VIZITĂ. Iohannis, în Covasna și Harghita. Îi va ignora și el pe români?

July 11, 2017 • Președintele României • Views: 1902

Președintele Klaus Iohannis va merge pe 18 iulie în județele Harghita și Covasna, unde va participa la dezbateri cu aleșii locali, reprezentanții instituțiilor județene și va vizita Complexul Monahal Șumuleu Ciuc, Căminul “Sfântul Ștefan” din Miercurea Ciuc și fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, transmite Agerpres.

Vezi și VIDEO. „Uitați în inima României”, despre românii discriminați în propria țară. Află cum poți cumpăra cartea

“Marți, 18 iulie, președintele României, Klaus Iohannis, va fi în vizită în județele Harghita și Covasna. Au trecut mulți ani de când un șef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două județe din centrul țării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoașterea problemelor locale, identificarea realităților zonei, dar și a elementelor care țin de viitoarea dezvoltare regională”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a arătat că șeful statului va participa, cu această ocazie, la o dezbatere cu autoritățile locale, care va avea loc la Consiliul Județean Harghita în Miercurea Ciuc.

“Va fi o dezbatere la care vor participa peste 300 de aleși locali, dar și reprezentanți ai instituțiilor județene. Această dezbatere poartă numele ‘Coerență și transparență, exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna’. Se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administrația locală din județele Harghita și Covasna, pe identificarea domeniilor cu potențial de dezvoltare în această zonă, dar și a modului în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ în această zonă”, a precizat purtătorul de cuvânt al șefului statului.

Dobrovolschi a subliniat că județele Harghita și Covasna au un potențial extraordinar de dezvoltare. În context, ea a indicat că temele care vor fi abordate în cadrul acestei dezbateri sunt: infrastructura, activitățile economice și forța de muncă la nivel local, capacitatea de colaborare prin intermediul clusterelor și asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, turismul și potențialul de dezvoltare din zonă.

Șeful statului va merge și la Complexul Monahal Șumuleu Ciuc, una dintre cele mai cunoscute zone de pelerinaj din România și cel mai mare complex de acest gen din Europa de Est.

“Vizita la acest centru spiritual are un rol foarte clar. Președintele își dorește să sublinieze încă o dată importanța pe care o acordă încurajării tradițiilor, respectării drepturilor și libertăților prevăzute de Constituție când vorbim despre libertate religioasă, dar și dezvoltarea parteneriatului între autoritățile locale și culte în domenii precum cel cultural, social și educațional”, a afirmat Mădălina Dobrovolschi.

Președintele Iohannis va vizita și căminul “Sfântul Ștefan” din Miercurea Ciuc, unde va avea și o întâlnire cu meșteșugari, întreprinzători și producători autohtoni.

“Președintele își dorește să sublinieze faptul că susține agricultura ecologică și, de asemenea, producătorii autohtoni, meșteșugarii. Să nu uităm că aceste aspecte țin de brandul României și, dacă tot vorbim de potențial de dezvoltare în această zonă, tocmai aceste lucruri pot face parte din elementele de dezvoltare agroturistică din zona Harghita și Covasna”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis.

De asemenea, șeful statului va vizita fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, cu tradiție în îmbutelierea apei minerale și cu capital integral românesc.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

One Response to VIZITĂ. Iohannis, în Covasna și Harghita. Îi va ignora și el pe români?

  1. Vorbe mieroase auzim de 27 de ani: colaborare , intelegere, dar voi urmariti indepartarea Ardealului de restul Romaniei! Asta este ce vede un om cu bun simt, ca tot veni vorba ! Voua vi s-a dat dreptul sa vorbiti si limba maghiara in institutiile publice unde populatia maghiara depaseste 20 la suta ! De ce multi dintre conationalii vostri , mai ales din zona Covasna, unde sunt majoritatea romani maghiarizati, nu vor sa vorbeasca limba romana ? De ce se umbla cu harti ale Ungariei mari prin scolile romanesti ? Nu este instigare la ura impotriva conationalilor vostri, adica a noastra a romanilor ? Ce vreti voi prin cresterea tinerilor cu sentimentul asta de “budosi olah” si de “hotii” de romani ? De ce mereu oficialii maghiari se amesteca in treburile interne ale Romaniei ? Din punct de vedere istoric granita Romaniei cu Ungaria trebuia sa fie pe Tisa, dar datorita unor oficiali britanici si francezi, mituiti binenteles, s-a furat din teritoriul si populatia Romaniei ! Stii care era populatia romaneasca ramasa in Ungaria dupa 1922, dupa tratatul de la Triannon si cata populatie maghiara in Romania ? Aproximativ egala in jur de 1,2 milioane de locuitori si de o parte si de alta! Stii cati romani sunt acum in Ungaria ? Vreo 30.000! Iar unguri in Romania 1,3 milioane ! Adica maghiarizarea din Ungaria functioneaza “foarte bine” ! Daca esti un om cinstit si te-ai documentat bine o sa vezi ca lucrurile pe care le-am spus sunt corecte ! Dar eu nu inteleg rautatea si prostia …Ce te impiedica pe tine Gheorghe sau Gyula sa pui mina pe carte si sa vezi realitatea ! Vreti Ardealul alipit la Ungaria ? O sa fim jumatate din populatia Ungariei si neavand nici o sansa cu maghiarizarea, noi vom face legile ! Irtem te ? P.S. Mai terminati cu tampeniile astea de …drepturile omului ! Individul traieste intr-o societate si trebuie sa respecte regulile majoritatii nu ale minoritatii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend