AM SESIZAT, ANI A CONSTATAT! Vicepresedintele CJ Harghita, UDMR-istul Sofalvi Laszlo, a fost gasit incompatibil de catre ANI! Groful lucra si la stat si la privat!

October 7, 2011 •antiromanism, Covasna, iredentism, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1315

Am sesizat inca din luna aprilie 2011, aici pe blog, faptul ca vicepresedintele CJ Harghita, UDMR-istul Sofalvi Laszlo, se afla in stare de incompatibilitate, fiind angajat in acelasi timp si la stat si la privat, prilej cu care am si sesizat ANI. Se pare ca in acest caz cineva s-a miscat iar UDMR-istul a fost gasit incompatibil si nu va mai putea exercita o functie publica timp de trei ani.

30.09.2011

COMUNICAT

privind constatarea stării de incompatibilitate în cazul domnului SOFALVI LASZLO,

Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către domnul SOFALVI LASZLO, Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, domnul SOFALVI LASZLO fiind informat, prin adresa nr. 68562/G/I.I./09.06.2011 (confirmare de primire din data de 20.06.2011), despre declanșarea procedurii de evaluare. Prin intermediul adresei nr.86432/G/I.I./01.08.2011, i-au fost aduse
la cunoștință domnului SOFALVI LASZLO drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris –, precum și elementele identificate. În data de 30.08.2011, domnul SOFALVI LASZLO a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În urma evaluărilor demarate la data de 17.05.2011, s-au constatat următoarele:

Domnul SOFALVI LASZLO s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04.07.2008 – 16.09.2009, deoarece a deținut simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita și funcția de Specialist relații în cadrul S.C. ROMPETROL S.A., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) și art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 04.07.2008, domnul SOFALVI LASZLO a fost validat în funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita, pentru mandatul 2008 – 2012.

În perioada 01.05.2005 – 16.09.2009, domnul SOFALVI LASZLO a deținut funcția de Specialist relații în cadrul S.C. ROMPETROL S.A., obținând venituri în sumă totală de 153.262 Lei.

Domnul SOFALVI LASZLO nu a renunțat, la momentul alegerii în funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita, la calitatea de angajat în cadrul S.C. ROMPETROL S.A.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, conform art. 87, alin. (1), lit. k) și art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003, “funcția de… vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: … orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate”; “Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie…”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Vezi aici data la care am sesizat acest lucru pe blog.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to AM SESIZAT, ANI A CONSTATAT! Vicepresedintele CJ Harghita, UDMR-istul Sofalvi Laszlo, a fost gasit incompatibil de catre ANI! Groful lucra si la stat si la privat!

  1. […] Vezi și AM SESIZAT, ANI A CONSTATAT! Vicepresedintele CJ Harghita, UDMR-istul Sofalvi Laszlo, a fost gasit i… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "AM SESIZAT, ANI A CONSTATAT! Vicepresedintele CJ Harghita, UDMR-istul Sofalvi Laszlo, a fost gasit incompatibil de catre ANI! Groful lucra si la stat si la privat! "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/am-sesizat-ani-a-constatat-vicepresedintele-cj-harghita-udmr-istul-sofalvi-laszlo-a-fost-gasit-incompatibil-de-catre-ani-groful-lucra-si-la-stat-si-la-privat/