ADEC a sesizat Inspecția Judiciară în cazul clasării dosarului evenimentelor din decembrie 1989

January 12, 2016 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1655

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în cazul clasării dosarului evenimentelor din decembrie 1989.

Vezi și ADEC a sesizat Parchetul în cazul cultului criminalului de război Wass Albert la Târgu Secuiesc

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme au clasat în luna octombrie a anului trecut dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care au fost făcute cercetări privind 709 morţi, 2.198 de răniţi, dintre care 1.855 împuşcaţi, şi 924 de reţinuţi, PICCJ precizând că pentru unele fapte există condamnări în alte cauze. În ordonanţa de clasare, PICCJ arată că, din cauza oboselii şi a stresului, la revoluţie s-au tras focuri de armă între militari, potrivit Mediafax.

ADEC a sesizat Inspecția Judiciară din cadrul CSM și a solicitat acestei instituții să verifice modul în care procurorii și judecătorii au acționat în dosarul nr. 11/P/2014 (nr. 97/P/1990) precum și în celelalte dosare care au privit evenimentele din decembrie 1989, având în vedere faptul că în ciuda numeroaselor victime cei vinovați nu au fost identificați și trași la răspundere.

FOTO: Dan Tanasă, președinte ADEC (Florin Eșanu)

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC a sesizat Inspecția Judiciară în cazul clasării dosarului evenimentelor din decembrie 1989"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-a-sesizat-inspectia-judiciara-in-cazul-clasarii-dosarului-evenimentelor-din-decembrie-1989/