-zisului ținut secuiesc, a scris Dan Tanasă. […]

 5. […] Sper însă într-o solidaritate a românilor din Oltenia, Muntenia și Moldova cu românii din Transilvania atât de grav insultați de Victor Ponta și PSD. De Dan Tanasa […]

 6. […] OPINII Victor Ponta, românii masacrați de unguri te așteaptă să le aprinzi și lor o lumânare! […]

 7. […] Sper însă într-o solidaritate a românilor din Oltenia, Muntenia și Moldova cu românii din Transilvania atât de grav insultați de Victor Ponta și PSD. De Dan Tanasa […]

 8. Marius says:

  E mandru ca e roman si ortodox, dar nu ar strica nici voturile catolicilor/protestantilor, gretos

  • Dan Tanasa says:

   Da, voturile catolicilor maghiari sunt bune. Doar sașii luterani sunt nașpa pentru Victor Ponta.

 9. Ionel says:

  Aveti dreptate domnule Tanasa,subscriu la faptul ca e o mare greseala (cu justificari electorale meschine) ce face premierul. Adica intr-o tara normala cu institutii puternice si profesioniste gestul ar parea firesc, dar aici nu e cazul. Intr-adevar,nu am stiinta ca domnul Ponta sa fi participat la manifestarile comemorative din Ip si Treznea, iar daca este adevarat ce se spune, ca acolo s-a intonat mai intai imnul Ungariei – cu fanfara – si abia apoi cel al Romaniei (pe o amarata de caseta) atunci atat dansul, cat si intreaga natie romana, pe care vrea sa o reprezinte, ca presedinte, a primit un puternic scuipat in fata. Ma cuprinde scarba!!!!!!
  PS Instalarea unui prefect maghiar in Harghita arata pana unde merge trocul politic grosolan care calca sub bocanci interesul national. PACAT DE TARA ASTA, ne distrugem incet dar sigur!

 10. Cosmin says:

  “Victor Ponta nu are timp însă pentru românii masacrați de unguri în Transilvania pentru simplul fapt că românii din Transilvania nu votează PSD și nici Victor Ponta.”

  Poza asta cred ca te-ar contrazice, din pacate: http://media2.romaniatv.greenlab.ro/image/201405/w620/harta_europaralemnatre_2__22956700.jpg

  Sunt in Cluj si nu inteleg cum a fost posibila treaba asta, si ca si tine probabil, astept cu mult interes alegerile pentru presedintie, dar asta e realitatea… Si ardelenii au votat cu PSD…

  • Dan Tanasa says:

   Votul din Transilvania pentru PSD e anemic în comparație cu cel din Oltenia, Moldova sau Muntenia.

 11. gaf says:

  dar nu-i vorba ca un imn a fost cântat de fanfară si altul de placă. Problema grava este ca premierului României, deci şi al acelui judet, i se canta imnul altei ţări. Premierul – în acel moment – trebuia sa părăseasca adunarea si sa ia masuri contra organizatorilor. prin prezenta sa în continuare a dat girul ca acolo e altă ţară, cu alt imn etc. Apoi, ce căuta la aşa ceva. Gravitatea şi mai mare este cea legata de omagierea acelor “luptători pentru libertate” (expresia premierului). pai divizile secuiesti de la 1848-1849 au savarsit crime abominabile contra romanilor. A fi omagiati de premierul Romaniei inseamna uciderea memoriei romanilor victime ale acestor “secui”. Asa ceva nu se poate petrece in nici o tara din lume. Daca asa ceva se petrecea in Serbia, Slovacia, Bulgaria, Franta (nu vorbesc de musulmani), oricare alta tara, iesea razboi civil si premierul demisiona, era ingropat politic. Comentariile nostre sunt de prisos, poporul roman e “un popor vegetal!” Am blamat-o pe ce care a emis sintagma, dar…

  • Dan Tanasa says:

   Probabil că organizatorii au invitat și pe cineva din Ungaria, așa se explică intonarea imnului Ungariei. Plus că sunt deja și lideri UDMR care sunt cetățeni ai Ungariei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Victor Ponta, românii masacrați de unguri te așteaptă să le aprinzi și lor o lumânare!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/victor-ponta-romanii-masacrati-de-unguri-te-asteapta-sa-le-aprinzi-si-lor-o-lumanare/