30 noiembrie 2009 ora 18:00 la Muzeul Taranului Roman – Expozitie fotografica DAN BARCEA : Basarabia subiectiva.

November 24, 2009 •Dan Barcea, Institutul Fratii Golescu, Muzeul Taranului Roman, valori nationale •Views: 1148

Institutul Fratii Golescu pt. relatii cu romanii din strainatate va invita pe data de 30 noiembrie 2009 ora 18:00 la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman pentru a participa la vernisajul expozitiei de fotografii a d-lui. DAN BARCEA: Basarabia subiectiva .

Dan Barcea, autorul fotografiilor locuieste in Viena, unde lucreaza ca cineast independent, colaborind cu televiziuni din Germania si Austria. Dupa “Biserici rupestre din Basarabia” manifestarea de fata reprezinta cea de-a doua expozitie a sa, dedicata romanilor dintre Prut si Nistru.

“ Basarabenii ,asa cum i-am cunoscut eu: neam destins care paseste cu rabdare si curiozitate prin istorie, poate tocmai din convingerea ca istoria este mult prea complicata pentru o viata de om” .

Invitatii vernisajului : Daniela Soroş (Fundaţia Naţională pt. Românii de Pretutindeni), si Igor Mocanu (scriitor)

Institutul Fratii Golescu este organizatie neguvernamentala, dedicata relatiilor cu romanii din strainatate. Ce facem ? Concursul “ Ars adolescentina”, in colaborare cu Radio Moldova, Chisinau ( 9 editii ); premiantii primesc o “calatorie in tara”, adica aici, in tara noastra si a lor. Spectacolul de coline “Noi umblam si colindam” in Slatina, in dreapta Tisei, in colaborare cu Clubul maramuresenilor din dreapta Tisei ( 8 editii ). Dam o mina de ajutor la inaltarea bisericii “Sf. Apostoli Petru si Pavel” din Hagi Curda, Sudul Bugeacului. Si alte multe si marunte.

Proiectul “Romanii din vecinatatea imediata” este sustinut de Fundatia Nationala pt. romanii de pretutindeni, Organizatia Studentilor Basarabeni Bucureşti si Liga Studentilor Basarabeni Bucureşti, Asociaţia Onoare şi Patrie, Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei .

Parteneri media : Romanian Global News, basarabeni.ro, Familia romana .

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "30 noiembrie 2009 ora 18:00 la Muzeul Taranului Roman - Expozitie fotografica DAN BARCEA : Basarabia subiectiva."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/30-noiembrie-2009-ora-1800-la-muzeul-taranului-roman-expozitie-fotografica-dan-barcea-basarabia-subiectiva-2/